23 Kasım 2012 Cuma

Birleşik Krallık'ta Ana Tablo Yarışı

*Sevgili okurlar, hergün çılgınlar gibi bu yazıya yönelmektesiniz ancak bu yazı 12 Aralık 2012'de Birleşik Krallık Şampiyonası ön elemeleri için yazılmıştı.Yani hiç bir güncelliği yok, en güncel yazılar zaten ana sayfada.Sevgiler, akışkan snookerlar...



  UK Championship'te Ana Tabloya kalma mücadeleleri bugün başlayan maçlarla devam ediyor. İlk seansa Veteran Istaka Steve Davis ve Belçikalı Genç Yıldız Luca Brecel damga vurdu.


Session 1

 Jamie Burnett karşısında üstün bir oyun sergileyen Davis, 141'lik bir break de gerçekleştirdiği maçta 6-2'lik skorla "Ben hala burdayım" mesajı verdi.

 Son dönemin en formda oyuncularından biri olan Peter Ebdon karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyan genç Belçikalı ise WSC 2012'nin ardından bir diğer büyük turnuvada adını ana tabloya yazdırmayı başardı. 6-1

 İlk eleme turunda 147 yapmayı başaran Andy Hicks'i eleyerek Jamie Cope ile oynamaya hak kazanan Mark Joyce ise çetin geçen bir maçta rakibini 6-4'lük skor ile geçmeyi bilerek kariyerindeki en büyük başarılardan birine imza attı.

 UK Champs Elemelerinde 147 gerçekleştiren bir diğer oyuncu olan geleceğin parlak oyuncularından biri olarak gösterilen Jack Lisowski, Ana Tur'un tecrübeli oyuncularından biri olan Joe Perry karşısında 6-4'lük bir galibiyete ulaşarak Barbician Center'da boy gösterme fırsatı yakaladı.

 Mark King ise en ilk seansın en rahat kazanan oyuncusu oldu. Genç Çinli Xiao Guodong karşısında "white-washed" yaparak frame vermeden maçı tamamladı. 6-0

 Çekişme açısından en vaatkar maçlardan biri olan David Gilbert - Fergal O'Brien karşılaşması ise Fergal O'Brien'ın üstün oyunu ile 6-2'lik skor ile tamamlandı.


Session 2

Martin Gould 6-2 Ben Woollaston
Robert Milkins 6-5 Rory McLeod
Michael Holt 6-1 Thepchaiya Un-Nooh
Marcus Campbell 4-6 Cao Yupeng
Dominic Dale 6-2 Ian Burns 

Session 3

Marco Fu 6-2 Rod Lawler
Tom Ford 6-1 Yu De Lu
Andrew Higginson 0-6 Liang Wenbo
Ryan Day 6-3 Matthew Selt
Ken Doherty 3-6 Michael White

10 yorum:

  1. UK yayınları sırasında, kayaktı, yarışlardı başka birşeyle çakışmaz inşallah da tam olarak maçları izleyebiliriz. Yarı da kesmiyolar mı deli oluyorum ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final günü birinci ya da ikinci seans yüksek ihtimal kesintiye uğrayacak.

      Brecel'in Crucible ardından Birleşik Krallık'ta ana tablo görmesi kendisi için fantastik oldu.Steve Davis için kelime bulamıyorum :)

      Sil
    2. neden ki emir ben bunu kaçırmışım

      Sil
    3. Yaklaşık 4 yıldır kesintisiz şekilde yayınlandığını hatırlamıyorum UK Champ. finalini.Ön görüydü aslında :)

      Sil
  2. c.yupeng ve m.white i yakindan takip ediyorum.son zamanlarin en basarili oyunculari.hizla yukari ilerlemekteler.yayinlara gelince, eurosport un azizligine ugrarsak neyseki hahasport.com var, oradan izlemek mümkün.

    YanıtlaSil
  3. almanya da yasadigim icin erisimde bir problem yok.

    YanıtlaSil
  4. Evet Türkiye'den erişmek için proxy değişimi yapmanız lazım.Mehmet Bey yurt dışındaymış zaten.

    YanıtlaSil
  5. Ana tabloya kaç tur kaldı merak içerisindeyim:hem Steve reyiz de iyi oynuyorken...

    YanıtlaSil
  6. snooker PL finalinde Stuart Bingham, Judd Trump i 7-2 yendi. judd adeta sefilleri oynadi. yari finalde robertson karsisinda da tutuktu ama kazanmasini bilmisti. bu sefer bingham cezayi saglam kesti.

    YanıtlaSil
  7. snooker ne demek ya :s

    YanıtlaSil