2 Temmuz 2012 Pazartesi

Ronnie vs World Snooker R2

Ronnie'nin kontratı imzalamamasıyla başlayan gerilim geçtiğimiz hafta biraz daha yükselmişti.Ve bu hafta sonu ikinci round da oynandı.



Geçtiğimiz hafta olanlar

Sular durulur mu derken Ronnie-Hearn mücadelesinde yeni bir adım daha atıldı.Rocket'in kontratı imzalamayarak turnuvalarda yer almayacağını açıklamasının ardından patlak veren olaylarda "wildcard" konusu tartışma olmuştu.

Rocket times'a yaptığı açıklamada, kafasında yeni bir format olduğunu belirtti.Takvimin yoğunluğu ve kişisel işleri arasında denge kurmanın imkansız olduğundan bahseden Ronnie sözlerine şunları ekledi;

"Yakın zamanda Mark Williams ve Higgins de benim gibi hissetmeye başlayabilirler, Hendry benzer nedenlerden emekli oldu.Mark, Higgins, Hendry, Judd, Neil, Ding ve kendimin de içinde olduğu bir gösteri yapabiliriz.Bunlar seyircinin görmek istediği isimler.

Kendimi World Snooker turnuvalarında mücadele ederken göremiyorum, büyük turnuvaları var ancak onlarda yer alamıyorsam başka şeyler yapmam gerek.İnsanlar televizyonun başına belirli isimler için geçerler, örneğin teniste John McEnroe.Çünkü oyuncunun yapacaklarıyla heyecan vereceğini bilirler.

Onlarla düzenli turnuvalar yapmak harika olabilir.Sadece 8 kişilik yer ve insanlar sizi izlemeye gelecekler.Bence ana turdaki 8-9 oyuncu bu konseptle ilgilenecektir."


Ronnie'nin Shanghai için wildcard talebine jet hızıyla yanıt veren World Snooker adına bu kez Hearn konuştu.(Zaten açıklamalar onun isteğine göre yapılıyor)

"Görünüyor ki Ronnie kendine yapacak bir şeyler bulmuş ancak tur oyuncularının onay verilmemiş turnuvalarda yer alması yasak.Bize karşı olan herhangi bir girişime müsaade etmeyeceğiz.

Tur oyuncularının Ronnie'nin formatında oynaması söz konusu değil.Umuyorum Ronnie kendini Dünya Şampiyonu yapan oyunu desteklemeye devam eder, karşısında olmaz.

Kesinlikle harika bir oyuncu ve turda ona ihtiyacımız var.Ancak onun veya bir başkasının bu tip bir girişimine karşı 0 tolerans söz konusu.Ağır yaptırımlar söz konusu olabilir."


Şüphe yok ki ana turda yer alan ve World Snooker'ın istediklerini yerine getiren bir Ronnie bu fikri ortaya atmış olsa Barry Hearn düşünmeden kabul ederdi.Çünkü bu tip organizasyonların kesinlikle seyirci topladığını ve sporu canlı kıldığını biliyoruz. Snooker Legens Tour, Premier League bunun en keskin örneği.

İkili arasında bir mücadelenin büyüdüğü açıkça ortada.İlk iki round şu anda oynanmış olsa da kimin kazandığı henüz belli değil.Sezonun ilerleyen ilk yarısında kimi soruların cevaplarını bulmamız mümkün.

Ronnie'nin WS ile kontrat krizinin ardında bir de ekstra para talebi konusu var.İddialar Rocket'in ayak bastı parası talep ettiği yönündeydi, ancak Rocket bunlara da açıklık getirdi.Daily Star'a konuşan Ron gaspçı olmadığını söyledi ve ekledi;

"Olan biten her şey parayla alakalı değil.İnsanlar tam olarak gerçeklerin bilmiyorlar.8 yıl daha oynayabilecek hevese sahibim.Mesele yalnızca para olsa oynamaya gerek olmazdı, snookerda büyük paralar yok.

Oyun için iyi bir temsilci olmadığımdan bahsedenler boş konuşuyor.Kimileri oyunu sadece para ve ün için oynarken ben bunu yapmıyorum, ben bir winner'ım.Eğer turnuvaya dört gün önceden gelmek, saat ikiye kadar imza dağıtmak gibi ekstra şeyler yapmak zorunda olmasaydım, paranın hiç bir önemi olmadan kontratı imzalardım.

Ama hem bunları yapıp hem de oynamamı istiyorlarsa bunun da bir değeri olduğunu bilmeleri gerek.Tek umudum iki yıl içinde Barry'nin işleri yoluna koyup daha adil hale getirmesi ve hata yaptığının farkına varması."

