29 Mart 2012 Perşembe

Çin Açık 4.Gün

Çin Açık'ta çeyrek finallere gelindi.Günün en çok merak edilen maçında, yıllardır olduğu gibi kazanan değişmedi.



Pekin'de sona doğru yavaş yavaş geliniyor.Son 16 turunun tamamlandığı dördüncü günün heyecanla beklenen maçında kazanan Ronnie oldu.

Rakibi Mark Williams'a karşı uzun yıllardır mağlubiyet yüzü görmeyen Rocket maçtan 5-1 galip ayrılarak çeyrek finalde yerini ayırttı.İki oyuncunun da sık hatalar yaptığı maçta en yüksek seri 77 ile Ronnie'den geldi.Sezonun ikinci yarısında hastalığına rağmen üst turlarda yer almayı başaran Ron son olarak 2009 Çin Açık'ta çeyrek final görmüştü.Ronnie'nin maç sonu görüşleri şöyle;

"Mark'a tebrikler.İyi bir sezon geçiriyor, bu sezon bazı finalleri var ve şu an dünya iki numarası.Turda yer alan sağlam dört beş oyuncudan biri.Ona karşı kazandığım için mutluyum.Her maç farklıdır, bazen iyi oynarsınız bazen çok da iyi olmayabilirsiniz.Dün gece iyi bir uyku uyudum ve bunun yararını gördüm.Bugün dinlenmiş bir şekilde maça çıktım.Öğlen seansında ki maçları seviyorum çünkü akşamı beklemek zorunda olmuyorsunuz."

Ronnie'nin PTC Finalinde yer almayacağını açıklamasının ardından "Eğer Ronnie Çin'e gelirse bir hafta kıçımı camdan gösteririm." şeklinde tweet atarak rakibine takılan Williams ise maç sonunda şunları söyledi;

"Bana karşı hep iyi oynuyor.Bir kaç topta hata yapmış olmasına rağmen maç genelinde iyi oynadı.Ronnie maç sonunda elini kaldırıp yumruk yapınca bir yarışma kazandığını düşündüm.Bunu yapmak için benim salondan ayrılmamı bekleyebilirdi."

Mark Selby'nin boynundan yaşadığı sorunlar nedeniyle turnuvadan çekilmesiyle beraber Ding maç oynamadan çeyrek final yükseldi.Neil seans arasına 2-2 gidilen maçta Hendry'i 5-3 geçerken, dur durak bilmeyen Lee, Dott engelini de aşarak çeyrek finalde yerini aldı.

Almanya'da ki finalin ardından yeni bir final için bastırmaya devam eden Maguire, karar oyununda Ricky Walden'ı 5-4 geçmeyi başarırken, karar frameinde kazanan bir diğer isim Ebdon oldu.İskoç oyuncu galibiyete 79, 132, 41, 49 ve 68'lik serileriyle ulaştı.

Higgins karşısında 5-4 galip gelmeyi başaran Dünya eski şampiyonu, deciderda rakibinin snooker arayışını boşa çıkararak galibiyete ulaştı.Maç içerisinde 109'luk bir seriyi de gerçekleştiren Ebdon, bu sezon davet turnuvası olan Brezilya Masters ve Wuxi Classic dışında bir çeyrek final görememişti.

Kötü gidişe dur demek için iyi bir fırsat yakalayan Carter bugün de galibiyet alarak çeyrek finalde yerini aldı.Carter'ın çeyrek finalde ki rakibi Ding.Son şampiyon Judd ise sıkıntılı geçen maçta Bingham'ı 5-3 mağlup etti.Judd'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bugün zor bir maç vardı.İkimiz de oldukça kötü oynadık.İlk frame'i aldım ama ikincisinde kameraman yüzünden kaybettim.Sonra Stuart o frame'i aldı ve bu beni biraz etkiledi.Sonuç olarak kazandığım için mutluyum."

Çeyrek finallerin gerçekleştirileceği beşinci günün maç programı ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Williams hayal kırıklığı ile gereksiz konuşmuş. Ronnie O'Sullivan her maç sonrası aynı hareketi seyirciyi selamlamak ve teşekkür adına zaten yapıyor. İki gündür zaman zaman anlık parlamalar göstersede vasat bi Ronnie var. Oyununun belki yarısını bile oynayamamasına rağmen iki galibiyet aldı ama böyle oynamaya devam ederse şampiyonluk kolay görünmüyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet tam da dediğiniz gibi.Bu kez galip gelmek istiyordu Williams ama yine olmadı.Yıllardır yenemiyor olmanın hayal kırıklığı da olmalı.

    Ronnie, Almanya'da da yer yer çok kötü oynamış hatta elenmenin kapısına gelmişti.Şu an yapabileceğinin en iyisini deniyor Ronnie, bu performans bile iyi aslında.

    YanıtlaSil
  3. Adsız a katılıyorum.Ronnienin her zamanki seyirciyi selamlama haraketiydi.Evet williams bügün pek şanslı değildi , ronnie de berbat oynamadı.Hastalığı geçmedimi bu adamın çözemedim .Williams yumruk şov görmek istiyorsa ,Ronnie-Murphy 2011 WSC maçını bi tekrar izlesin.Murphye al bu kapağı dercesine yaptığı haraket selamlama değildi.

    YanıtlaSil
  4. Henüz tam olarak iyileşmiş değil.Doktorlara kalsa buraya gelmemeliydi.Hatta uzun bir ara vermesini bile tavsiye etmiş doktorları.

    YanıtlaSil