13 Temmuz 2012 Cuma

Avustralya Açık 5.Gün

Avustralya'da beşinci günün ardından ilk 16'nın tamamı turnuva dışında kaldı.



Çeyrek final günü geride kalan turnuvada yarı finalde yer alacak tüm isimler belirlendi ve son dörtlüde ilk 16'dan hiç bir oyuncu yer alamadı.

Geçtiğimiz sezon Çin Açık'ı kazanarak kendine gelen Ebdon yarı final için Murphy ile mücadele etti.Karar oyunundan maçı koparmayı başaran Ebdon final için Marco Fu ile mücadele edecek.

Hong Kong'lu oyuncu geçtiğimiz sezonun en iyi çıkış yapan oyuncusu Lee'ye karşı 5-1 galip gelerek 2011 yılından sonra ilk kez bir sıralama turnuvasında yarı finale ulaştı.Fu son olarak German Masters yarı finalinde yer almıştı.

91 yılında başlayan profesyonel kariyerinde bu yıla kadar yarı final bulunduramayan Mark Davis duble yaptı.Sezon açılışında Wuxi yarı finalinde yer alan 40 yaşındaki oyuncu devamında Avustralya'da da aynı başarıyı tekrarladı.Gould karşısında 5-2 galip gelen oyuncu final için 6 frame kazanmak zorunda.

Yarı final için kalan son hane Hawkins tarafından dolduruldu.Genç rakibi Selt'e karşı mücadele eden Hawkins bu yıl ki Shoot-out'un şampiyonu olmayı başarmıştı.

QShaun Murphy 4-5 Peter Ebdon
Stephen Lee 1-5 Marco Fu
Matthew Selt 3-5 Barry Hawkins
Martin Gould 2-5 Mark Davis

Avustralya Açık'ta yarı finaller yarın gerçekleştirilecek.Yarı finallerin en iyi 11 frame üzerinden oynanacağı turnuvada final en iyi 17 frame üzerinden gerçekleştirilecek.

Avustralya Açık'ın yarı final(cumartesi) ve final tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. takvimin yogunlugunun snooker ya bir faydasi var mi, tartisilir.arkadan gelen oyunculara ve paraya ihtiyaci olanlara faydasinin oldugu bir gercek.ronnie, john, handry gibi oyuncularin olmadigi turnuvalarda, final maci bile neredeyse bos tirübinlere karsi oynaniyor.umarim Australian Goldfields Open finali az sayida seyirciye karsi oynanmaz.bu arada tv yayini da baska bir alem.eurosport iyice savsaklamaya basladi.turnuvanin tamami neredeyse eurosport2 dan yayinlaniyor.maclari canli olarak izlemek icin internetten baska olanak yok.bence cok turnuva yerine, belli basli saglam turnuvalar güzel bir sekilde takvim icerisine dagitilmali ve maclar mutlaka tv den (eurosport1) yayinlanmali.

    YanıtlaSil
  2. ebdon-murphy maçını ebdon'ın alacağı belliydi ama çekişmeli geçti. çünkü shaun, o gün şanssız günündeydi (hatta telefonu kırılmış, parçalara ayrılmış, bunu da twitter'dan duyurmuştu). marco fu güzel 1 çıkış yakaladı goldfields open'da ama ne kadar sürer bilemiyorum çünkü yarı finalde ebdon onu psikolojik bakımdan zorlayabilir. mark davis aldı başını gidiyor zaten favorileri yenip yenip duruyor. matthew selt'e üzüldüm ama barry hawkins mark davis'e göre en iyi rakip gibi bana göre. kesinlikle eurosport international 1'den yayınlanmalı. ronnie o'sullivan ile john higgins'in yoklukları bile tribünleri etkilemiş durumda, wixi classic'te pek izleyici yoktu-avustralya açık'la karşılaştırırsanız öyleydi-.ronnie'nin yokluğunda higgins kendini gösteremiyor. 2012 yılına kötü bir formla başladı. bi de ailesi var tabi. neyse, tv konusuna girecek olursak; eurosport 1'de genelde ya olimpiyatlar öncesi program ya da tour de france tekrarı ya da gençlik atletizm şampiyonası yayınlıyor. gerçi british eurosport'lar az da olsa snooker yayını yapıyor ama yetersiz oluyor. kesinlikle eurosport1 snooker yayınlarını arttırmalı.

    YanıtlaSil
  3. finalin adi ebdon-hawkins.önemli bir ana tablo turnuvasinda, iki kalifikasyondan gelen oyuncunun final oynadigini hic hatirlamiyorum.bu da takvim yogunlugunun üst tarafi ne kadar zorladigini gösteriyor.ebbo sarap gibi, yasi ilerledikce daha bir gayret icerisinde görüyoruz.gecen yil cin i koparmisti, simdi yeni bir zafer kazanabilir mi bilemiyorum.bence barry nin zamani geldi.bu denli basarili bir kalifikasyon oyuncusunun artik bir kupa kaldirmasi gerek.bingham de öyleydi ve bunu gecen yil avusturalya da basarmisti.asagi yukari ayni kaderi paylasan barry ile tarih tekerrür edecek mi?.. görecegiz.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar, iş güç dolayısıyla biraz aksadı haberler :) Sadece ESP'nin snooker yayın akışıyla ilgili bir kaç kelime söylemek isterim; Zaten yıllardır büyük turnuvalar dışında ikinci kanal yayında oluyor.Kullanılabilecek tek alternatif World Snooker TV üyeliği satın almak olabilir.Yayın olan tüm maçları izleme imkanına sahip oluyorsunuz.

    YanıtlaSil