11 Temmuz 2012 Çarşamba

Avustralya Açık 3.Gün

Bendigo'da üçüncü gün de geride kalırken çeyrek finalin ilk iki ismi belli oldu.



Bendigo Stadyumu'nda düzenlenen Avustralya Açık'ta yolun yarısı tamamlandı.Son 32 turunun tüm maçları bugün tamamlanırken, çeyrek final için iki isim biletini aldı.

Yıllık sezon performansı bir ekg çıktısı gibi olan Ding artık alışmaya başladığımız ilk tur kayıplarından birini yaşamadı.McManus'u 5-0 geçen Çinli maç içerisinde 113'lük bir seriye de imza attı.

Dünya Şampiyonasın'da boyun ağrıları nedeniyle ilk tur kaybı yaşayan, Wuxi çeyrek finalinde Bingham'a elenen Selby Avustralya'da da bir ilk tur kaybı yaşadı.Jamie Burnett'e 5-3 mağlup olan oyuncu son olarak 2011 Shanghai'de şampiyonluk yaşamıştı.

Uzun potlarda ki çılgın denemeleriyle akıllarda yer eden Gould da üst tura yükselen isimlerin arasında yer aldı.Uzun pot şanssızlığını kırmayı başaran Pinner Potter, Doherty'i 5-3 mağlup etti.

Stephen Lee ve Shaun Murphy güne çeyrek final aramak için çıktılar.Her iki oyuncu da fazla zorlanmadan galip gelerek üst tur biletini aldılar.İkili çeyrek finali de geçerse yarı finalde birbirlerine rakip olacaklar.Murphy'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Tek eskiğimin biraz güven olduğunun farkındaydım ve bugün kazanacağıma inanarak geldim.Sonuç olarak oynadığım oyundan oldukça mutluyum.Maçta kimi şanslı anlarım oldu ve Tom'un da şanssızlıkları vardı.Özellikle çok kötü zamanda yaşadığı kicklerin ardından bana pozisyonlar bıraktı.Ding ya da Ebdon'la oynayacağım.Ebdon son bir kaç aydır iyi bir durumda bu yüzden Ding için de kolay olmayacaktır.Ama son yıllara bakarsak Ding'i pek tercih etmezsiniz.Her ikisi de çok zorlu rakipler ve benim için zor bir maç olacak."

Günün toplu sonuçları şöyle;

ing Junhui 5-0 Alan McManus
Barry Hawkins 5-1 Xiao Guodong
Mark Selby 3-5 Jamie Burnett
Martin Gould 5-3 Ken Doherty
Shaun Murphy 5-1 Tom Ford
Stephen Lee 5-2 Jamie Cope

Turnuvada dördüncü gün yayın akışı ve maç programına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder