12 Temmuz 2012 Perşembe

Avustralya Açık 4.Gün

Avustralya'da dördüncü gün geride kaldı.İlk maçında bu yıl için seyircisini umutlandıran Neil turnuvaya veda etti.



Avustralya Açık'ta finale yaklaşılıyor.İlk turda ki küçük sürprizlerin ardından ikinci turda da favoriler elenmeye devam ediyor.

Bond karşısında yüksek serileri ve etkileyici oyunuyla şampiyonluk sinyali veren Neil turnuva dışında kalarak seyircisine bu yıl da şampiyonluk yaşatamadı.6 Kırmızı Şampiyonu Davis ile karşılaşan Aussie maçtan açık ara bir skorla, 5-1 mağlup ayrıldı.

İlk 16 dışında kaldıktan bir süre daha düşüşe devam eden Fu çeyrek finalin yolunu tutarken, son Dünya Şampiyonası yarı finalistlerinden Matthew'ı geçen Hawkins de çeyrek finalde yerini aldı.

Son olarak Çin Açık yarı finalinde Ding'in canını yakan Ebdon yine galip gelen taraf oldu.Karar oyununa giden maçın son frameini hatasız oynayan oyuncu çeyrek finalde Murphy'nin rakibi oldu.

Dikkat çekici eşleşmeler arasında yer alan Gould-Yupeng maçının galibi ise Gould oldu.Televizyon yayınında olmayan maç karar oyununda sonuçlanırken turnuvanın en yüksek serisi olan 143 Yupeng'den geldi.

Günün toplu sonuçları şu şekilde;

Marco Fu 5-1 Jamie Burnett
Barry Hawkins 5-2 Matthew Stevens
Matthew Selt 5-3 Ryan Day
Peter Ebdon 5-4 Ding Junhui
Mark Davis 5-1 Neil Robertson
Martin Gould 5-4 Cao Yupeng

Çeyrek finallerin tamamlanacağı beşinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. murphy ve gould un haricindekiler ilk 16 disindaki oyuncular.asagi taraf yukariyi iyice tehdit etmeye basladi.sürekliligin olmazsa ilk 16 da yerin garanti degil.
    agir abi murphy en büyük favori.davis yine bir sürpriz yapabilir.selt finale cikarsa asil o zaman sürpriz olur.ama bütün bunlarin disinda, asil barry den bir titel bekliyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Snooker bu yıl tarihinde görmediği şekilde yoğun bir takvimle karşı karşıya.Haliyle artık sürpriz şampiyon sayısı artacaktır.2-3 sene öncesinde takvim de büyük boşluklar varken bile Shanghai Masters'da sürprizler oluyordu.

      Kişisel düşüncem Shanghai'la beraber ilk 16 ağırlığını hissettirmeye başlar.

      Sil