18 Kasım 2011 Cuma

Premier League Snooker 10.Hafta

Premier League grup aşamasını 10. haftayla tamamladı.Son finalistin belli olduğu gecede sadece iki frame'e ihtiyaç duyan Rocket günün şampiyonu olarak play-off'larda yer almaya hak kazandı.



Geçtiğimiz haftayla beraber Judd, Ding ve Mark Williams'ın play-off'larda yer alacağının garantilenmesinin ardından son katılımcı 10. haftada belirlendi.Rocket'in Jimmy karşısında 2 frame alamadan kaybetmesi halinde şansı bulunan Shaun Murphy, günün ilk maçında 3-0 galip gelmesine rağmen istediğine ulaşamadı.

Jimmy karşısında 3-0 galip gelen Rocket, gece finalinde karşılaştığı Shaun'u da 3-1 ile geçmeyi başardı.

Uzun potlarda harikaya yakın iş çıkaran Shaun, günün ilk maçında Belçika PTC9 galibi Judd ile karşılaştı.Rocket ile oynadığı maçta harika bir performans sergileyen genç oyuncu rakibi karşısında durgun bir oyun sergiledi ve 3-0 mağlubiyetten kurtulamadı.Harika uzun mesafelerine güzel güvenli vuruşları da ekleyen Shaun ilk maçta galip gelmekte zorlanmadı.

Günün ikinci maçında ise snooker efsaneleri karşı karşıya geldi.Jimmy ve en yakın arkadaşlarından olan Ronnie'nin sahne aldığı maçta gülen taraf Rocket oldu.Maça iki oyuncu da sıkıntılı başladı ve iki taraf içinde şans potları oluştu.Ancak gittikçe oyuna ısınan Ronnie 2-0 öne geçtikten sonra play-off'ları garantilemiş olmanın da verdiği rahatlığa ulaştı.Son framede bir maksimum seri denemek isteyen Rocket üçüncü siyahta hata yapınca izleyenlerin de hevesi kursağında kaldı.

Jimmy ile çıktığı maç öncesinde soruları yanıtlayan Rocket, bu sezonun PL'de ki son sezonu olabileceğinden bahsetti.Sebep olarak ise artan turnuvalar ve sıralama puanına duyduğu ihtiyacı dile getirdi.Ancak Rocket, hatırlanacağı gibi, bundan önce çok kez de snookerı bırakacağına dair açıklamalarda bulunmuştu.Rocket maç sonunda Jimmy için "Jimmy kalitesini kanıtlamış ve iyi oynamasa bile efsane olan bir oyuncu." diyerek, onu övmeyi de ihmal etmedi.

Gecenin finalinde Shaun ve Rocket karşı karşıya geldiler.İkili PL'nin ikinci haftasında da karşı karşıya gelmişler ve bu kez kazanan Murphy olmuştu.Shaun bu maça da harika uzun potlarından bir demet ayırmasına rağmen yaptığı küçük hatalar Rocket tarafından oldukça iyi değerlendirildi.Maçta 2-0 geriye düşebilecek olmasına rağmen 2-1 önce geçen Ronnie, 2-1'den sonra gerçekleştirdiği yüzlük seri ile maçı 3-1 kazanarak geceyi şampiyon olarak tamamladı.

Rocket grupta birinci sıraya yerleşerek dördüncü sırada yer alan Mark Williams'ın rakibi oldu.İkinci sırada yer alan Ding ise Judd Trump ile karşı karşıya gelecek.

Ronnie maç sonunda Sky Sports mikrofonlarına şunları söyledi;

"Play-off'lara ulaşmak her zaman güzeldir.Geçtiğimiz yıllara baktığımızda iyi bir performans yakaladığım görülüyor.Mark kesinlikle zor bir rakip, eski oyununa geri döndü.Yani hiç bir şey kolay olmayacak.İyi oynuyorum ve oynamaktan keyif alıyorum bu yüzden maçı büyük bir heyecanla bekliyorum."

Premier League'de finaller önümüzde ki hafta sonu 26-27 Kasım'da Potters'da gerçekleştirilecek.Premier League'de son hafta gerçekleştirilen maçlarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder