21 Eylül 2012 Cuma

Shanghai Masters Yarı Final Eşleşme Analizi




 Greame Dott'ın karar frame'inde kaçırdığı o kırmızı gerçekten bütün turnuvanın kaderini değiştirdi. Turnuvanın olayı olarak değerlendirilebilir.



Mark Williams - Judd Trump

Bu eşleşmeyi tahmin edebilmek gerçekten çok zor. Maç içerisinde değişkenleri çok fazla olacak olan bir maç. Williams, her ne kadar da son dönemde eski forumunu yakalamış olsa da; Judd'ın bir şekilde maçı kazanacağı kanaatindeyim.


John Higgins - Shaun Murphy

Turnuva boyunca çok iyi oyun sergilemeden yarı finale kadar yükselebilen iki oyuncu için çok zor bir maç olacak. Murphy, eğer Bingham karşısında yaptığı hataları Higgins karşısında tekrarlarsa finale çıkma ihtimali çok zayıf. Higgins'in şansını daha yüksek buluyorum.

8 yorum:

  1. Kısa ama güzel analiz bence.Fikrim Williams-Higgins finali.

    Shaun ile Higgins'i yan yana yazınca sebepsiz şekilde Higgins'in hep tur atlayacağı hissine kapılıyorum.Zaten çok uzun bir yokluk içerisine girdi, Shanghai çıkış olur.

    Judd henüz tecrübe sahibi, iradeli oyun gösteren oyunculara diş geçirebilecek düzeyde değil bence.Geçtiğimiz sezon 2 kez Ronnie'yi alt etmiş olması yanıltmasın.Masters'da Neil, WC'de Carter maçları çok çarpıcı örnekler.Zaten Williams her sözünü "kariyerimin son zamanları, ulaşacağım finalleri iyi değerlendirmeliyim." şeklinde bitiriyor bu aralar.Daha konsantre olan taraf olacaktır.

    Netice olarak Çin'i seven ve son 12 yıla damga vurmuş isimlerden Higgins ve Williams finalde yer alırlar diyorum.

    YanıtlaSil
  2. üstadım merhaba,yine judd'a şans vermediğin için yorum yazmaktan alıkoyamadım kendimi:)tecrübesiz olduğuna tüm dünya gibi benimde söyleyecek sözüm yok,ancak bu turnuvanın (tam takip edemedim,gündüz olduğu için maçlar)özetlerinden gördümki judd üzerine hiç fena olmayan güvenli vuruşlar,beyaz kontrolü vede kayıpsız atışlar katmış kendine.(demekki dersler çıkarılmış)hal böyle olunca finale bir adımı kaldı yanlızca.rahat geçer gibime geliyo:)(en azından ben öyle istiyorum)karşısına carter'ı isterdim ama olmadı.daha küçük hesabımız olan higgins(dünya şamp. finali)olacaktır bence.yarın canlı izleyip final için yazarım tekrar, hala judd kazanamaz dersen:)(serhan arkadaştanda yorum beklerim ronnie'nin yokluğunda)teşekkürler şimdilik:)

    YanıtlaSil
  3. Suat Bey merhabalar siz de uzun zamandır yoksunuz ortalarda :) Evet Judd gerçekten Shanghai'de daha derli toplu bir görüntü çiziyor, Wuxi'de böyle değildi ama.

    Açıkçası Williams'ı önde görmemin sebebi şu; Ronnie-Higgins-Williams artık belirli bir yaşa geldiler.Kazanmaya devam edecekler ama eskisi gibi fazlaca değil.O yüzden yer aldıkları her yarı final-finalin değerini daha iyi bileceklerdir.Hele Williams son 2 yıldır acıklı finaller kaybetmişken :)

    YanıtlaSil
  4. Williams -Higgins finali olursa williams hemen higginse kaybettiği dramatik finallerde yaptığı hatalarını hatırlayacaktır.Biraz daha konsantre olacaktır Higginse karşı.Snookerin jokeyi greame dott a da çok çok yazık oldu.Oyunda hak edenler bazen kazanamaz.4-1 den geri dönüşü tamamlayamadı.Kendisi adına üzüntüm, Ronnie-Higgins maçı olan Ronnie nin 8-2 den geri gelip kazanamadığı maçla aynıdır.Trump da adama benzemiş sonunda bu saç sitili yakışmış.Trump-Higgins yada Trump-Murphy maçları için yorum yapamayacagım tahmin etmek zor bana göre.Sonuçta bizleri harika maçlar bekliyor.İşin en güzel tarafıda bu:D

    YanıtlaSil
  5. Herkeze selamlar,Suat bey karakter olarak iki tane sevmediğim oyuncu yarı finalde :) ama iyi oyuncu oldukları gerçeğini değiştirmiyor böyle durumlarda gençlerden yanayımdır williams kazanacağına judd kazansın

    YanıtlaSil
  6. Güzel maç oldu.Williams son framedeki felaket uzun mesafe denemesine yanıyor olabilir şu anda.

    Bu sırada CueBoy 8-2'lik maçı iyi hatırlattın.Tartışmalı bir karar da olmuştu o maçta.Blogun da açılış yazısıdır ayrıca o maç :)

    YanıtlaSil
  7. Tam beklediğim gibi bir maç oldu :)

    Mark Williams 4-6 Judd Trump

    YanıtlaSil
  8. O maçı kazanmadı ya rocket 8.sınıf bi maviyi atamadı köşeye yanlış hatırlamıyorsam hemde güzel kırmızıdan sonra, 1 snooker için gelmemişti masaya :( şu ekim ayı gelsede görebilsek çuhanın üzerinde

    YanıtlaSil