4 Mayıs 2012 Cuma

Dünya Şampiyonası 14.Gün

Yarı finallerin ikinci gününde Ronnie ve Carter finalin kapısını çaldılar.



Skor olarak geride başlayan isimlerin lehine gidecekmiş gibi gözüken seanslar bir anda tersine döndü.

Günün açılışında Carter ve Maguire ikinci seanslarına çıktılar.Tıpkı dün olduğu gibi Maguire ilk iki frame'i alarak skorda eşitliği yakaladı.Ancak ardından üst üste dört frame kaybeden İskoç oyuncu 9-5 geriye düştü.Gerçekleştirdiği harika 142 ile 9-6'yı bulan Maggi akşam seansı için kritik anlamı olan son frame'i kaybedince skor 10-6'ya geldi.Akşam seansının açılış frameini almayı başaran Maguire, hemen ardından farkı ikiye indirmeye doğru giderken yaptığı hatanın ardından Carter'a bir frame daha kaptırdı.Maçın başından beri yaşadığı şanssızlıkların önünü alamayan Maguire art arda dört frame kaybederek 14-7 geriye düştü.Ancak maçı bırakmayan ve savaşmaya devam eden Maguire seyircinin desteğini de yanına alarak üç frame almayı başardı ve skoru 14-10'a taşıdı.

Dün Matthew'ın biraz kıpırdanmasıyla 5-3'e gelen maçta da benzer bir senaryo yaşandı.Turnuvanın başından beri ikinci seanslarda rakibine tur bindiren Rocket bu geleneğini bozmadı.Maça sıkı başlayan ve 5-4'ü bulan Stevens 62 sayıdan gelerek çaldığı frame ile skorda dengeyi kurdu.Ardından "söz bende" diyen Ronnie üst üste altı frame kazanarak 11-5'lik üstünlük yakaladı.Dün uzak mesafede pek parlak olmayan Ronnie bugün bu alanda ki başarısını %69 gibi hatrı sayılabilecek bir seviyeye çekti.Ronnie üst üste kazandığı altı frame içerisinde 90, 98, 107 ve 113'lük seriler gerçekleştirdi.

Finalistlerin belli olacağı 15. günün seans saatleri ve tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Ronnie'yi bu formla yenebilecek kişi dünyada yok, kupayı alacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Şüphesiz.Zaten uzun maçların onun için daha iyi olacağını önceden söylemiştim.Sıkıntılar olduğunda geriye düşse de toparlanması için önünde yeterli sayıda frame oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Ronnie'nin tüm maçlarda ikinci seansta coşması da ayrıca enteresan. Finale çıkarsa direkt ikinci seanstan başlasın, boşa yorulmasın. :)

    YanıtlaSil
  4. O'Sullivan kendi oyununu Stevens'a kabul ettirdi. Bu saatten sonra maci vermez.

    YanıtlaSil
  5. Aynen ronnie böyle oynarken yenilmesi imkansız hepimizin hayal ettiği bir ronnie oyundan kolay kolay düşmeyen daha sayıcak şey çokda :D...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse sonraya sakla Serhan ne olur ne olmaz :))

      Sil