28 Nisan 2012 Cumartesi

Dünya Şampiyonası 7.Gün

Dünya Şampiyonasın'da yedinci güne tek bir isim damgasını vurdu; Stephen Hendry!



Turnuvaya fırtına gibi giren, daha ilk günden maksimum seri gerçekleştiren Hendry bugün 90'lı yıllardan esintiler sundu.Son şampiyonla mücadele eden Golden Boy seansı 12-4 gibi net bir skorla açık ara önde kapadı.

Higgins'in başlayıp Hendry'nin "ben buradayım" dediği sabah seansı efsane oyuncunun 5-3 üstünlüğü ile tamamlandı.Art arda aldığı üç framede harika iş çıkaran Hendry sırasıyla 93, 123 ve 67'lik seriler gerçekleştirmeyi başardı.Ayrıca Higgins'in sabah seansında gerçekleştirdiği 122 kariyerinin 500. yüzlük serisi oldu.Akşam seansında ise Hendry gençlik yıllarından esintiler sundu.Son şampiyona sadece bir frame kaptıran efsanenin çeyrek finale çıkması için tek frame yeterli olacak.

Turnuvanın ilk çeyrek finalistinin belli olduğu maçta eski şampiyonlardan Neil 12-9 galip gelmeyi başardı.Dün gece ilk seansı 5-3 önde kapayan Neil ikinci seansta da etkili olan taraftı.Maçı 6-5'e kadar getirip Neil'ın ensesine yapışan Gilbert için sabah seansının kırılma anı bir şanssızlıkla geldi.8-5 geride olduğu 14. framede farkı ikiye indirmeye giden Gilbert, dağıtıcı vuruş sonrasında faul yapınca Neil masaya gelerek skoru 9-5'e getirdi.Akşam üzeri de çok iyi bir mücadele ortaya koyan Gilbert seyircinin de desteğini alarak 12-9'a kadar gelse de galibiyete ulaşamadı. Neil'ın rakibi M Williams-Ronnie mücadelesiyle belli olacak.Avustralyalının maç sonu açıklamaları şöyle;

"David'in oyununa şapka çıkarıyorum çünkü oyundan kopmadı ve herşeyini ortaya koydu.İlk 16 oyuncularının standardındaydı ve baskı altına hiç girmedi.10-5'e kadar buradaki en iyi oyunumu oynadım ama sonrasında iyi değildim.Eğer o anda karşımda Ronnie ya da M Williams olsa bu bana pahalıya patlardı.Sonraki turda Ronnie ile oynamak istiyorum çünkü harika bir atmosfer oluyor.Ona karşı iyi bir performansım da var ve en iyi oyunumu ona karşı oynayabiliyorum."

Günün öğlen seansında Maguire sahnedeydi.Dünkü harika performansın biraz uzağında kalmasına rağmen seansı 11-5 önde kapayan İskoç'a çeyrek final için iki frame yeterli olacak.

İlk turda iyi oyunuyla Allen'ı turnuvanın dışına iten Yupeng ise hatalarının mağduru oldu.İlk potu bulup sayı farkını açan ancak sonrasında hata yapan Çinli ilk üç frame'i bu şekilde kaybettikten sonra 3-1 geriye düştü.Benzer hatayı maç boyunca çok kez tekrarlayan 22 yaşında ki oyuncu Day'in yer yer yükselen oyunuyla beraber seansı 6-2 geride kapadı.Yupeng'in ilk turda ki başarılı pot yüzdesi de bugün oldukça düştü ve %42'de kaldı.

Ronnie, M Williams, Hendry ve Higgins'in sahne alacağı sekizinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. işte beklediğim hendry. aslında basit hatalar yaptı ama higgins gününde değildi, değerlendiremedi.

    YanıtlaSil
  2. Higgins ilk turda da elenebilirdi ama gözüken o ki ikinci turda kaybedecek. Hendry'nin bu kadar formda olması harika.

    YanıtlaSil
  3. stephen hendry umarım kısa zamanda ilk 16ya girer.

    YanıtlaSil
  4. Bu formunu bir süre daha devam ettirmesi lazım, puan farkı fazla çünkü.

    YanıtlaSil