7 Temmuz 2012 Cumartesi

Mark Davis'ten İlk Zafer

Tayland'da gerçekleştirilen 6 Kırmızı Dünya Şampiyonası sona erdi ve bu yıl ki şampiyon Mark Davis oldu.



Pazartesi günü grup mücadeleleriyle başlayan turnuvada finalistler dün belli olmuştu.Yarı finalde Ricky Walden'ı 7-2 geçen Davis, finalde Shaun Murphy'i 8-4 mağlup etmeyi başardı.

İlk 8 framein paylaşıldığı maçın son bölümünde kusursuz oynayan 41 yaşında ki 2009 yılında da bu turnuvada şampiyonluğa ulaşmıştı.Yaklaşık 40 bin £'luk ödülün sahibi olan Mark Davis, geride bıraktığımız Wuxi Classic yarı finalinde Stuart Bingham'a elenmişti.Mark Davis'in maç sonunda şunları söyledi;

"Bir şeyler kazanmanın vakti gelmişti.Yaşadığım temel sorun inanç eksikliğiydi.Umuyorum ki ilerleme kaydedebilirim ve sıralamada üstlere tırmanarak bir sıralama turnuvası da kazanabilirim."

İki yıl aradan sonra geri dönen 6 Kırmızı bundan önce 2008,2009 ve 2010 yıllarında düzenlenmişti.

Televizyon yayınlı snookera ara fazla uzun sürmeyecek.Tarihin en yoğun takvimiyle karşı karşıya olan oyuncu ve izleyiciler pazartesi günü Avustralya Açık'ta buluşacak.Geçtiğimiz sezon takvimde yerini alan turnuvanın ilk şampiyonu Stuart Bingham olmuştur.

2 yorum:

  1. yanilmiyorsam Davis 2009 da, Irlanda da düzenlenen 6 Kirmizi dünya sampiyonasini, mark williams i 6-3 yenerek kazanmisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanılmıyorsunuz, düzeltme için teşekkürler.

      Sil