18 Şubat 2012 Cumartesi

Galler Açık 6.Gün

Günün ilk yarı final maçında, sahneye çıkan Ding uzun süren final özlemine son verdi.


Galler'de yarı final günü Ding ve Shaun maçıyla başladı.Masters sonrasında Almanya'da yarı finale ulaşan ancak Maguire'a ağır bir şekilde kaybeden Murphy yine hüsrana uğradı.Magician 6-2 mağlup olduğu maçta bir yüzlük seri çıkarmayı başardı.

Shaum Murphy aldığı iki frame dışında aynı tabloyu ortaya koydu.Frameleri almak için ilk şansı bulmasına rağmen 40'lık serilerinin ardından masayı rakibine bırakan Murphy seans arasına 3-1 geride gitti.Aradan sonra harika bir açılışla 3-2'yi bulan ancak sonrasında maç başındaki görüntüsüne geri dönen oyuncu 5-2 geriye düştü.Shaun, son framede maça tutunmak için Ding'in verdiği şansları tepince maçtan istediğini alan Ding oldu.

Çinli oyuncu bu sezon yalnızca PTC2 ve Premier League'de finale ulaşmıştı.Her iki finalde de farklı kaybeden Ding, PTC2'de Judd'a 4-0 , PL finalinde ise Ronnie'ye 7-1 yenilmişti.Ding'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"Son bir kaç yıl benim için çok zorlu geçti.Çünkü Çinden buraya seyahatler yüzünden doğru dürüst antrenman yapamıyordum.2-3 ay burada kalınca da evimi özlüyordum.Son bir kaç haftada çok iyi antrenman yaptım ve iyi olduğumu hissediyorum.Finalde olduğum için mutluyum."

Shaun ise rakibini överek şunları söyledi; "En iyilerden biriyle oynuyorsanız sağlam olmalısınız.Bunu bugün yapamadım.Tek ıstakada sadece iki frame alabildim ve bu yeterli değildi.Resmin tamamına bakarsak, sıralamada yukarılara hareket ediyorum ve sezonun geri kalanı için iyi işaretler var."

Turnuvanın ikinci finalistini kötünün iyisi belirledi.Ronnie ve Selby maçın büyük kısmını kötü şekilde geçirirken, Selby'nin ağır oyun tarzı maçın temposunu Ronnie için ölümcül hale getirdi.Maç sonlarına doğru yorgunluğu yüzünden okunan Rocket kendi ortalamasının çok üstünde basit hata yaptı.2-2 ile gidilen seans arasından sonra Selby üst üste dört frame alarak maçtan 6-2 galibiyetle ayrıldı.

2008'de ilk sıralama zaferine burada ulaşan Selby, dört yıl aradan sonra yeniden Galler Açık finaline ulaşmayı başardı.Bu sezon Shanghai'de elde ettiği şampiyonluktan sonra ortalarda pek gözükmeyen Leicesterlı kariyerinin yedinci sıralama finaline ulaştı.

Selby'nin maç sonu açıklamaları ise şöyle;

"Garip bir oyundu.İkimizde iyi başladıktan sonra her şey bölük pörçük gitmeye başladı.Güzel güvenli vuruşlar ve küçük seriler yaptım zaten yapmam gereken de buydu.Ronnie'ye herhangi bir maçta yenmek büyük iş ve bir de final olması benim için çok şey ifade ediyor."

Yarın gerçekleştirilecek ve en iyi 17 frame üzerinden oynanacak finalin yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Selby zaten , maguıre ın 60 lık seri yaptığı kalan topların hepsinin bantlara yapışık olduğu o frame i çaldı ya TMM dedim bu adam şampiyonluğu hak etti.ama ronnie maçındaki gibi oynarsa işi zor

    YanıtlaSil
  2. Turnuva başından beri kötü oynuyor.Sadece iyi oynadığı 3-4 frame var.Ding bu turnuvaya iyi başladı iyi de götürdü.Selby'e şansı da tutan bi oyuncu.Daha önde gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. selby'nin dünya bir numarası olarak oynaması şaka gibi hiçte bir numaraymış gibi oynamıyor bence. ronnie'ye yazık oldu. umarım ding maçı alır.

    YanıtlaSil
  4. Dünden beri Selby bu konuda çok eleştiri alıyor.Sanırım bundan haberdar maç sonunda "Dünya 1 numarasıyım diye en iyi 9 framelik maçta 5 yüzlük seri yapmam gerekmiyor." demişti.

    YanıtlaSil
  5. İlk 16 oyuncuları arasındaki fark çok fazla değil bence. Aralarındaki maçlarda kimin yeneceği önceden kestirilemiyor.

    Şans faktörü en ön planda , daha sonra konsantrasyon geliyor.

    Ne olursa olsun yetenekliler her zaman kendini belli ediyor. Yetenek konusunda son 10 yılın 1 numarası Ronnie tartışılmaz.

    YanıtlaSil
  6. Oyuncuların bu kadar yakın seviyede görünmesinin sebebi son zamanlarda hızla artan seviye.Barry'nin gelişinden sonra bu değişim çok hızlı ilerliyor.Ancak turnuva sonlarında noktayı koyan top oyuncular oluyorlar.

    YanıtlaSil