19 Ocak 2012 Perşembe

Masters 5.Gün

The Masters'da çeyrek finallerin açılışı usta ve çırağın maçıyla yapıldı.Judd'ın büyük bölümünde çok iyi oynadığı maç genç oyuncunun 6-2 üstünlüğü ile sona erdi.


Henüz Uk Championship'de karşılaşan ikilinin mücadelesi yine Ronnie taraftarlarını üzecek şekilde sonuçlandı.Birleşik Krallık'da 6-4 kaybeden Rocket bu kez de 6-2 mağlup oldu.

Maça oldukça hızlı bir şekilde giren ve Ronnie'nin küçük hatalarını dahi cezalandıran Judd sadece 45 dakika da 4-0 öne geçti ve seans arasına gidildi.İlk seansın kapanış frameinde 140'lık bir seriyi de gerçekleştiren Uk Championship şampiyonu 15 bin £'luk en yüksek seri ödülüne göz kırpmıştı.Seans arasından sonra Judd'ın uzun mesafelerde ki başarısızlığı, Ronnie'nin ise oldukça savaşçı görüntüsü maçı daha da heyecanlı hale getirdi.İki frame kazanan ve daha fazlasını da kazanabilecek olan Ronnie, Judd'ın büyük şansına da yenik düştü.Kazandığı ikinci framede 141'lik seriyi gerçekleştiren Ronnie şu an için en yüksek serinin sahibi oldu.Bu galibiyetle Trump ikili arasında son üç maçta da galip gelmeyi başardı.Turnuvanın ilk çeyrek finalisti maç sonunda şunları söyledi;

"Buraya oldukça iyi bir güvenle, şampiyon olacağımı ve tüm oyuncuların beni yenmek isteyeceğini düşünerek geldim.Fazla top kaçırmadım ama bitişe doğru sabırsızlandığım için bazı hatalar yaptım.4-0 öne geçmeyi ummuyordum ancak ondan sonrasında da işimin zor olduğunun farkındaydım çünkü Ronnie hala maçın içindeydi.Seans arasından sonra hiç top kaçıracakmış gibi görünmüyordu kendine sürekli şanslar yaratıyordu.Ronnie 20 yılda sporda gerçekleştirilebilecek tüm başarıları gerçekleştirdi.Masada da masa dışında da eğlendi, seyirciyi eğlendirdi.İnsanlar bu yüzden hala onu seviyor.Oynadığı sürece de onların yıldızı Ronnie olacak.Ayrıca Ronnie böyle oynamaya devam eder ve beni önleyebilirse turnuvalar kazanmaya devam edecektir."

"Oyunda kendi stilimi ortaya koymak istiyorum.Yeni Ronnie O'Sullivan olarak görülmek istemiyorum.İstediğim Ronnie'yi kopya etmeyen Judd Trump olarak görülmek.


2001 Masters ilk turunda Jimmy White'a 6-2 kaybettiğinden bu yana bu turnuvada ki en ağır ikinci yenilgisini yine 6-2 alan Ronnie ise katıldığı basın toplantısında rakibinden övgüyle söz etti.

"Çok iyi skor üretti ve harika bir maç çıkardı.Baskı altında iyi seriler gerçekleştirdi.Tek yapabileceğiniz kenarda oturup hata yapmasını beklemek ancak bu kadar öz güvenli birini durdurmak çok zor.Daha fazla bir şey elimden gelmedi, bugün iyi olan oydu."


Judd Trump 6-2 Ronnie O'Sullivan
63-34, 100-0 (66), 78-49 (78), 140-0 (140), 1-83 (67), 58-30, 0-141 (141), 65-54 (54, 65)

Judd'ın rakibi Neil-Williams maçından sonra belli olacak.

Günün ikinci maçında adını çeyrek finale yazdıran isim Higgins oldu.Dott maç boyunca bulduğu şansları rakibine bir bir hediye ederken, zaman zaman Higgins'de aynı şekilde karşılık verdi.Graeme'nin pozisyon almakta çok sık problem yaşadığı maçta en yüksek serisi 52'de kaldı.Zaten bu da oyuncunun 50 üstü tek serisi oldu.Uzun mesafe potlarda iki oyuncu da %80'nin üzerinde oynarken, Higgins maçta bir 109'a imza attı.Seans arasına 2-2 gidilen maçta Higgins beklenenin aksine oldukça hızlı bir şekilde 5-2'yi buldu.Dott'ın 5-3 ile başlayan geri dönüş çabası son framede ki hatası ile son buldu.Maç boyunca benzer hatalarla rakibine yüksek seriler gerçekleştirme şansı veren Dott, Hggins'in 89'luk serisinin ardından 6-3 mağlup oldu.Maçın üçüncü frameinde ise oldukça enteresan bir an yaşandı.Hakem Jan Verhaas'ın faul sonrası yanlış saymasının ardından scoreboard ile tutuşmayan sayı oyunun duraklamasına neden oldu.Dott'ın çok önemli bir kırmızı vuruşu öncesinde oyunun belirli bir süre durmasının ardından Dott kırmızıyı kaçırdı ve Higgins masayı temizleyerek frame'i kazandı.

