6 Şubat 2012 Pazartesi

Şampiyon Ronnie

Heyecan fırtınası finalin galibi Rocket oldu ve Ron, uzun bir aradan sonra yeniden sıralama zaferi yaşadı.


Son şampiyonluğunu 2009 Shanghai'de yaşayan Rocket kötü gidişe dur demeyi başardı.5-2 geriye düştüğü maçta önce 6-6'yı ardından 8-6'yı bulan Ronnie yine harika bir geri dönüşe imza attı.Akşam seansında uzak mesafe potlarda mükemmel bir iş çıkaran Ron, çok gergin geçen 16. framein sonunda kupayı kaldıran isim oldu.

2009 yılından bu yana sadece PTC turnuvalarında sıralama şampiyonluğu yaşayan Ronnie seyircinin de büyük desteğini alarak 23. sıralama zaferine ulaştı.Hastalığı nedeniyle bitkin de düşen Genius maç sonunda koltuğuna adeta serildi.

İki oyuncunun da çok iyi başladığı maçın ilk dört frameinde art arda yüzlük seriler gelirken, turnuvanın en yüksek serisi 130 Maguire'ın oldu.İskoç oyuncu 2 bin €'luk ödülü cebine koydu.Ayrıca bu seri 1979 yılından bu yana bir turnuvada en düşük en yüksek seri olarak tarihe geçti.

Rocket toplamda 5 bin sıralama puanı kazanarak 15. sıraya yerleşirken, Maguire 4 bin puanın sahibi oldu.Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Tempodrom'u tamamen dolduran seyircilere maç öncesi Steve Davis küçük bir şov sundu.

Rocket maç sonunda şunları söyledi;

"Harika bir maçtı ve harika bir atmosfer var.Tebrikler Stephen'a, o çok iyi bir oyuncu.Bir sıralama turnuvası daha kazanıp kazanmayacağımı düşünüyordum.4-0 geride olduğum ilk maçı kazanmıştım ama ilk 16'da yerim hala garanti değildi.O yüzden şu anın keyfini çıkarabilirim.Hala mücadele edebildiğim, oyuna en iyi verebildiğim ve böyle anları yaşayabildiğim için mutluyum.

Önümüzde ki sene oynamamaya karar verecek olursam en azından tepede bitirebilirim. Kimse yılıp kaçtı diyemez.Stephen beni oyunun dışına itti ama mücadele ettim ve bazı frameleri çaldım ardından da oyuna hakim oldum.5-3'ün ardından skoru 6-6'ya taşımak çok iyiydi."


Geçtiğimiz sezon Galler Açık finalinde, geriden gelen Higgins'e benzer şekilde kaybeden Maguire ise şunları söyledi;

"6-3'ten sonra 3 frame kaybetmek her şeyi boşa götürmüşüm gibi hissettirdi.Ronnie'yi maçın içerisine hiç sokmamalıydım ve maçı bitirmeliydim.6-5 öndeyken pembeyi kaçırdı ve ben de masayı temizliyordum.Ancak sarıyı kaçırdım.Tam olarak geçen seneki Welsh Open finalinin aynısıydı ve maçta aklıma bu geldi.

Hafta boyunca beklediğimden daha iyi oynadım.Beni yenmeleri için çok iyi oynamaları gerektiğini düşündüm.John'u 5-0 Shan'u 6-0 geçtim.Ancak sadece finalde olmak beni mutlu etmiyor."


Maç Raporu

Frame 1:Rocket maça oldukça hızlı başladı ve 111 ile 1-0 öne geçti.
Frame 2:Maguire'dan cevap benzer şekilde geldi 130 1-1.
Frame 3:Ronnie'nin güvenli vuruşundan potu bulan oyuncu 106 ile 2-1 öne geçti.
Frame 4:Yüzlük serilere doymayan Maguire bir başkasını daha gerçekleştirdi.128 3-1.

Seans arası

Frame 5:Rocket önde götürdüğü framede kırmızıyı kaçırdı.53 sayı geriden gelen Maguire uzun uğraşlar sonucu bu frame'i de hanesine yazdırdı. 4-1
Frame 6:İlk şansı bulan Ronnie bu framei de benzer şekilde kaptırmaktan son anda kurtuldu 4-2.
Frame 7:Maçta ritmine tekrar kavuşan Maguire kısa sürede skoru 5-2 yaptı.
Frame 8:Maça tutunmak için büyük önem taşıyan frame Ronnie'nin oldu.İlk şansı bulan Maguire kırmızıları açtıktan sonra pozisyon dışı kaldı.Bulduğu şansı iyi kullanmasını bilen Ronnie seansın son frameini alarak maçı 5-3'e getirdi.

Akşam Seansı

Frame 9:Framede iki kez masaya gelen Maguire, Rocket'in kaçan uzak mesafesinden sonra 69'luk serisi ile frame'i garanti altına aldı.6-3
Frame 10:Maguire'ın 40'lık serisinin ardından şans bulan Rocket 96 ile farkın daha da açılmasına engel oldu. 6-4
Frame 11:Uzun mesafe potla frame'e başlayan Rocket yüksek güvenle potlara gitti.24 ve 54'lük serilerle rakibine bir adım daha yaklaştı.6-5
Frame 12:Anlamı çok büyük olan frame Ronnie'nin oldu.Maguire'ın 52'sinin ardından masaya gelen ve çok zor durumla olan kırmızılara rağmen harika bir masa temizlemeyle 42'ye ulaşan Rocket pembeyi kaçırdı.Bir şans daha bulmasına rağmen Ronnie'nin snookerından kaçamayan Maguire bu frame'i de kaybetti ve maç dengeye geldi.
Frame 13:Git gide oyuna daha da iyi konsantre olan Rocket uzak mesafeyle zor masada harika bir 67 gerçekleştirdi.Maguire'ın snooker çabalarını da boşa çıkaran Ronnie skoru 5-2'den 7-6'ya taşımış oldu.
Frame 14:Şampiyonluğa inanmaya başlayan Ron, harika bir kırmızı ile serisine başladı ancak kaçan kırmızı ile 43'de kaldı.Maguire'ın geri dönüş sırasında kaçırdığı kırmızı ile tekrardan masaya gelen Ronnie harika bir potla skoru 8-6'ya taşıdı.
Frame 15:Sanatını konuşturmaya başlayan Rocket kırmızıları da iyi şekilde dağıtıp şampiyonluğa giderken inanılmaz bir siyah kaçırdı.43 sayılık farkı çok iyi kapayan Maguire 75 ile skoru 8-7'ye getirdi.
Frame 16:Nefeslerin tutulduğu, iki tarafa da gidip gelen son framede heyecan had safhaya yükseldi.Ronnie'nin önde götürdüğü frame maç topundan sonra Maguire'ın snookerı bulması ve Rocket'in faul yapmasıyla daha da hareketlendi.Ancak mavide kötü güvenli vuruşun ardından Ronnie'ye kalan pozisyon skoru 9-7'ye getirdi.

3 yorum:

  1. İzleyemedim okulum vardı. =( ancak izlemiş kadar oldum.Çok heyecanlı bir maçtı anlaşılan... =)

    YanıtlaSil
  2. Kalite yüksekti.6-6'dan sonrası da oldukça heyecanlı geçti.

    YanıtlaSil
  3. =) Eurosport'ta da tam ordan itibaren izlemeye başladım. =)

    YanıtlaSil