17 Eylül 2012 Pazartesi

Shanghai Masters 1.Gün

Bir kaç yıl öncesine kadar sezon açılışının habercisi olan Shanghai Masters bugün başladı.


Yoğunlaşan takvim arasında ara turnuvalardan biri haline gelen Shanghai Masters'da ilk gün geride kaldı.Wildcard turunda mücadele etmeye hak kazanan(!) sekiz Çinli oyuncudan altısı bugün izleyicinin karşısına çıktı.

Ön elemelerden gelen beş isim wildcard rakiplerine karşı başarılı olurken, Marco Fu 14 yaşındaki rakibine kaybederek günün sürprizine ortak oldu.Genç rakibinin gelecek vadeden oyununa karar oyununa kadar karşılık veren Hong Konglu maçtan 5-4 mağlup ayrıldı.Tecrübeli rakibini turnuva dışında bırakan Lu Haotian'ın ilk turda ki rakibi Mark Allen.

Son 32 turu maçlarında sahneye çıkan iki Gallerli'den Mark Williams üst tura yükselirken, Matthew Stevens eve dönüş bileti aldı.Sezona 6-Kırmızı zaferiyle başlayan Mark Davis ile karşılaşan Williams, 1-0 geriye düştüğü maçtan 5-1 galip ayrıldı ve ikinci tur için rakibini beklemeye koyuldu.

Üçüncü çocuğu bekleyen eşini yanında getirmeyen Pot Machine maç sonunda şunları söyledi;

"İkinci framele beraber maç benim istediğim şekle geldi ve iyi bir oyun oynadım.Çin'de oynamaktan keyif verici, daha önce burada bir çok turnuva kazandım ve yenilerini kazanacağımı umuyorum."

Eş zamanlı başlayan diğer maçta Stevens ve Perry karşı karşıya geldiler.Matthew'ın ilk frameden yüzlük seri patlattığı maç 5-2 Perry galibiyetiyle noktalandı.İki bu yıl Wuxi'de de eşleşmiş ancak Matthew Stevens turnuvadan çekildiği için Perry maç oynamaksızın ikinci tura yükselmişti.

Wildcard turu sonunda Steve Davis, Mark King, Jamie Jones, Ryan Day ve Robert Milkins üst turda yer alma hakkı kazanan diğer isimler oldu.Kalan iki wildcard maçı ise yarın gerçekleştirilecek.

İkinci günün maç programı ve tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. oynama hakkı verilmiş Sekiz çinliye.Tabii adamların memleketi sonuçta.Tutupda pakistanlı oyunculara mı hak vereceklerdi?.Ama en azından polonyalı kasper e hak verselerdi.bu herif hendry reyizin oyun sitiline sahip.Yada belçikalı über yetenek luca yada şans verilebilirdi.Gerçi bu 2 genç ne yaptı elemelerde bilmiyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wildcardın şirazesi kaydı iyice.3-4 ön eleme oynayarak ana tablo hakkı elde eden bir oyuncunun sırf kıyak çekmek için karşısına getirilen bir rakibe kaybetmesi adil değil.Bu yüzden bunun bir hak olduğunu düşünmüyorum.Snookerda wildcard gerçekten kötü uygulanıyor uzun süredir.

      Sil