11 Mayıs 2012 Cuma

Crucible'dan Akılda Kalanlar

Yıllardır olduğu gibi bu sezonda kapanış Crucible'da oldu.İlginç olayların yaşandığı 2012 Dünya Şampiyonasından akılda kalanlara göz atalım.


Sheffield'da bu yıl dramatik bitişler, sürprizler, vedalar ve akıllarda yer edecek bir çok an yaşandı.

Erken Sevinenler


Mark Allen: Elenmesinin hemen ardından ortalığı karıştıracak açıklamalarını esirgemeyen Kuzey İrlandalı Yupeng maçında uzun süre unutmayacağı bir eleniş yaşadı.



Ali Carter: Judd Trump karşısında harika bir geri dönüşe imza atan Kaptan maç topunu gönderdikten sonra yumruk şova başlamıştı.Ancak dört snookera ihtiyacı olan Judd üç snookerdan olumlu sonuç alınca işler değişti.



Heyecanlandıranlar


Luca Brecel: Hedefini 2016'dan önce Dünya Şampiyonluğu olarak koyan Belçikalı kariyerinde ki ilk Crucible maçına çıktı.Bir sürpriz gerçekleştirip üst tura çıkamasa da maç içerisinde yaptığı kimi etkileyici vuruşlarla izleyicinin desteğini aldı.Maguire 17 yaşındaki rakibi için "Korkusuz, pot makinesi ve gördüğüm en hızlı" gibi yakıştırmalarda bulunmuştu.

Jamie Jones: İlk turda Shaun Murphy'i evine gönderen Jones, Higginson'un ardından ilk kez geldiği Crucible'da çeyrek finale yükseldi.Ali Carter'ın kazanmak için tek frame'e ihtiyaç duyduğu anda harika potlarla rakibini sarsan Gallerli gelecekteki turnuvalar için de beklenen isim oldu.İki eleme turunu geçerek ana tabloya gelmeyi başaran oyuncu kuralar çekilmeden önce "Ronnie ile eşleşmek ve buranın keyfini çıkarmak istiyorum." demişti.

Cao Yupeng: Çinli oyuncu kendi adına harika bir turnuva geçirdi.Uzak mesafe potlarda ki takdire değer başarısı ve Mark Allen karşısında iyi oyunuyla gözlere çarpan Yupeng Ryan Day'e elenmesine rağmen iyi bir performans ortaya koydu.

Değişmeyenler


Mark Williams: Galler efsanesi Ronnie karşısında yıllardan beri süre gelen mağlubiyet serisine yine son veremedi.Rocket'in ikinci seans ziyafetinden nasibini alan Williams son olarak Çin Açık'ta rakibine mağlup olmuştu.

Crucible Laneti: Üst üste iki yıl şampiyonluk zor olsa da buna gizem katmak tam olarak Crucible Laneti ile gerçekleştirilebilir.Son kurbanı bir İskoç(Higgins) olan laneti son olarak da bir İskoç yenmişti(Hendry)

Vıdı vıdı: Crucible'a taş atma ve turnuvanın ev sahipliği konusunda klasikleşen vıdı vıdılar bu yıl da eksiksiz olarak gerçekleştirildi.Ancak patron Hearn son noktayı koydu; "Ben ölene kadar turnuvanın Crucible'da kalmasını istiyorum."

Mark Selby: Son bir kaç yıldır turnuvaya favoriler listesinden giren oyuncu yine istediğine ulaşamadı.Boyun sakatlığı nedeniyle acılarla tamamladığı ilk tur maçında kaybeden Jester şampiyonluk umutlarını rafa koymuş durumda.

Rekorlar


-Luca Brecel turnuvaya 17 yaş 13 gün ile gelerek Crucible'da yer alan en genç oyuncu unvanını Hendry'den kaptı.
-Hendry karyierinin 11. maksimum serisini gerçekleştirerek Crucible'da ve toplamda en çok 147 yapan oyuncular sıralamasında Ronnie'nin yanına yerleşti.
-Ronnie, 45 yaşında şampiyonluk yaşayan Ray Reardon'ın ardından en yaşlı şampiyonlar listesinde ikinci sıraya oturdu.
-Hendry üst üste 27. kez Crucible'da yer alarak ulaşılması zor bir rekora daha imza attı.
-Yupeng, Ding, Liang ve Liu'lu kadrosuyla Çin tarihinin en kalabalık listesiyle Crucible'da yer aldı.



Geri Dönenler


Ronnie O'Sullivan: "Buraya gelip performans sergilemek, mücadele etmek ve hala dünyada ki en iyi oyunculardan biri olduğumu göstermek asıl amacımdı." demişti Rocket finale yükseldiğinde.Şampiyonluğunda da yineledi; "Bana inanmayanlar, bittiğimi düşünenler vardı.Hala buradayım." Jimmy'nin şu sözünü de eklememek olmaz; "Ne olursa olsun Ronnie'yi silip atamazsınız."

Ali Carter: Hastalığın ağır etkilerini üzerinden atmayı başaran Carter, turnuvanın favorisini saf dışı bıraktıktan sonra finale kadar yürümeyi başardı.Peter Ebdon'dan da sağlıklı yaşam tüyoları almayı ihmal etmeyen Essexli bu yıl çok kez tekrarladığı emeklilik planını da kafasından attı.

Matthew Stevens: Oyunun gördüğü en büyük yetenekler arasında yer alan Matthew kendini tekrar hatırlattı.Final yolunda şampiyona kaybeden oyuncu güler yüzü ve centilmenliği ile gönüllerimizde ki yerini korumaya devam etti.

Teklifte Bulunanlar


Brian Wright: Crucible'ın gediklisi Brian, MC Rob Walker'ı da işin içine katarak kız arkadaşı Lisa'ya evlilik teklifinde bulundu.(Buradan izleyebilirsiniz)

Unutulmayacaklar


Stephen Hendry: Snookerın altın çocuğu ansızın emekliliğini açıkladı.Artık onu turnuvalarda göremeyecek olmak üzüntü verici.

Sizin aklınızda kalanlar?

*Fotoğraflar: Monique Limbos

1 yorum:

  1. hemen yazalım:D.Birinci ve unutulmayacak kılan şey Efsane Hendry nın vedası oldu.Murphy nin hemen elenmesi süpriz oldu.Yeni yetenekler de kendini seyirciye gösterdi.Luca ve Jones kendilerine düşeni yaptı fazlasıyla.Roketin en zorlu kurayla şampiyon olması muazzamdı.Tvitter şavaşının da galibi oldu ronnie.Hepsine kapağı koydu reyiz.Evet 6 ay yok ama Tüm önemli turnuvlara katılacaktır.Allen da rakibini küçümsememeyi öğrendi.Carterin rakibini alkışlayarak tepki göstermesi,profesyonelce olmasa da Trump un her şans anında özür dilememesi de dikkatlerden kaçmadı.

    YanıtlaSil