John Higgins'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"Graeme bugün çok iyi olmadığı için şanslıydım.Aslında maça iyi başladı ama üçüncü frame bence kırılma noktası oldu.Ben iyi durumdayım, Judd iyi ve muhtemel yarı finalistler de.Harika bir hafta sonu olacağından şüphem yok.Seyirci çok iyi ve gerçekten oyundan anlıyorlar."

John Higgins 6-3 Graeme Dott
61-62 (Higgins 60), 57-47, 65-36 (52), 14-67, 109-5 (75), 71-5 (64),109-18 (109), 47-73, 89-0 (89)

John Higgins'in rakibi Shaun-Selby mücadelesinden sonra belli olacak.Çeyrek finallerin tamamlanacağı cuma gününün programına ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

17 yorum:

  1. Selam judd in şansına degmissin bu kadarda olamaz yani bu adamın şansı beni bilardodan soğuttu çüş başkada bir şey denmez.

    YanıtlaSil
  2. Nerelerdesin Serhan seni göremez olduk :) İnanıyorum Ronnie sezonu sıralama turnuvası kazanmadan kapamayacak.

    YanıtlaSil
  3. Maçi youtube a kesin upload etmıslerdir.ızleyelım sonra yorumumuzu yaparız.judd ın zamanında ultra ötesi bir şansa sahip olduğunu söylemiştim.ronnıe 141 ile show yapmış ,ben daha olmedım dıyor.çekirge 3 kez zıpladı bakalım 4 cusu olacakmı.bari trump şampiyon olsa da adamın içine oturmasa bari

    YanıtlaSil
  4. Eheh aslında Trump çok iyi oynadı seans arasından önce özellikle.Ama şanslı olduğu gerçeğini atlayamam.

    YanıtlaSil
  5. Judd şanslıydı ancak gerçekten iyi oynadığı bölümlerin olmadığı söylenemez.

    YanıtlaSil
  6. Evden ıraklardayımda bu aralar ondan fazla giremiyorum siteye

    Bende inanıyorum en az bir tane kazanıcak
    Şimdi trumpı yenebilecek formda gözüken oyuncular robetsonla selby gibi onlarda kazanmasını isteyeceğim son 2 oyuncu :)

    YanıtlaSil
  7. öncelikle herkese selamlar,yukarıdaki bir kaç yorum beni çok üzdü haberiniz ola:)nedir bu ronnie takıntısı anlayamıyorum.bende seviyorum,onun sayesinde tutkunu oldum bu oyunun ama el elden üstündür lafını unutuyoruz bazen.fanatikliğe kaçıyoruz:)ben şanslı olduğu konusuna sizler gibi katılamayacağım.nedeni ise pot edilen yüzün çok üstündeki toptan bir-ikisinin şansla olma olasılığı.tüm oyun bilimum sitelerde mevcut.arzu eden tekrar izleyebilir.hele bir dördüncü frame varki.su gibi tertemiz oynamış.yiğidi öldürürken hakkını da verelim deyilmi.yarın neil ile oynuyor,görün bakın onuda rahat geçecek(fazlamı iddaalı oldu bilmiyorum)neil çok bilenmiş olacak biliyorum ama seyir zevki bakımından üst düzey bir maç olacağını garanti ederim en azından.alt tarafın finalide higgins-selby olacak tahminim.büyük final higgins-judd olabilir.rövanşı alacağız inşallah.teşekkürler iyi seyirler;)

    YanıtlaSil
  8. Suat Bey, ben gerçekleştirdiği seriler ile ilgili olarak şanslı dememiştim zaten diyemem de.Sanırım yanlış anlaşıldım:)

    Güvenlik unsuru katmadan yaptığı pot denemelerinin sonunda büyük şans eseri rakibe hiç pozisyon kalmıyor.Dün Ronnie bununla çok kez karşı karşıya kaldı.Dünya Şampiyonasında bu şansın pek çok örneği mevcut.Bi aralar Shaun Murphy'de hiç korkmadan potlar dener ve rakibe pozisyon kalmazdı.Hatta Neil Robertson buna dayanamayıp isyan etmişti.Sanırım herkes tam bu konuda Judd'a şanslı diyor.

    YanıtlaSil
  9. Selamlar herkeze infazureye kesinlikle katılıyorum şans derken şahsen bende rakibe pozisyon bırakmama yi kast etmiştim o konuda çok şanslı birde Suat bey birleşik krallık dale maçını hatırlayın trumpın maçı kaybedecekken 2 tane şans potu ile maça ortak oldu birde tamam trump son 3 maçı kazandı ama el elden üstün olacak kadar aralarında fark olduğunu düşünmüyorum ilk seans trump güzel oynadı ama bakarsak o kadarda mucize potlar yok ikinci seansdada ronnie maçın içine girmeye çalışırken judd in garip şansı devreye girdi ve herşey bitti

