4 Mart 2012 Pazar

Allen'dan İlk Zafer

Haikou'da final günü beklenenden kısa sürede sonlandı.İki oyuncunun da çok ihtiyacı olan şampiyonluk ikinci finaline yükselen Allen'ın oldu.


Maçın ilk seansında frameler kazanmak için şanslar bulan ancak rakibini bir türlü cezalandıramayan Lee, ağır bir skorla ikinci seansı beklemeye başladı.Birinci, üçüncü, yedinci ve sekizinci framelerde şans bulan ama bir şekilde Allen'ı bu frameleri kaptıran Lee ilk seansı 8-1 geride tamamladı.Mark Allen ise rakibinin aksine tüm hatalarda cezayı kesmeyi başardı.104, 127 ve 123 olmak üzere üç yüzlük seri gerçekleştiren Kuzey İrlandalı, sekizinci framede de bulduğu free ball ile geriden gelerek rakibine ağır bir darbe daha vurdu.

İkinci seansın açılış frame'i taktiksel olarak geçse de ilk seanstan sonra maçı kafasında bitirmiş olan Lee'nin hataları skoru 9-1'e taşıdı.Maçın son frameinde çok geçmeden rakibine bir şans daha veren Lee, Allen'ın 104'lük serisiyle beraber maçtan 10-1 mağlup ayrıldı.Allen maç sonunda kendisine uzatılan mikrofona şunları söyledi;

"Hafta boyu iyi oynamış olan bir oyuncuya karşı zor bir maç olacaktı.Stephen dünyada ki en iyi oyunculardan biri.Hafta boyu burayla ilgili eleştirilerde bulundum.Belki de bu fikirlerimi değiştirmeliyim çünkü ilk zaferime burada ulaştım.Çin'de bana her zaman iyi bir destek var ve bu hafta da yine böyleydi.


Kolay kazanmayı hayal etmek biraz zor.Önde olduğunuzda sürekli konsantre olmanız güç olabilir.Ama bugün iyi oynadığımı düşünüyorum ve Stephen'a geri dönüş için bir şans vermedim.Aynı seviyede ya da daha iyi olduğunuz oyuncular turnuvalar kazanırken kazanamamak, aklınıza ben de bir tane kazanabilecek miyim sorusunu getirir.Bu zamanlarda mental olarak güçlü olmak gerekiyor.Bu zafer bir çoğunun habercisi olacaktır."

Finalist Lee ise şunları söyledi;

"Gece çok iyi uyuyamamıştım.İlk seansta maçın içine girmek çok zordu.Maçta mücadele edemediğim için üzgünüm.Harika bir hafta geçirdim, beni destekleyen herkese teşekkürler."

Kuzey İrlandalı oyuncu kariyerinin ilk sıralama zaferine ulaşırken, Lee yedinci finalinde şampiyonluk sayısını artıramadı.Finalist Lee, 34 bin £'luk final ödülünün yanında turnuvanın en yüksek serisi olan 138'in de sahibi olarak 2 bin £'u daha cebe koydu.Şampiyon Allen ise 75 bin £'luk ödül ile beraber 7 bin sıralama puanının da sahibi oldu.

Sekiz frameden fazla farkla biten son sıralama turnuvası 2009 World Championship olmuş, şampiyon Higgins finalde Murphy'i 18-9 ile geçmişti.Turnuva boyunca toplam 35 yüzlük seri gerçekleşirken bunların 11'i şampiyon Allen'dan geldi.

Finalin dikkat çeken diğer noktası da kısa süre önce Çin ile ilgili ağır açıklama yapmış iki oyuncunun finalde buluşmuş olması.Lee, Ding'e kaybetti Galler Açık yarı finalinden sonra basın toplantısında ağır sözler söylemiş, Allen da bu turnuva da twitter'dan ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Bahis şirketlerinde Allen'ın 10-1'lik galibiyeti için verilen yaklaşık oran ise 1'e 65 civarlarında dolaştı.Ayrıca Pistol Allen World Open şampiyonluğu ile Premier League'de yerini almayı da garantiledi.

Mark Allen 10-1 Stephen Lee
66-55, 104-0 (104), 59-26 (50), 127-7 (127), 59-2 (53), 55-68 (67, 55), 72-39, 76-67, 123-0 (123), 69-18, 105-19 (104)

4 yorum:

  1. Selby ve Trump karşısında aldığı muhteşem galibiyetlerden sonra kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum. Lee yenseydi eğer biraz adaletsiz olurdu açıkcası :)

    YanıtlaSil
  2. Son dörtlüde Selby dışında herkesin kazanmasını istedim açıkçası.Hepsi oldukça iyi performans sergilediler.Ancak Allen'ın şu anda daha çok ihtiyacı vardı bu şampiyonluğa.Temennim Lee'nin Çin Açık ya da PTC Finalin'de şampiyonluk yaşaması.

    YanıtlaSil
  3. haha süpürge sapıyla olan videyo süper olmuş.Adamın masası var bizim gibi para vererek oynamıyor.Böyle masa bende olsaydı , o adamdan önce yapardım vileda sopasıyla :D.Gelelim finale,Lee den bu kadar kötü performans beklemiyordum .PTC ve China için şampiyon kim olursa olsun Ronnie olmasın.Ronnie direk world champ ta kupayı alsın.

    YanıtlaSil
  4. Lee yoruldu ve Allen da çok iyiydi.Üç turnuvada üst tur yorucu olmuş olmalı.

    Ronnie'nin aslında PTC Finalinde şampiyon olması iyi olabilir.Sıralama puanına ihtiyacı var ve WC ile arasında da 1 aylık boşluk var.O arada takılır :))

    YanıtlaSil