29 Nisan 2012 Pazar

Dünya Şampiyonası 9.Gün

Dünya Şampiyonası'nın dokuzuncu günü Ronnie'nin harika performansına sahne oldu.



Paul Hunter günü olarak ilan edilen dokuzuncu günde Steve Davis, Dennis Taylor ve Martin Gould ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattılar.Matthew, Jones ve Williams'ın sahneye çıktığı güne, Gallerli seyircilerin katılımı büyük oldu.

Dün başlayan ve Rocket'in 5-3 üstünlüğü ile sona eren maçın ikinci seansında Ronnie fırtınası vardı.Masada harika işler çıkaran ve rakibinin her hatasını ağır şekilde cezalandıran Rocket yüzlük seri ile seansı açtı ve altı frame üst üste kazanarak 11-3 öne geçti.Maçtan kopmuş gibi gözüken ancak Rocket'in hatalarını iyi değerlendiren Williams maçın yarın akşam ki seansa kalması için gerekli ilk frame'i aldı ve skoru 11-4'e getirdi.Seansın son frameini de geriden gelerek çalan Gallerli farkı azaltarak rakibinin hızını bir nebze olsa da kesmeyi başardı.Maçın son seansın yarın akşam 21.00'da gerçekleştirilecek.

Aynı seansta başlayan diğer mücadele ise Judd-Carter maçıydı.Rocket'in açılıştaki yüzlük serisiyle eş zamanlı olarak bir 120 gerçekleştiren Trump, ilk frame'i alarak skoru 5-4'e taşıdı.Mükemmel olmasa da Carter'ın hata yaptığı anlarda iyi bir performans sergileyen Birleşik Krallık şampiyonu iki frame geride başladığı seansı iki frame önde bitirdi, 9-7.Seans sonunda iki oyuncunun da uzak mesafe başarısı %60'ın altında kaldı.Bu maçın galibi ise yarın öğlen seansında belirlenmiş olacak.

İlk turun sürpriz iki ismini karşılaştıran Higginson-Jones mücadelesinin ilk seansı 4-4'lük eşitlikle sonlandı.Seans arasına 2-2 ile gidildikten sonra art arda iki frame alan Higginson üstünlüğünü koruyamadı.Higginson alabileceği frameleri akşam seansında da rakibine bir bir kaptırarak rakibine büyük bir avantaj verdi.Jones son seansa 10-6 üstün şekilde çıkacak.

Sabah seansının bir diğer mücadelesinde Matthew Stevens vardı.İlk turda Fu'yu masadan silen Matthew seansı istediği gibi sonlandıramadı.3-0 geriye düştükten sonra iki yüksek serisini de işe katarak üç frame alan ve skoru 3-3'e getiren Gallerli güvenli vuruş savaşı şeklinde geçen yedinci frame'i kaybederek 4-3 geriye düştü.Shoot Out şampiyonu sabahın son frameini de alarak avantajlı sayılabilecek bir skora ulaştı, 5-3.

Kalan ikinci tur maçlarının tamamlanacağı 10. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

*Fotoğraflar Monique Limbos'a aittir.

4 yorum:

  1. Ronnie GOD moduna geçti.Maçı 2 ci seansta bitirmek istedi:D Gösterdiği performans o kadar iyidi ki seyirci artık alkışlamamya başladı :D.Williams ın yerinde olmak istemezdim.Judd un masa şansı da bazen Carteri zorladı.

    YanıtlaSil
  2. Judd'ın masa şansı herkesi zorluyor :)

    Ronnie-Williams maçında dikkatimi çeken bi nokta oldu.Seansın son frameinde masada yeter sayı varken, Williams yerinden kalmak istemedi.Ama sonrasında toparlanıp değerli bir frame aldı.

    YanıtlaSil
  3. bence o sırada masayı izlemiyordu.Ronnie nin framei kazandığını düşündü o moral bozukluğu ile sonra jeton düştü heralde:D

    YanıtlaSil
  4. Belki de dağılan konsantrasyonunu topluyordu.Bugün Carter da yaptı aynı hareketi bir kaç kez.

    YanıtlaSil