13 yorum:

  1. Selamlar,bu hearnde az çakal değil hem canı cennetten çıkmayacak hem şeyi mcıktan izleyici çekmek istiyodu rockette güzel bi öneride bulunmuş
    otoritesini falan kaybetmekten korkuyor herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen otoriteyle alakalı bir durum.Ronnie o kontratı imzalamadan ağzıyla kuş tutsa, WS açıklama yapacak kıvama geldi.

      Sil
  2. way way neler dönmüş oralarda.Ronnie nin paraya ihtiyacı olacağını sanmıyorum.Zaten zengin bir aileden geliyor bildiğim kadarıyla.Ronnie ile Hearn yönetiminin kapışması çok ilginç gerçekten.Ronnie 8 yıl daha snooker oynamak istediğini belirtmiş.Bu konuda haklıysa gerçekten süper olur ve zamanla Hearn yönetimi de olayı daha fazla para kazanma değil de tüm oyuncuları memnun etmek zorunda olduğunu anlar.Snooker dan kat kat fazla paralar dönen Tenis dünyasında da zaman zaman oyuncular takvimden şikayet ediyorlar.Ronnie nin Hearnı alt edebilmesi şu anda zor gözüküyor, ancak zaman ilerledikçe ibre Ronnie reyize kayar.Ronnie 2 yıl snooker oynamasın , çinde yapacağı gösteri maçında binlerce seyirci toplar biletler 2 haftada tükenir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.Sadece sponsorluk anlaşmalarıyla bile turda ki bir çok oyuncudan daha fazla kazanabilir.

      Oyunun takvimi senin de dediğin gibi tenis ve golfe oldukça benzemeye başladı.Bu kadar turnuva olması, oyunun harika yerlere gittiği anlamına gelmez.

      Hearn yönetiminin en büyük eksisi ise oyuncuların eleştirilerini hiç bir şekilde dikkate almaması ve zaman zaman oyunculara yaptırım uygulaması.

      Sil
  3. Peki bu snookerda tenisteki gibi oyuncular birliği gibi bir oluşum yokmu varsa hearn yönetimini indirebilirlermi birde seçimler kaç senede bir yapılıyor world snooker da

    YanıtlaSil
  4. İlk 64 oyuncularının 2 yıl önce katıldığı oylamada Barry Hearn'e World Snooker'ın ticari haklarının bir kısmını elde etti.35 kabul 29 ret oyu çıkmıştı.Hatırlarsan Ali Carter bu yıl ki UK Champ.'de frame sayısının düşürülmesiyle ilgili "Oyunu Barry'e sattık, artık yapabileceğimiz bir şey yok." demişti.

    Oyuncular birliği gibi bir oluşum yok.Oyuncuların menajerlik şirketleri var ve oyuncular da WPBSA'e bağlılar.Seçimlerle ilgili bir bilgim yok maalesef.

    YanıtlaSil
  5. Vay anasını be kaptan doğru söylemiş resmen satmışlar oyunu hearn de snookerın bernie ecclestone i gibi bir şey oldu para para para

    YanıtlaSil
  6. Her ne kadar mevzuuyu daha geniş çerçeveden Ronnie Skywalker - Darth Hearn gibi görsem de, Ronnie'nin yukarıdaki "Top-8" gibisinden bir alternatif turnuva hayali çok saçma ve Hearn bu konuda haklı.

    2000'li yılların ortalarında benzer bir fikir Avrupa futbolu için gündeme gelmişti (Türkiye'den katılımcı olarak GS'nin adı geçiyordu); nedeni de ŞL'ye çok takımın katılması; maç sayısının artışı ve pastadan alınan payın azalmasıydı. Yani bugünün snooker'ına benzer haller. Gerçi daha da büyük, ŞL'ne alternatif olabilecek bir lig idi konuşulan...

    Kimdi bilmiyorum önde bayrak açan ama birkaç ay içerisinde UEFA'nın müdahalesine gerek kalmadan kendi kendine sönmüştü öneri (veya tehdit, ne denirse). Nedeni de şu, Barça ardarda MU, Bayern, Juventus gibi üst seviyede üst kalitede maçlar oynarsa, Villareal maçını kim niye izlesin? Hadi fanatikleri izler, genel izlenme oranı çok düşer.

