9 Aralık 2011 Cuma

Uk Championship Yarı Finaller

Birleşik Krallık turnuvasında ilk yarı final maçı bugün başlangıcını yaptı.Dünya Şampiyonası ilk turunda turnuva dışına ittiği rakibi Neil'ı yeniden deviren Judd kariyerinin ilk Birleşik Krallık finaline adını yazdırdı.



Judd ve Neil'ın karşı karşıya geldiği yarı final maçının ilk seansında eşitlik bozulmadı.Kaliteli bir oyunun ortaya kondığı seansta oyuncular 4-4'lük eşitlikle dinlenmeye çekildiler.

Maçın ilk frameinde gerçekleştirdiği 60'lık seriye rağmen geri düşen Neil, ikinci framede ise rakibinin 84'lük serisini izleyerek 2-0 geriye düştü.Mini seans arası öncesinde kendisi için önemli olan iki frame'i kazanarak 2-2'lik eşitliği sağlayan Avustralyalı bu aradan sonra gerçekleştirilen framede öne geçme şansı bulsa da 3-2 geriye düştü.Hemen ardından Judd'a güzel bir 105'le cevap vererek eşitliği sağlayan Neil maçta sürekli geriden gelen taraf olmaya devam etti.Judd'ın 69'luk serisiyle tekrar geriye düşen Aussie, daha da önemli olan sekizinci frame'e iyi bir konsantrasyonla başladı ve 77 ile skoru eşitliğe taşıdı.En iyi 17 frame üzerinden gerçekleştirilen yarı finallerde öğlen seansı 8 akşam seansı ise 9 frame olarak gerçekleştiriliyor.

Akşam seansında ise kıran kırana bir mücadele ortaya çıktı.Seansın ilk frameinde küçük hatalar yapan Neil yine geriye düşen taraf oldu.Oldukça uzun ve gergin geçen onuncu frame'i almayı başaran ve eşitliği yakalayan Avustralyalı öncelerden alışık olduğumuz şekilde anlamsız bir yumruk ve bağırtı ortaya koydu.Neil'ın frame sonu gösterdiği çıkışın etkisiyle uzun mesafe potları korkusuzca denemeye başlayan Judd istediğini aldı ve skoru 6-5'e taşıdı.Hemen ardından gelen frame'i alarak 7-5'e ulaşan Judd rahatlamaya başlamışken konsantrasyonunu biraz artırmış şekilde görünen Neil, uzun mesafelerde kendine gelince skor 7-7'ye ulaştı.Final için gerekli olan ilk frame'i kazanan ve gergin geçen son oyunu da alan genç oyuncu 9-7 galip gelerek turnuvanın ilk finalisti oldu.

Turnuvanın son finalisti yarın gerçekleştirilecek Allen-Walden maçı sonrasında belli olacak.Uk Championship finalisti Judd dahil olmak üzere kalan son 3 oyuncudan hiç biri daha önce finale yükselme başarısı gösterememişlerdi.

Judd maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Oyun çok yavaş gitti ve bir ara 20 dakika hiç bir şey olmadan geçti.Sadece oturuyordum ve uykuya dalıyordum.Skoru 7-7'ye taşıdığında buradan kazanacağını düşündüm.Oyunun sonlarında işi biraz abarttığımızı ve bu yüzden potları kaçırdığımızı düşündüm.Seneyi yukarıda ve büyük bir turnuva kazanarak bitirmek harika olur."

Neil ise maç sonunda bulduğu şansları değerlendirememesinden yakındı; "Gerçekten büyük bir hayal kırıklığı çünkü fırsatları boşa harcadığımı söyleyebilirim.Bugün ilk 10 içerisinde yer alan herhangi bir oyuncuyla da oynasam muhtemelen aynı sonuç ortaya çıkardı."

5 yorum:

  1. selamlar öncelikle.gece yarısı yazmayacaktım ama içimde kalacağına blog sayfasında kalsın istedim:)biz küçükken mahalle maçlarında rakip takım yenileceğini anlayınca sertliğe baş vurup mızmaya çalışırdı.bizde bir tabir geliştirmiştik.(AYILAMA OYNAMAK)az önce biten maçtada neil ayılama oynadı ama kaderin önüne geçemedi.kendisini çok beğenerek izliyordum fakat bu günden sonra neil hakkında düşüncelerimi gözden geçirmem gerekecek.judd harika bir oyunla en güzel cevabı verdi bence.

    YanıtlaSil
  2. Malesef bu adam bunu hep yapıyor.Özellikle o şuursuzca yaptığı yumruk şovlar ve çıkarttığı sesler ziyadesiyle itici geliyor.Bugün tabiri caizse işin suyunu çıkardı ve işi tepe noktasına çıkardı.Ama bu tip hareketleri yaptığı her maçı da kaybetti, farkında değil ama rakiplerini daha da gaza getiriyor.Bu konu da gerçekten çok itici buluyorum, yer yer Selby de bu tip hareketler yapıyor ki "Centilmenlerin Sporu" olarak adlandırılan bir sporda yeri olmayan hareketler.Ufaktan bir yumruk sıkmaya kimse sesini çıkarmaz ama bu kadarı rezalet.Judd'a tebrikler.İlk büyük şampiyonayı kazanma vakti geldi.

    YanıtlaSil
  3. o kadar çok sevindim ki Judd ın almasına. özellikle de neil in anlamsız hareketlerine çok güzel bir cevap oldu. daha doğrusu iki cevap verdi. birincisi beyaz topu bir güzel fırlattı, ikincisi de maçı aldı. neil in hareketi (hareketleri/ucuzlukları) o kadar yersizceydi ki sanki inanılmaz derecede hakedilen bir frame almış, müthiş bir çaba göstermiş gibi. gerçekten seviyesizceydi. yaşının üç beş katı adam olan Judd da maçı kalitesiyle aldı. inanılmaz keyifli oynayan birisi. bravooo Judd..

    YanıtlaSil
  4. ben judd'un karşısına mark allen'i isterdim fakat ricky walden şu anda müthiş oynuyo(3-1 den 4-3 öne geçti)kontrol tamamen onda.masa çevresindeki dolaşması bile bir başka.sanırım kazanacak.walden bile olsa seyir zevki bakımından şüpheye yerim yok.her ikisinede bol şanslar ama gönlüm judd'tan yana:)

    YanıtlaSil
  5. Turnuva başında Selby haricinde herkesin kazanmasını istiyordum, daha çok Ronnie'nin tabi.Şu anda Allen-Ricky ve Judd üçlüsünden hangisi kazanırsa kazansın sevinmiş olacağım :)

    YanıtlaSil