16 Şubat 2012 Perşembe

Galler Açık 4.Gün

Dün Fu'yu kısa sürede geçmeyi başaran Ronnie merakla beklenen maçta Williams'ı da turnuvanın dışına itti.



Almanya'dan sonra Galler'de de estiren Ronnie bugün MJ Williams ile karşılaştı.Merakla beklenen maçtan 4-1 galip ayrılan Rocket, çeyrek finale adını yazdırırken, uzun bir aradan sonra iki sıralama turnuvasında üst üste çeyrek finale ulaştı.Açılışı 125 ile yapan Ronnie'ye cevap gecikmedi ve Williams 133 ile 1-1'e ulaştı.92'lik serisinin ardından 2-1 bulan ve Gallerlinin kaçırdığı kırmızının ardından 3-1'i bulan Rocket son framede gerçekleştirdiği 56 ile galip geldi.

Ronnie maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Maça çok iyi başladım.Bugün toplar benim için döndü.Mark'a tebrikler.Çok iyi oynamadı ama iyi bir sezon geçiriyor.Son 2-3 yılda en istikrarlı performansı ortaya koyan oyunculardan biri bu yüzden son yıllarda ki oyunum da göz önüne alınırsa bu galibiyet benim için iyi.Bu yıl performansım yükselmeye başladı.Kendimi The Crucible için ön eleme oynamaya hazırlamıştım ama bu durumdan kurtuldum."

Aynı seansta başlayan diğer maç bir başka Gallerli'nin mücadelesiydi.German Masters finalisti ile karşılaşan Matthew Stevens, maçtan 4-2 mağlup ayrıldı.Skor 3-2 iken maçı karar oyununa götürmek için şans bulan Matthew, banda yapışık kırmızı da sol elini kullanınca cebin ağzında kalan top maçın sonunu getirdi.Bu skorun ardından turnuvada ki son Gallerli oyuncu da elenmiş oldu.Maguire'ın maç sonu açıklamaları ise şöyle;

"Matthew'ın rest kullanmaktan hoşlanmadığını biliyordum ve zor bir kırmızıydı.Kırmızıyı kaçırınca rahatladım.Burada ki birinci hedefim ilk iki maçımı kazanmaktı.Daha sonra en iyi 9 framelik maçlar var.Güzel bir hafta sonu olacağını umuyorum."

Neil'ı 4-1 geçmeyi başaran Hendry bugün Allen'ın rakibiydi.Maçın ilk iki frameinde iyi seriler gerçekleştirdikten sonra rakibine masayı bırakan İskoç 2-0 geriye düştü.Bunun da moral bozukluğunu yaşayan Hendry fazla bir süre geçmeden maçtan 4-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Tom Ford uzun bir süresini potsuz geçirdiği maçta Lee'ye 4-1 mağlup olurken, Judd çok kısa sürede Bingham'ı 4-1 geçmeyi başardı.Maça çok iyi başlayan Bingham, çoğu zaman olduğu gibi kritik anlarda hatalar yaparak mağlubiyete zemin hazırladı.Trump'ın da çok iyi gözüktüğü maçta tek yüzlük seri 100 ile 22 yaşındaki oyuncudan geldi.

Judd bu maçı kazanarak çeyrek finalde Ronnie'nin rakibi oldu.İkilinin Birleşik Krallık ve Masters'da ki eşleşmelerinde gülen Judd olmuştu.

Son çeyrek finalistin belirlendiği maç ise Selby'nin oldu.Maçın uzadıkça uzayan ilk frameine iki oyuncunun da iyi olmayan performansları eklendi ve maç mümkün olduğunca uzadı.Maçtan 4-1 galip ayrılan Jester'ın rakibi Maguire.

En iyi 9 frame üzerinden gerçekleştirilecek çeyrek final maçları yarın tamamlanacak.Galler Açık'ta 5.gün yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

14 yorum:

  1. Herkez götünün yerini bilecek dersem
    ayıp olurmu acaba(olursa silersiniz)
    Adam resmen sen anca artık dart izlersin demiş.

    Şimdi çeyrek finalde juddla eşleşme ihtimalimi var acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Evet muhtemel rakip Judd.Ancak ben bu Williams-Ronnie atışmasında büyük abartılar olduğunu düşünen tarafım.Yurt dışı basınında ve forumlarda bu olay kavga olarak yansımadı bile.Birbirlerine biraz ağır sözler söylediler ancak herkes bunun birbirlerine takılma olduğu konusunda hem fikirdi.

    Nitekim Ronnie'de Masters sırasında "Twitter'ı seviyorum.Orada birbirimize takılıyoruz." demişti.Bugun ki maçın hemen öncesinde de "Williams ile birbirimizi 8-9 yaşımızdan beri tanıyoruz.İkimiz de birbirimize büyük saygı duyuyoruz." demişti.

    Çok değil sadece bir kaç hafta önce Ronnie Almanya'da şampiyon olduğunda Mark Williams'tan "Ronnie turda ki diğer oyunculardan çok daha farklı biri." şeklinde öven bir tweet de geldi.

    Türkiye'de neden Williams bu şekilde anti kahraman ilan edildi anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  3. Herkezin ronnie hayranı olduğu için olabilir :) ki benim içinde geçerli
    çok büyütülecek bir şey yok belki ama
    mark williams bile maç içinde yüz ifadesinden belli oluyordu :D
    judd tehlikeli gelmez inş ya üst üste iki zafer bela olur

    YanıtlaSil
  4. İkisi de efsanedir. :) Judd geldi bu arada.

    YanıtlaSil
  5. :) Ne diyorsun maç için judd gene tersmi gelicek şansı yanında olmassa :D ronnie alır

    YanıtlaSil
  6. Totemim var o yüzden tahminimi saklıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. :D tamam son olarak maç akşammı öğlenmi acaba ya öğlense sıkıntı

    YanıtlaSil
  8. Maç 15.30'da başlıyor.En iyi 9 frame üzerinden ve Eurosport 2'de yayın başlıyor.

    YanıtlaSil
  9. eurosporttan, maçın tekrarını izlediğim kadarıyla,ronnie bazı orta zorluktakı topları kaçırdı,williamsda çok sayıda top kaçırdı.ronnie ezdi diyemeyiz williamsı.ikilinin,maçlarında genellikle gülen taraf roket oluyor.Bakalım judda karşı şanssızlığını kırabilecek mi roket???

    YanıtlaSil
  10. yine erken bir final malesef. en beğendiğim iki oyuncunun erken eşleşmesi kötü oldu. bu maçı kazanan umarım finale de çıkar ve finalde de kazanır. ayrıca neil'in yenilmesi de güzel oldu darısı diğer saygısızların (örn. selby) başına.

    YanıtlaSil
  11. Totem hala işe yarıyor eheh :D

    YanıtlaSil
  12. Trumpu yendi ya tamamdır.birde şampi olursa daha da tatlı olur.Ulan eve kosa kosa geldim maça yetıseyim diye TV yı bı actım trump 3 ronnıe 5 yazan ekranı gördüm.ızleyememek koydu ama olsun yensin hiçbir maçını ızlemem:)

    YanıtlaSil
  13. Belki de keramet senin maçı kaçırmandaydı. :))))

    YanıtlaSil
  14. Ahhahaha belki de bu olabilir.alaman masters da da ceyrek final yarı final maclarını ızleyememiştim

    YanıtlaSil