    Kaldı ki, burada durum çok daha vahim. Zaten dünya genelinde ilgi az, odak bir kaç oyuncuda. Taraftarlık demeye dilim varmadı. Diyelim ki Ronnie, Mark, Higgins, Hendry, Judd, Neil, Ding kendi aralarında özel bir turnuva yaptılar, sadece ve sadece WSC aynı seviyede ilgi çeker, geri kalan turnuvaları kim ne yapsın?

    Oyuncular için daha da vahim, Wuxi Classic denen saçmalığı kazanmak var, Top-8 'i kazanmak var. Hangisinde daha iyi oynarlar sizce?

    Tamam Snooker'da aslolan iyi maçtır, güzel maçı kim oynayacaksa o kazansın isterim, takım tutar gibi oyuncu tutmam ama bir yere kadar. Walden - Bingham maçı izlemektense Trump - Selby maçı izlemeyi yeğ tutarım.

    Neyse, velhasıl kelam, roket bu konuda haksız.

    Ama biz beygir değiliz, Snooker da kum pistte koşarak oynanmıyor derken haklı, orası ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle katılımınız için teşekkürler miniksabun :)

      Verdiğiniz örnek her ne kadar güzel olsa da birbiriyle tam olarak eşleşen durumlar değil.Çünkü Ronnie'nin temel sorunu para değil ya da davet çıkardığı diğer oyuncuların.

      Dediğiniz gibi Real, Barça, ManU ... varken neden insanlar gidip Shaktar Donetsk maçı izlesin ki?Ronnie de bunu biliyor zaten.Kötü bir son 32 turu mücadelesini izlemektense Ronnie-Higgins maçını tercih eder insanlar.Zaten buna istinaden konuşuyor birazda.

      Snookerda şöyle bir gerçek var WC, Uk Champ., Masters ,Welsh Open ve yeni olanlardan German Masters dışında kalan turnuvaları ele alalım.Snookerda ki davet turnuvaları Snooker Legends, Premier League kalan turnuvalarından daha çok seyirci çeken ve eğlendiren formatlar.

      Ronnie'nin en büyük şikayeti tıpkı Higgins, Hendry(yakında diğer oyuncular da bu isimler arasına katılacak eminim) aşırı yoğun takvim.Rocket zaten bunun için bir öneri sundu.Tüm turnuvalar açık formatlı olsun, isteyen katılsın ve herkes son 128 turundan başlasın dedi.Bunu zamanında Hearn de önermişti.

      Sil
  7. Yukarıda ikimizin de yazdığı gibi, Ronnie'nin dile getirdiği çok fazla turnuva var serzenişi doğru bence de. 2005 'e kadar sezonda 17-18 tane olan toplam büyük turnuva sayısı, bu sezon 35. Pro oyuncuların imzaladığı sözleşmeyi görmedim, hangilerini katılmaları zorunlu hangilerine değil bilmiyorum ama, ranking 'lere zaten katılacaklardır, Players Tour Championship'lere katılmaları zorunlu ise, bu sezon toplam katılmaları gereken turnuva sayısı 25. 2005-2006 'da 14, 2004-2005 ve öncesinde de 12 - 13 arasında değişiyor. 90'ların orasında 10 ve sadece bir iki tanesi Avrupa dışında.

    İstisnasız tüm işadamları Çin'in mükemmel pazar olduğunu düşünüyor, Hearn de dahil. Ticari açıdan bakıldığında adam haklı. Ve ben sinir oluyorum bu gözbebeklerinde dolar simgesi olan adamlara. Adam ranking'leri bile para ödülüne bağlayacak.

    Emre Yazıcıol'du sanırım, ya bir arap şeyhi çıkar da ortaya çok büyük bir para ödülü koyarsa ne olur demişti, World Snooker Championship Crubicle'dan alınıp Dubai'ye mi taşınır? Bu işin sonu nerede yani, bugün Çin, yarın Dubai, sonraki zaman Rusya mıdır? Sonra da sıra Kolombiyalı manyak bir uyuşturucu baronuna mı gelir, parası neyse veririm gelsinler burada oynasınlar diyebilecek mi?

    Eğer böyle olursa, andım var, piyangodan para çıkarsa İstanbul'a getirmezsem ne olayım.

    Özet geç derseniz, özet yok. Yani turnuvalar nasıl yapılsın, wildcard durumu ne olsun, veteran'lara nasıl davranılsın bilmiyorum. Tek istediğim güzel maç izleyebilmek.

    YanıtlaSil
  8. ben lisede bir kız sevdim.onu yaban eller aldı. onun adı bir vefasız benim adım berduş kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu judd bi dünya şampiyonu olsada kurtulsam.

      Sil
    2. Bu nedir hocam :D hahahaha

      Sil