15 Şubat 2012 Çarşamba

Galler Açık 3.Gün

Galler Açık'ta ilk turun tüm maçları tamamlandı.Hendry ve Steve Davis'den sonra neler yapacağı merak edilen Doherty hüsrana uğradı.


Üçüncü günün ilk iki seansında son 32 maçları tamamlandı.Almanya'dan zaferle dönen Ronnie bıraktığı yerden devam ederken, Doherty bir saatten kısa bir sürede 4-0 mağlup oldu.Parmağından yaşadığı rahatsızlıktan şikayetçi olan ancak buna rağmen iyi iş çıkaran Allen, ikinci turda Hendry'nin rakibi oldu.

Uzun bir aranın ardından Almanya'da suskunluğunu bozan Ronnie de rahat bir maç kazandı.Fu'nun çok kötüye yakın oynadığı maçta Ronnie kapanışı 102 ile gerçekleştirdi.Fu kazandığı tek framede 51 sayıdan gelerek frame çalmayı başardı.Rocket maç sonunda şunları söyledi;

"Almanya geride kaldı önemli olan şu an.Bugün biraz gergindim çünkü şampiyonluğun ardından ilk turda elenmek istemiyordum.Maçın başında şans bulmak iyiydi.Marco'nun kaçırdığı mavi kritikti çünkü maç 2-2'ye gelebilirdi.Bana ve diğer üst düzey oyunculara karşı iyi bir geçmişi olduğundan zor bir kuraydı.

Mark(Williams) ve ben birbirimizi 8-9 yaşımızdan beri tanıyoruz.Çok iyi maçlarımız oldu ve birbirimize büyük bir saygı duyuyoruz."


Almanya'da ki finalin diğer ismi Maguire da rahat bir maç kazandı.54, 101, 131 ve 87'lik serileri ile etkileyici bir performans ortaya koyan oyuncu kısa sürede maçı 4-0 kazanmayı başardı.

Shoot Out şampiyonu Hawkins ile karşılaşan Matthew karar frameinde istediğine ulaştı.3-2 geri düştükten sonra 70 karar frameinde de 60'lık bir seri gerçekleştiren Gallerli'nin ikinci turda ki rakibi Maguire.Ayrıca Stevens'ın bu maçta gerçekleştirdiği 141, Baird'in 136'sını geçerek turnuvanın şu an için en yüksek serisi oldu.

İlk turda Carter'ı eleyerek unutanlara kendini hatırlatan Davis, Shaun'a 4-0 mağlup oldu.İki oyuncu da eşit şans bulmasına rağmen Nugget'ın kritik anlarda ki küçük hataları skoru belirledi.Kısa sürede gelen galibiyetin ardından ilk çeyrek finalist olan Murphy rakibini beklemeye koyuldu.

Günün kapanışı keyifli bir maçla gerçekleşti.Son şampiyon Higgins'i elemeyi başaran Ding çeyrek finalin ikinci ismi oldu.Maçta 2-0 öne geçtikten sonra Higgins'e üç frame birden kaptıran Ding 3-2 geriye düştü.Rakibinin 61 sayı avantajına rağmen masayı çok iyi temizleyen ve pembeye gelen Higgins bu topta hata yapınca kazanacağı maç karar oyununa gitti.Karar oyununda bulduğu tek şansı çok iyi kullanan Çinli maçtan 4-3 galip ayrıldı.

Turnuvanın 4. gün maç programı ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder