11 Kasım 2011 Cuma

Premier League Snooker 9.Hafta

Premier League'de 9. hafta da geride bırakıldı.Geceye hiç bir iddiası olmadan katılan John Higgins günün şampiyonu oldu.


Önümüzde ki hafta grup mücadelelerinin sona ereceği PL'de 9. hafta Higgins'in şampiyonluğu ile geçildi.Gece öncesi gruptan çıkmak adına hiç bir şansı bulunmayan İskoç oyuncu finalde Mark Williams'ı 3-1 ile geçerek bu sezon ki PL'ye veda ederken Gallerli Mark Williams, ihtiyacı olan 4 framei kazanarak play-off'larda yer almayı garantiledi.Geride bıraktığımız haftalarda Judd ve Ding de gruptan çıkmayı garantilemişlerdi.

Mark Williams vatandaşı Matthew'ı 3-0 ile geçerken 105'lik bir seriye imza atarken, Higgins maç öncesinde halen gruptan çıkma şansı olan Carter'ı 3-1 ile geçmeyi başardı.Son Dünya Şampiyonu bu maçta 101'lik bir seriye de imza attı.Finalde karşılaşan iki dev isimden Williams'a sadece 1 frame yetiyordu.Bu sebeple Gallerlinin rahat görüntüsü altında geçen maça Higgins'in yüksek performansı da eklendi 3-1'lik skorla gün şampiyonu Higgins oldu.Higgins final maçının açılış frameinde 125 ile bir yüzlük seriye daha imza atarak günün en yüksek yüzlük serisi ödülünü de cebine koydu.

İskoç oyuncu maç sonunda şunları söyledi; "Şu ana kadar PL'de ki en iyi performansımdı bu yüzden kazanmak güzel.Bir amacınız olmadan geceye katılmak biraz can sıkıcı ancak Uk Championship ve Masters öncesinde böyle bir galibiyet almak mutluluk verici."

Grupta son hafta maçları 17 Kasım'da gerçekleştirilecek ve gruptan çıkacak son isim de belirlenmiş olacak.Gruptan çıkmanın şu için iki adayı Shaun ve Ronnie.Puan tablosu ve rakiplere bakıldığında şansı daha yüksek gözüken Ronnie için 2 frame kazanması play-off'larda yer alması anlamına geliyor.Dün gerçekleştirilen maçlardan sonra oluşan puan durumu şöyle;

Ding, Judd ve Williams play-offları garantiledi.

Grupta son haftanın programı Judd Trump v Shaun Murphy, Ronnie O'Sullivan v Jimmy White şeklinde.Dün gerçekleştirilen 9. hafta maçlarının görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder