13 Haziran 2012 Çarşamba

Ronnie Otobiyografisi:Nasıl Bulsak?

Snookerı sonradan tanıyan bir çok ülkede oyunu sevdirmeyi başaran isimlerin başında gelir Ronnie.Bizim memleketimizde de durum aynı.



Ronnie'yi daha iyi tanımak adına bir çok kişi otobiyografisini okumak istiyor.Bu konuda çok sayıda e-posta alıyorum.Bende sizlere Ronnie'nin otobiyografisine ulaşmak için izleyebileceğiniz yolları araştırdım ve işe yarar bir kaç sonu edindim.

Öncelikle kitaba ulaşmanız için iki yol mevcut.Birincisi direk olarak yurt dışından sipariş vermek.Ebay ve Amazon'da bolca bulabilirsiniz.Ancak kargo ücretiyle beraber bu yol kimlerine pahalı gelebilir.Kitabın ortalama fiyatı 15-16 USD.Kargo ücreti de eklenince yaklaşık 24-25 doları bulabiliyor.

İkinci yol sizi direk kitaba götürüyor.Ülkemizde iki yerde mevcut kitap.Türkiye'de ki hemen her üniversitenin kütüphanesinden katalog taraması gerçekleştirdim.Sonuç olarak iki üniversitenin kütüphane raflarında duruyor kitabımız.Biri İzmir Ekonomi Üniversitesin'de, diğeri ise Ankara'da.Bilkent Üniversitesi okumak isteyenler için kitabı bulunduruyor.

Bunun dışında da Kastamonu Üniversitesi'nin kütüphanesinde Ronnie ile ilgili bir kaç kitap bulunuyor.Otobiyografi olmadığı kesin, sanırım gazeteciler tarafından yazılmış olan kariyer yıllığı tarzında bir şey.İsteyenler bunlara da göz atabilir.İlgilenenler üniversitenin kütüphanesine internet üzerinden ulaşarak taramayı gerçekleştirebilir.

Neden sadece iki tane sorusunun cevabını hepiniz biliyorsunuz.Spor yeni tanınıyor v.s. Alıp okuyacaklara mutluluklar dilerim.


2 yorum:

  1. bu güzel bilgi için teşekkürler... ankaralı olmama rağmen hayatımda ilk defa bilkent üniversitesine gideceğim ronnie için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap sapa sağlam, bizzat inceledim.Zaten alır almaz okuma isteğin kabaracak.

      Sil