2 Mayıs 2012 Çarşamba

Hearn'den Açıklamalar

Hendry'nin emekliliği dünden bugüne doğru damga vurmuşken, Hearn yeni bir toplantı yaparak açıklamalarda bulundu ve Türkiye'ye de değindi.



Dünya Şampiyonası içerisinde iki kez toplantı yapan, yeni turnuvalar ve değişiklerle ilgili bilgiler veren Hearn bugün bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Çin'de ki yeni turnuva International Open'ı duyuran Bazza bugün de yeni turnuvalar ile ilgili haberler verdi.

Davet turnuvası olan ve Çin'in Wuxi kentinde gerçekleştirilen Wuxi Classic bu sezondan itibaren sıralama turnuvası olarak izleyiciyle buluşacak.12/13 sezonunun açılışında yer alacak olan turnuvanın toplam para ödülü 400 bin £ olarak belirlenirken ilerleyen iki yıl için 25'er bin £ ekleme olacak.

Yeni olarak Asya'da PTC'ler ve Asya için bir sıralama öngörülüyor.Asya sıralamasında ilk dört sırayı alan oyuncular PTC Final'inde yer alma hakkı kazanacak ve buna ek olarak ana tur biletini de cebine koyacak.PTC'lere benzeyen Asya turnuvalarının da üç tane olması planlanıyor.

PTC Büyük Finali'nde yer alacak oyuncular PTC sıralamasının ilk 25 ismi, Asya sıralamasının ilk dördü ve son olarak Asya'da ki üç turnuvanın kazananıyla beraber 32 kişiye tamamlanacak.

Uk Championship'in York'da ki sözleşmesi iki yıl uzatılırken, Masters'ın Ally Pally ile olan anlaşması da üç yıl uzatıldı.Ayrıca Hearn UK sınırları içerisinde yeni bir sıralama turnuvası daha gerçekleştirmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

ProSnookerBlog'dan Matt'in sorusu üzerine Türkiye bahsi de şu şekilde geçti;

Matt: "Dün Crucible'daydım ve İzlanda, Finlandiya, Belçika gibi ülkelerden izleyiciler gördüm.Avrupa'da ki genişlemeye hakkında ne düşünüyorsun?"

Hearn: Avrupa beni gerçekten etkiliyor.Bu sabah Romanya'dan bir snooker turnuvası için teklif aldım, Türkiye, İskandinav ülkeleri ve Danimarka ile görüşüyoruz.PTC'ler işini çok iyi yapıyor ama henüz biraz erken.Tüm Avrupa'ya yayılmamız beş yılı bulacak.

Belli ki World Snooker bu konuda planlarını yapmış.3-4 yıl içerisinde bizim de bir PTC'miz olabilir.

3 yorum:

  1. 3-4 yıl içerisinde PTC olursa ,Askerden kaçar gene giderim okadar yani.Ayrıca snooker masaları hem bollaşır hemde fahiş fiyat politikasından vaz geçerler umarım.Pool masa ücreti kadar olsun bari.PTC turnuvasını TRT yayınlarsa o kameramanlara bilardo nedir snooker nedir konulu sunum verebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Antalya civarında, İngiliz turistlerin bol olduğu bölgelerde yaparlar o turnuvayı ve tahmin ediyorum ülke geneline yayılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık Antalya mı olur İstanbul mu orasını bilemeyeceğim.Ülke geneli ile tam olarak ne kastettiğinizi bilemiyorum ama Çin gibi bir çok şehirde turnuva olması hayalden öteye gitmez.Bu sene Bulgaristan'da olacak PTC bizde olabilecek bir PTC'ye teşkil edecektir.

      Sil