30 Ocak 2012 Pazartesi

Ronnie 6 Kez Dünya Şampiyonu Olabilir

Eurosport Uk ailesinden Desmond Kane'e konuşan Jimmy bir çok konuda soruları cevapladı.


Geçtiğimiz hafta Masters finalinde gördüğümüz Whirlwind, Ronnie, Neil vs Judd, Barry Hearn ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kariyerinde Masters, Uk Championship başta olmak üzere bir çok zaferi bulunan Jimmy'nin tek eksiği Dünya Şampiyonluğu olmuştu.Steve Davis ve John Parott'a kaybedilen finallere dört kez de Hendry eşlik etmişti.

Fazla uzatmadan Kane'in gerçekleştirdiği röportaja geçelim.

Maçın yokken seni Masters'a getiren şey nedir?

2 Haziranda gerçekleştireceğimiz kutlama yemeğimi duyurmak için oradaydım.Barry geçen sene bana 'Jimmy profesyonel kariyerinde 30. yıla geliyorsun.Neden bunu kutlamıyoruz?' dedi.50 yaşına da girmiş olacağım.O akşam için krokodil ayağı yemeği planlıyorurz.Tamam sadece şakaydı...

Ronnie ile bir maç yapacağız ve ardından Joe Longthorne şarkı söylemek için orada olacak.Bir çok futbolcu ve ünlü de bizimle beraber olacak.Danslı bir yemeğin arından da Ronnie Wood bizlere bir sürpriz yapacak.

Muhteşem bir gün olacak.Muhtemelen ben de şarkı söylemek zorunda kalacağım ve ortada kimse kalmayacak.Heyecanla bekliyorum.

Finallerde oynamayı özledin mi?

Uk Championship ön elemelerinde kaybettim ama iyi bir iş ortaya koydum ve ilk 48'de yer alıyorum.Tabi Masters için ilk 16 gerekli.Ben 64. sıradan 47. sıraya geldim, bu yüzden doğru yolda olduğumu düşünüyorum.Kendimi hala iyi hissediyorum ve böyle olduğu sürece oynamaya devam edeceğim.

Mark Allen'ın Barry ile ilgili eleştirilerine ne diyorsun?

Uk'de ki maçları kısaltmanın ilk başta yanlış olduğunu düşündüm.Ama izledikten sonra...Bahisçiler hemen buraya geldiler ve sonucu gördüler.Bir futbol maçını tek devre oynatmak gibi bir şey.Barry'nin bu fikirle nereye gelmek istediğini anlıyorum ve bu bir başarı.

Dokunulamaz tek turnuva var o da Dünya Şampiyonası.Bunun olabileceğini sanmıyorum çünkü snookerda biraz şans da etkilidir.Eğer çok fazla kısa maç oynarsanız o zaman yanlış oyuncular uzun süre şampiyon olabilir.O yüzden Dünya Şampiyonasını en kötü ihtimalle en iyi 19 frame üzerinden oynanmaya devam etmek zorunda.

Peki snooker hala sponsorları çekiyor mu?

Barry geldiğinden bu yana sponsorları geri çevirmeye başladık.Ancak Barry'den önce hiç bir şey yoktu.Doğru bir yoldayız.

Masters yarı finalinden sonra Judd ve Neil arasında ki tartışmaya ne diyorsun?(Judd 'en iyi oyunumu oynasaydım çok kolay kazanırım.' demişti.Neil ise rakibinin olgun davranmadığından bahsetmişti.)

Sanki ikisinden biri diğerinin futbol topunu ya da bir eşyasını çalmış gibi.İkisi de bana göre biraz genç.Bizim zamanımızda iş biraz daha ciddiydi.Doğru davranış içerisinde olup oyuna hakettiği saygıyı gösterdikleri sürece birbirlerine takılmalarında mahsur yok.Muhtemelen Judd tüm ışıkları üzerine topluyor.Bundan dolayı da bazıları biraz kızıyor.

Geçmişten bugüne oyuna ayrıcalık getiren en büyük şey neydi?

Eğer Alex Higgins ile bir sonraki gün maçınız varsa sabahleyin 2-3 kez odanızı bulmayı ve zili çalmayı denerdi.Muhtemelen size 2-3 kez birileriyle sandviç yollardı.Böyle biriydi.Ama biz oda numaramızı hep yanlış verirdik.O yüzden bana hiç denk gelmedi.

80'lerde oyuncular ellerinde bir içki bardağıyla oturur ve bir yandan da sigara içerlerdi.Sence oyunda hala böyle karakterler var mı?

Kesinlikle.Ronnie'ye bakın.Ne yapacağını asla bilemezsiniz.Bir dakikalığına harika olabilir.Oyunda gördüğüm en büyük doğal yetenek.Gerçi bu aralar başı Judd ile biraz dertte ama bu oyunu güzelleştiriyor.Ronnie de bunu iyi karşılıyor.Ronnie'yi tanıyorum ve Dünya Şampiyonasında en iyisini ortaya koyacak.

Ronnie'nin oyununun bir Dünya Şampiyonluğu daha getireceğini düşünüyor musun?

Ronnie 5 ya da 6 Dünya Şampiyonluğu kazanabilir.Çok iyi.Açık ara iyi.

Sen ve Steve Davis gibi oyuncular için oynamaya devam etmek ne kadar önemli?

Oynamayı seviyorum.Dün zor bir masada 147 gerçekleştirdim.İyi oynamaya devam edersem emekli olmam için hiç bir sebep olmaz.Niyetim ilk 32'ye geri dönmek.Hearn bize harika bir şans verdi.Ya istersiniz ya da istemezsiniz.Ben %100 olarak eminim, oynamayı çok seviyorum.Golf oynamayı ve güneşin altında uzanmayı da denedim ama bunlar bana göre değil.

Alexandra Palace için ne düşünüyorsun?

Wembley Konferans Merkezinde yirmi beş kez Wembley Arena'da da bir kez oynadım.Bu biraz daha farklı.Seyirciler ellerinde pintleriyle oldukça rahatlardı.Tamamıyla iyi bir olay.

Bu yıl için hedeflerin?

Temel hedefim ilk 32.Bunun için çalışıyorum ve yemeği de organize edeceğim.Meşgulüm.

Alex Higgins'in orada olmayacak olması üzücü mü?

Evet orada olmayacak olması hüzün verici.Şeref konularımızdan biri olurdu ancak orada olmayacak.

Bu yemek kariyerinin sonuna işaret etmiyor değil mi?

Hayır bu sadece başlangıç.Tamam mı dostum?

Röportajın orjinal haline http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/desmond-kane/jimmy-white-interview-o-sullivan-six-world-titles-172042320.html adresinden ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. ronnie ye en az bir tane daha dünya şampiyonası lazım 3 az bence az.Golf oynamayı ve güneşin altına uzanmayı sevmedim diyor, bizde katılıyoruz onu tekrar tv de görmek istiyoruz.judda a 147 çekse bence o şansızlığı kıracak gibi ama göreceğiz:DDD.Süper röportaj olmuş

    YanıtlaSil
  2. Bencede az ronnie gibi birine,jimmynin wc kazanamaması çok kötü insanı hayattan soğutur be 6 kere finalde kaybetmek :D ama haala 147 yapabiliyor umarım yüksek yerlerde görürüz

    YanıtlaSil