9 Temmuz 2012 Pazartesi

Avustralya Açık 1.Gün

Soluk almaksızın devam eden sezonda sıra Avustralya Açık'ta.


Bu yıl yoğun şekilde devam edecek takvimin ikinci tv yayınlı sıralama turnuvası bugün başladı.Wildcard maçlarıyla başlayan birinci günde ev sahibi oyunculardan Neil da ilk günden seyircisi ile buluştu.

Ön elemelerden gelen ardından da wildcard turuna kalan Yupeng ve McManus bu turu da kayıpsız şekilde geçerek ana tabloda yer almayı başardılar.

Avustralyalı oyuncu Neil ilk gününden rakiplerine büyük bir göz dağı verdi.Nigel Bond'a karşı 5-1 kazanan oyuncu 135 ile açılışını yaptığı maçta 81, 92 ve 113'lük serilere de imza attı.Neil'ın ikinci turda ki rakibi Mark Davis-Lisowski eşleşmesinin ardından belli olacak.

Karar oyununa gidecekken Liang'ın hatasıyla sonlanan maçta Matthew Stevens 5-3 galip geldi.Son framede geriden gelen ve son siyahta maçı kazanan Gallerli geçen sene çeyrek finalde turnuvaya veda etmişti.

Wuxi zaferinin coşkusu halen devam eden Walden turnuvaya ilk turdan veda etti.Tayland'dan ayağının tozuyla gelen oyuncu Cope'a 5-4 mağlup olurken, Stephen Lee ve Ryan Day de maçlarını karar frameinde kazandılar.

İlk günün toplu sonuçları şöyle;

Wildcard Turu
Cao Yupeng 5-2 Johl Younger
Alan McManus 5-0 James Mifsud

Son 32 Turu
Matthew Stevens 5-3 Liang Wenbo
Dominic Dale 2-5 Tom Ford
Stephen Lee 5-4 Rory McLeod
Andrew Higginson 4-5 Ryan Day
Neil Robertson 5-1 Nigel Bond
Ricky Walden 4-5 Jamie Cope

2 yorum:

  1. dün oynanan lee-rory macinda rory, hakem tabb in elini sikmadi.müslüman oldugu icin inanci geregi yapmis bu hareketi rory.daha onceleri bayan hakemlerin elini sikiyordu rory galiba.katar snooker milli takimini calistirdigindan beri rory, inanci konusunda daha da derinlesmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu el sıkmama olayı daha önce PTC'lerden birinde de olmuştu.Bu kez hakem Tabb değildi yalnız Çinli bir hakemdi, geçtiğimiz sezon PTC'lerinden birinde gerçekleşmişti.

      İşin ilginç yanı Rory'nin daha önceleri Tabb'ın elini sıkmışlığı var.Mezhep değiştirmiştir belki de :)

      Sil