30 Ocak 2012 Pazartesi

Shoot Out Şampiyonu Hawkins

Cuma günü başlayan ve Sky Sports'un yayıncılığı ile snooker izleyicilerine ulaşan Shoot Out'da sona gelindi.Şampiyon finalde İskoç rakibi Dott'ı geçen Hawkins oldu.


Hawkins'in şampiyonluğunun ardından bir çok snooker oyuncusu twitter üzerinden tebrik mesajlarını gönderdiler.

Son dakikaları heyecan içerisinde geçen finalde yaklaşık 50 sayı geride olan Dott 3 dakika kala harika uzak mesafe kırmızısıyla serisine başladı ancak siyahın kaçmasıyla seri yarım kaldı.Hawkins'in güvenli vuruşunun sonunda gelen şans potu ile oyuncular birbirlerine gülümseyerek baktılar ve Dott rakibinin elini sıkarak şampiyonluğunu tebrik etti.

Sıralamada 23. olan oyuncunun kariyerine üçüncü davet turnuvası zaferi eklenmiş oldu.32 yaşındaki oyuncu maç sonunda şunları söyledi;

"Şampiyon olmaya pek alışkın değilim.Tek framede olsa galibiyet güzel.Kariyerimde ki en mutlu anlarımdan biri.The Crucible'da çok büyük maçlar oynamış olmama rağmen bir turnuva kazanmak çok daha güzel.Sıralama puanı olmaması biraz hayal kırıklığı ama yine de mutluyum.İki dakika kala 50 sayı öndeydim ama birazda telaşlanmıştım.Bu yaz evleneceğim.O yüzden bu para işime yarayacak."

Hawkins turnuva ödülü olan 32 bin £'u cebine koydu.Oyuncu şampiyonluk sonunda ilk olarak Dennis Taylor'dan gördüğümüz ıstakayı iki eliyle kaldırma hareketini yapmayı ihmal etmedi.

Turnuvanın iki yüzlük serisi 121 ile Stephen Lee ve 135 ile Gould'dan gelirken, turnuvanın final günü 3D olarak da yayınlandı.Hendry'den oldukça pozitif tepkiler alan 3D yayın için izleyicilerin nasıl tepkiler vereceği de merak ediliyor.

Turnuva öncesi röportajlarında hedefini şampiyonluk olarak açıklayan Neil, hastalığı nedeniyle turnuvadan çekilmek zorunda kaldı.Judd'ın kendisini yavaş oynamakla suçlamasına cevap vermek için hızlı bir formatta şampiyon olmak istediğini belirten Avustralyalı bu hedefine şimdilik ulaşamadı.

Turnuvanın en heyecanlı maçı Barry Pinches ile Liang Wenbo arasında son 16 turunda oynandı.Son 4 saniyeye kadar geride olan Pinches uzak mesafeden harika kırmızıyla 20 saniye kala farkı kapatmaya başladı.4 saniye kala 3 sayı geride olan Pinches maviyi de pot yaparak maçı 43-41 kazanmayı başardı.

10 dakika üzerinden düzenlenen maçlarda 20 saniyelik vuruş süresi son 5 dakikada 15 saniyeye düşüyor.Shoot Out'un geçtiğimiz sezon ki şampiyonu Nigel Bond olmuştu.

Turnuva boyunca alınan tüm maç sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder