1 Mayıs 2012 Salı

Dünya Şampiyonası 11.Gün

Tek masalı seanslar öncesinde ki son adım olan çeyrek finaller bugün başladı.




Dünya Şampiyonasında sona doğru yaklaşılırken çeyrek final maçları da başladı.Crucible'ın Kral'ı üçüncü seansa gidilmeden turnuva dışında kaldı ve maç sonunda emekliliğini açıkladı.

Maksimumla açılışı yapıp ardından son şampiyonu evine gönderen Hendry beklenmedik derecede büyük bir farkla mağlup oldu.İlk iki turda ki görüntüsünün çok uzağında kalan Golden Boy günün sabah seansını 7-1 geride kapadı.Kendisi için kolay olan pozisyonlarda dahi basit hatalar yapan Hendry'nin ilk seansta ki uzak mesafe başarısı %36 gibi çok kötü bir seviyede kalırken, güvenli vuruşlarda pek iç açıcı olmayan %75 seviyesindeydi.Akşam seansında da işler pek değişmedi.Şanslar bulmasına rağmen aklının maçta olmadığı açıkça belli olan Hendry çok basit hatalar yapmaya devam edince 13-2 mağlup oldu.İskoç oyuncu geçtiğimiz sene de ağır bir mağlubiyeti Selby'e karşı almış ve maçtan 13-4 yenik ayrılmıştı.

Matthew Stevens da kötü seans geçirenlerden bir diğeriydi.30-40'lık serilerinin ardından yaptığı hatalarla Ryan Day'e sürekli frameler kaptıran Matthew, sabah seansının kapanış frameini de benzer şekilde kaptırmaktan son anda kurtuldu.Matthew'ın 42'lik serisinin ardından masaya gelen Day son kırmızı da hata yapınca masa temizleme işi yarım kaldı ve Stevens aldığı frame ile seansı 5-3 geride kapadı.Ancak akşam üzeri ise Matthew Stevens adeta fırtına estirdi.Day'e tek frame dahi vermeyen 35 yaşında ki oyuncu sekiz frame üst üste alarak yarın için çok büyük bir avantaj yakaladı.

Öğlen seansına iyi başlayan Kaptan 2-0 öne geçtikten sonra rakibi 2-2'yi bulmasına rağmen 5-3'lük skora ulaşarak yarın için avantajı kazanan taraf oldu.

Diğer masada Ronnie ve Neil maça gergin başladı.İki ismin sıkça hata yaptığı ilk dört frame paylaşılarak seans arasına 2-2 ile gidildi.Neil uzun potlarda ki başarısıyla Rocket'in başına bela olmasına rağmen rakibine her framede şans vermeyi ihmal etmedi.Ancak son iki gündeki görüntüsünden biraz uzaklarda olan Ronnie şanslarını bir bir tepti ve 4-3 geriye düştü.Buna rağmen son frame'i alarak yarına eşitlikle gitme şansı olan oyuncu frame topunu kaçırınca Avustralyalı masayı temizledi ve skor 5-3'e geldi.

Ronnie-Neil maçının kalan iki seansı yarın 16:30 ve 21:00'da oynanacak.Jones-Carter maçı ise yarın sabah ve akşam seansları sonunda tamamlanmış olacak.Çeyrek finallerin son günü olan 12. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

13 yorum:

  1. Hendry adeta ağzımıza bir parmak bal çalıp gitti. Sen 147 yaptığın, son şampiyonu devirdiğin şampiyonada çeyrek finalde kötü oynayarak kaybet. Olabilir bu tamam. Ama ardından da asıl "mağlubiyeti" kabul edip, emekliliğini açıklaması gerçekten üzdü beni.

    Kendisine buradan Böyle mi olacaktı dizisinin jeneriğini gönderiyorum. http://www.youtube.com/watch?v=GdVAECyWph0

    Tanrı Steve Davis'i korusun.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok üzüldüm.Kral unutulmayacak asla

    YanıtlaSil
  3. Evet...Düzgün yorum yapabilmem için bir süre geçmesi gerek sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Kimse üzülmesin Hendry devam edecektir.Çünkü o,bir malubiyetle veda edecek adam değil.Dostları onu ikna edecektir.Ben müsterihim.Gelelim yine şu çaylakların devam eden saygızızlıklarına;Ryan Day sabah seansında kaçırdığı her pottan sonra o katil bakışlarıyla ıstakayı bir SOPA gibi tutarak hakemi çiğner gibi geçip,rakibine vurucakmış gibi oturdu yerine.Sen kime gözdağı veriyorsun münasebetsiz,saygısız herif!...Karşındaki senin, usta,beyefendi,delikanlı büyüğün Matthew Stevens. İşte böyle 9 tane çakar sana feleğini şaşırırsın.Matthew alır o ıstakanı elinden seni havada, denizde ,karada seviverir.Usta çekice 40 türlü vurur.İki kere taşır Matthew 10 kırmızıyı D hattına kalakalırsın öyle hindi gibi.Bu gençlerden adam olmaz. Teşekkürler Matthew ve Carter ustalara;o iki sevimsiz oğlanı evlerine yolladıkları için.Ne sinir bozucu 2 gündü be...

    YanıtlaSil
  5. Acayip moral bozucu oldu bu durum.Keşke ıstakasını crucible daki bir cocugua verseydi.Hendry nin maçı kaybettiği star masa acaba ne kadara alıcı bulacak en az 100000 sterlin eder heralde.Çinle ilgili ne bağlantısı var merak ettim.Çinliler sever Hendry ve Sullivanı ama artık ne yapacaksa çinde:D.Şaka bi yana gün gelecek Roket te emekliliğini açıklayacak işte o gün tükeneceğiz :(

    YanıtlaSil
  6. kendisinden her zaman müthiş bir yetenek olarak bahsedilecek ender spor dehalarından birisi. umarım kararından vazgeçer çünkü son maçı böyle olmamalıydı. 147 yaptığı gün bırakıp ben daha oynamıyorum dese bu kadar üzülmezdik sanıyorum. bir 147 daha yapsın öyle bıraksın bence..

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten kötü oldu bu maçtan sonra emekliye ayrılması ve cueboy dediğin gibi rocket emekli olunca ne yapacaz bilmiyorum valla :( En azından bu maçtan sonra ayrılmasaydı...

    YanıtlaSil
  8. Ronnie'nin emekliliğini düşünmek kahredici.Ama maalesef o günler de bir gün gelecek.

    YanıtlaSil
  9. Maalesef gelecek ve bu düşünceyi kafamda oluşturmak bile zor geliyor, eurosport spikeri emre yazıcıolda ortaya bi taş attı yani ben katılmıyorum hiç bir şekilde.

    YanıtlaSil
  10. Yok bu turnuvayı kazanırsa emekliliğe ayrılabilir,zirvede bırakıbilir bla bla bla ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ronnie'nin ağzından bu yıl emeklilik lafı sadece bir kez çıktı o da Uk Championship'ten sonra.İşler yolunda gidiyor.Sadece hastalığından dolayı spekülatif haberler çıktı ortaya.Bir de GrooveSnooker kafa karıştırıcı bir tweet atmıştı aylar öncesinde.Kendisini iyi hissedip keyif aldığı sürece devam edecektir diye düşünüyorum.

      Sil
  11. İnşallah infazure inşallah bende öyle umut ediyorum.

    YanıtlaSil