16 Temmuz 2012 Pazartesi

Şampiyon Hawkins

16 yıllık profesyonel kariyerinde ki ilk sıralama finaline ulaşan Hawkins ilk zaferine de bugün merhaba dedi.



16 yıllık profesyonel kariyerinde iki davet turnuvası şampiyonluğu bulunan Hawkins özlemini duyduğu sıralama zaferini de hanesine ekledi.

Ebdon ile oynadığı finalde 9-3 galip gelen 33 yaşında ki oyuncu sıralama formatında ki Avustralya Açık'ın ikinci şampiyonu oldu.Turnuvada geçen yıl şampiyon olan Bingham da kariyerinde ki ilk sıralama şampiyonluğunu yaşamıştı.

Hawkins 70 bin Avustralya Doları'nın sahibi olurken 5 bin sıralama puanını da hanesine yazdırarak 20. basamağa yükseldi.Peter Ebdon da kazandığı 4 bin puanla beraber rakibinin bir adım önünde yer alıyor.

Hawkins'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"İlk sıralama zaferini kazanmak çok tuhaf.Kesinlikle çok mutluyum, sadece inanamıyorum, kelimelerle ifade edemiyorum.Skor beni biraz şaşırttı çünkü Peter hafta boyunca iyi oyuncuları geride bıraktı.Daha zor bir maç olacağını bekliyordum.Kontrol altına aldığım ve Peter'ın pot yapamadığı frameler oldu.Ben o arada iyi seriler ürettim.Bu frameler bana direk galibiyeti getirmedi ama avantajı elime alarak baskıyı kurmamda yardımcı oldu.

Bu bana biraz güven verdi, daha doğrusu çok büyük güven verdi ve diğer sıralama şampiyonluğumu da kazanabilirim.Matthew'la oynadığım ikinci tur maçından sonra çıkıp bir iki bira içtim ve rahatladım.Belki de işin sırrı her maçtan önce sarhoş olmakta.Ben sarhoş değildim tabi sadece bir iki bira."


Snooker sezonununda yoğunluk 18 Temmuz'da başlayacak olan UK PTC1 ile devam edecek.Neil, Higgins, Ding, Allen, Matthew Stevens gibi isimler UK PTC1'de yer almayacaklar.

1 yorum: