3 Mayıs 2012 Perşembe

Dünya Şampiyonası 13.Gün

Yarı finallerin geldiğinin habercisi olan tek masalı seans bugün başladı.




17 günlük büyük heyecanda sona oldukça yaklaşıldı.Final öncesinde ki son durak olan yarı finaller bugün başlangıcını yaptı.Jones'un geri dönüşüne engel olarak yarı finalde yerini alan Carter ve Hendry karşısında net bir galibiyet alan Maguire açılışı gerçekleştirdiler.Ryan Day karşısında üst üste 11 frame kazanan Stevens ise 12. frame'i hanesine ekleyemedi.

İki oyuncunun seriler ürettiği ancak Carter'ın kritik hataları yaptığı ilk iki frame Maguire'ın oldu.Daha konsantre şekilde çıktığı üçüncü ve dördüncü framelerde Maguire'ın kötü güvenli vuruşlarını hatasız şekilde kullanan Carter mini seans arasından önce eşitliği yakalamayı başardı.Seans arasından sonra masaya harika uzun potlarla dönen Maguire ilk frame'i kaybetmesine rağmen hemen ardından gelen framede 86'lık bir seri ile skoru 3-3'e getirdi.Sonraki frame'e de hızlı başlayan ve skorda öne geçmeye yaklaşan İskoç oyuncu uzak mesafede hata yaparak açık masayı rakibine bıraktı ve 4-3 geriye düştü.Maç boyu şanssızlığı peşini bırakmayan Maguire, kırmızıyı gönderdikten sonra ıstaka topu cebe düştü.Carter açık masada 44'lük bir seri gerçekleştirdikten sonra bir dizi güvenli vuruş serisi devam etti ve son frame de Kaptan'ın oldu.

Seyircinin her zaman daha coşkun olduğu akşam seansı güzel bir atmosferle başladı.Matthew'ın fantastik bir kaç potuna rağmen renklilere geldiğinde sarıda hata yapması Ronnie tarafından iyi cezalandırıldı.İkinci framede sarı arkasına snooker bırakan ancak faul yaptığını hakeme bildiren Stevens Ronnie'nin 57'lik serisinin ardından bir süre snooker aradı.Aradığı snookerı bulan Gallerli, Ronnie'nin kendisini snookera düşürmesinin ardından faul yaptı ve frame'i bıraktı.Üçüncü ve dördüncü frameleri de güzel vuruşlarla alan Rocket seans arasına 4-0 önde gitti.Seans arasında sonra uzamaya devam eden framelere Ronnie'nin etkisiz oyunu da eklendi.Rocket'in bu halini fırsat bilen Matthew iki frame birden alarak skoru 4-2'ye getirdi.Yedinci framede basit bir kırmızıyı kaçıran Gallerli'nin cezasını Ronnie kesti ve 5-2 ile seansı önde kapamayı garantiledi.Farkın açılmasını istemeyen Stevens seansın kapanış frameini alarak skoru 5-3'e getirdi.

Üç seansın gerçekleştirileceği 14. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Maguire'nin şanssızlığı ve konsantrasyon eksikliği seansın kalitesini çok aşağılara çekti. gerçi 33lük maçların başında bu fazda doğal olarak kabul edilebilir. Maguire'nin toparlanıp finalist olacağı düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Harika potlarıyla beraber şanssızlığını da yense seansı 5-3 önde kapayan o olabilirdi.Dediğin gibi uzun bi maç o yüzden pek de kafasına takacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. maguire maç boyunca konsantresini kaybetmezse maçı alır ama anlık öfke patlamaları masada daha sakin olan cartera yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet iyi hatırlattın onu gale.Ben 2-3 yıl öncesine kadar bu atarlı hareketlerini pek hatırlamıyorum Maguire'ın.Özellikle snookera düştüğü zaman abanarak çözüm arıyor kaba tabirle.Belki de bi sıralama turnuvası kazanamamaktan oluyor bunlar.

      Sil
  4. M.Stevens kazanacağından emin.

    YanıtlaSil
  5. Seans arasından sonra kendine geldi.Ronnie'nin de dikkatini kaybetmiş olmasını çok iyi kullandı şu ana kadar.

    YanıtlaSil
  6. İnfazure bey,Carter'ın 2 belelı gençle kıran kırana bir mücadeleden sonra, çabuk demoralize olan Maguire karşısında daha antremanlı olduğunu düşünüyorum.M.Stevens-A.Carter finaline ihtimal veriyormusunuz? saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maguire pot konusunda başarılıydı ama şanssızlık seansı geride kapamasına neden oldu diyebilirim.Gerçi bir günü de diğerini tutmuyor.Yarın uzun pot başarısı yerlerde bir Maguire görebiliriz.En iyi 33 olduğu için maç şu an net bir kestirim yapmak zor.Carter rakibinin gerginlik anlarını iyi kullanabilirse güzel bir avantaj yakalayabilir diyorum.Bugün bunu iyi şekilde gerçekleştirdi.Ali Carter bir adım önde şimdilik.

      Sil
  7. Maguire çok problemli bir mental yapıya sahip.Carter çok keskin, ama Hendry maçında üstelik 11-1 öndeyken kaçırdığı pembeden sonra masaya uzanıp kalması, Maggi'yi tam olarak ele veren bir andı.Ronnie onun için veliahtım demişti ama Maggi'de şampiyon olabilecek güçlü kişilik yok gibi.

    YanıtlaSil