21 Kasım 2011 Pazartesi

Gould'dan İlk Kupa

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen Power Snooker'da Gould, önceki şampiyon Ronnie'yi geçmeyi başararak kariyerinde ki ilk kupasını kaldırdı.



Power Snooker 2012'de şampiyonluk unvanı ilk puan kesimiyle 16 arasına giren Martin Gould'un oldu.Finalde son şampiyon ile karşı karşıya gelen Gould, rakibinin üst üste Power Ball'ları kaçırması üzerine geriden gelerek heyecanlı bir son 286 - 258 galip gelerek kupanın sahibi oldu.

Yarı finalde Selby'i de son dakikaları heyecanlı geçen bir maç ile geride bırakan Gould, ilk turda PTC9 şampiyonu Judd'ı geride bıraktı.Rocket ise Carter, Dott ve yarı finalde Avustralyalı Neil'ı geçerek finale ulaştı.Son şampiyon unvanını korumaya oldukça yaklaşmış olan Ronnie, yoğun geçen bir haftanın yorgunluğunun yavaş yavaş gün yüzüne çıkmasıyla beraber basit hatalar yaptı.

Gould maç sonunda şunları söyledi;

"Bu kupa benim için çok şey anlatıyor çünkü ilk zaferim.Para çok da önemli değil.Oyunun her dakikasında eğlendim, farklı bir format.Kendimi iyi hissediyorum ve gelecek turnuvalar için iyiye işaret."

Finalist Rocket ise şunları söyledi; "Martin'i tebrik ederim.Harika bir oyun oynadı ve hak etti.Bir çok şans buldum ama değerlendiremedim,o da bu şansları kullanan taraf oldu."

Gould, bu sezon ki birinci puan kesimiyle beraber ilk 16'da kendine yer bulmuştu.Power Snooker geçtiğimiz sezon bir kaç oyuncuya davet gönderilerek gerçekleştirilirken, bu sezon tıpkı The Masters gibi ilk 16'da yer alan oyuncularla oynandı.

5 yorum:

  1. Bu hafta sonu ilk defa izledim Power Snooker'ı. Çok hoşuma gitti. Ama tabii çok yaygınlaşmasını da istemem. Esas Snooker'ın önüne geçmemeli. Böyle ara sıcak olarak dursun bir kenarda.

    YanıtlaSil
  2. Bencede esas snookerın önüne asla geçmemeli

    YanıtlaSil
  3. Seneye olacak mı orası bile meçhul.Gerçi Steve Davis'in verdiği bir bilgiye göre, Power Snooker finalisti de PL için katılım hakkı kazanacakmış.Devam edebilir.

    YanıtlaSil
  4. Artık herkezi alsınlar plye bu gidişle olmasın bence power falan :D

    YanıtlaSil
  5. Zaten bu sezon Shootout frame uygulaması ile bir darbe vurdular.Bakalım seneye neler olacak.

    YanıtlaSil