    YanıtlaSil
  10. (son iki yorum hakkında)kesinlikle yanlış anlamadım:)ben sadece iyi oyuncunun hakkının verilmesinden yanaydım.şans yanındaydı evet ama ronnie'den daha iyi oynadığını ben deyil maç sonu istatistikleri söylüyor.ayrıca o istatistikte şans bölümü bulunmuyor:)benide ronnie düşmanı sanmanızı istemem(özellikle serhan arkadaş)ama judd daha iyi bir oyuncu;)

    YanıtlaSil
  11. Estağfurullah suat bey, ronnie düşmanı falan sanmıyorum sizi, bence judd iyi bir oyuncu standartın üstünde bir oyuncu ama ronnie den iyi mi bence değil :) bunu gerçekten tarafsız olarak bakıp söylüyorum

    YanıtlaSil
  12. @Suat Bey, bunu dediniz istatistikleri vermem gerek :)

    Uzun mesafeler; Ronnie %56, Judd %47
    Güvenli vuruş; Judd %78, Ronnie %69
    Pot başarısı; Ronnie %90, Judd %90
    En yüksek seriler; Ronnie 141, Judd 140

    Maç 6-2 bitmiş olmasına rağmen pot yapılan top sayısı Ronnie 113, Judd 143

    İstatistikler pek de Judd harikaydı demiyor.Velhasıl kelam ben yazıda da belirttiğim gibi ilk seansta Judd'ın çok iyi oynadığını düşünüyorum.Ancak bu şansı da es geçemem.

    Son olarak Judd için şans yanında olmadığında büyük sıkıntı yaşadığı bir maç örneği vereyim; Ding vs Judd , Premier League yarı final maçı.

    YanıtlaSil
  13. Judd Trump'ın Ronnie'den iyi olduğunu anca kariyerini sonlanırdığında söyleyebiliriz belki şu an için değil. Ulaşması gereken çok fazla başarı var. Öncelikle resmi bir 147 yaparak başlayabilir mesela. Snooker tarihine baktığımızda yeni olan neslin her zaman eski nesillere üstünlük sağladığını görüyoruz. Bunda bence geçmişin büyük oyuncusunun o eski keskinlikte olmayışı ve genç rakibi kadar aç olmayışı büyük bir etken. 80lerde Alex Higgins yeni gelen Steve Davis tarafından fazlaca yenildi, 80ler sonunda Stephen Hendry geldi ve Davis ona kazandığından daha çok mağlup oldu. Aynısını Ronnie O'Sullivan Hendry'e yaptı. Şimdi bunu Judd ona yapıyor. Ben snooker oyuncularını karşılaştırırken birbileri ile yaptıkları maçlardan çok istatistiklerine bakmayı tercih ediyorum neticesinde snooker her ne kadar bir rakibiniz olsa dahi toplarla oynanır, topların içindeyken karşınızdaki bir şey yapamaz. Bu sebeple Judd için daha iyi bir oyuncu demek dayanaksız olur. Şu an formda ve başarıya aç olduğunu varsayarsak, kariyerinde artık sona yaklaşan ve kafası karışık olan Ronnie'yi yenmesi çok normal. Snooker'da ve belki her sporda isminiz ne kadar büyükse karşınızdaki oyuncu sizi yenmek için o kadar fazla çabalar. Ben Ronnie'nin başına gelenin bu olduğunu düşünüyorum. Umarım o bu spora devam eder ve daha birçok Judd ve Ronnie maçı izleriz. Judd kariyerini sonlandırdığında belki Ronnie'den fazla istatistiklere sahip olabilir olur da bir gün yüzlük seri veya 147 gibi istatistiklerde birilerinin Ronnie veya Hendry'i geçtiğini görürseniz günümüz oyuncularının onlardan bir sezonda kat be kat fazla turnuva oynadıklarını unutmayın ve bence bu yüzden Barry Hearn'e teşekkür etsinler.

    YanıtlaSil
  14. Gece sularında gelen yorum noktayı koymuş sanırım :) Bu yorumu destekleyen Higgins'in açıklamalarından bir kesit yazıp kaçayım;

    "Sizinle aynı yaşta olan oyuncular ile karşılaştırılırsınız o yüzden benim gibi Ronnie ve Williams'ın da Judd konusunda telaşlı olduklarını sanmıyorum."

    YanıtlaSil
  15. Higgins in yorumu adsız yorumun üstüne şerbet olmuş :)

    YanıtlaSil
  16. hepinizi tebrik ediyorum:)şans şans deyip negatif elektiriğinizle yazık ettiniz judd'a.elin neil'i ezdi geçti sayenizde:)şovunuda yaptı bir güzel nispet yapar gibi.inşallah finalde kazanır(nasılsa tersi oluyor)
    -ayrıca sizlerle snooker bilgimi yarıştırmak isteyeceğim son şey olur.ben sadece blog duvarları bir tartışma görsün,hemde düşündüğümü dile getirmek istedim.yoksa kapağa falan gereksinimim yok yani;)

    YanıtlaSil
  17. Estf. Suat Bey ne kapağı, kimse öyle bi şey demedi.Ayrıca bu sporu seven, takip edenlere bu konuda bilgisizsin demek haddime dahi düşmez. :)

    Ama Judd ile ilgili görüşlerim son 3 ay içerisinde oldukça değişmeye başladı. :)

    YanıtlaSil