11 Kasım 2011 Cuma

Davis ve Hendry Uk Championship'te

Snookerın iki efsanesi Steve Davis ve Stephen Hendry önümüzde ki aralık ayında gerçekleştirilecek olan Uk Championship'in ön elemelerinde rakiplerini bir bir geçerek ana tabloya yükseldiler.



6-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Uk Championship ön elemelerinde efsane oyuncuların yüzleri güldü.Birinci puan kesiminden sonra ilk 16 dışında kalan Hendry, ilk büyük turnuvada yerini almayı başardı.Oyunun gelmiş geçmiş en başarılı ismi olan 42 yaşında ki oyuncu Gerard Greene 6-2'lik skorla geçerek ana tabloda ki yerini aldı ve ilk turda vatandaşı olan Maguire ile eşleşti.

Ön elemelerin en önemli işine ise 80'li yılların efsanelerinden olan Steve Davis imza attı.54 yaşında ki oyuncu McCulloch ve zorlu rakibi Andrew Higginson'ı 6-2'lik skorlarla geçerek ana tabloya yükseldi ve ilk turda Rocket'in rakibi oldu.İki efsane oyuncunun ilk turda ki mücadelesi şimdiden bir çok izleyiciyi heyecanlandırıyor.6 kez Dünya Şampiyonu maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Uk Championship ilk turunda Ronnie ile oynamaktan daha fazlasını istemezsiniz.Oldukça zor ve gergin bir gündü.Ben iyi değildim ama Andrew daha da kötüydü.Sadece ana tabloya gitmek istiyorsunuz.Önemli olan keyif almak, kötü oynadığımda kendimi üzmüyorum."

Davis, BBC'de beraber program yaptığı arkadaşı John Parrot'a da takılmayı ihmal etmedi ve; "Bu eşleşme bana John Parrot'ın yanında oturmak zorunda olmadığım bir gün vermiş oldu." sözleriyle ilk turda yer almanın keyfine esprili bir bakış daha getirdi.

İlk puan kesimi sonunda ilk 16 dışında kalan Mark King, Matt Selt'e 6-4 kaybederek ana tur şansını yitirdi.Rakibi Selt ise kariyerinde ilk kez Uk Championship ana tablosunda yer alma hakkı kazanmış oldu.

Ön elemelere ilk turdan katılan Çinli oyuncu Li Yan, dört maçının hepsini birden kazanarak ana tura yükseldi ve Shaun Murphy'nin rakibi oldu.19 yaşında ki oyuncu 2009 Shanghai Masters'da da son 32 turuna kalmayı başarmıştı.Li Yan, Jack Lisowski, Fergiel O'Brien gibi isimleri geride bırakmayı başardı.

Jimmy White, ikinci turundan katıldığı ön elemelerde ilk maçından başarıyla çıkmasına rağmen ikinci maçta Jamie Jones'a karşı karar frameinde kaybederek ana tabloya yükselemedi.

Puan kesimi öncesinde ilk 16'da yer alan önemli isimlerden Marco Fu ve Ryan Day ise rakipleri karşısında galip gelerek son 32'de yerlerini almayı başaran diğer isimler oldular.

Snooker takviminin en prestijli ikinci sıralama turnuvası olan Birleşik Krallık Şampiyonası 3-11 Aralık tarihlerinde York'ta gerçekleştirilecek.

3 yorum:

  1. Selam,ronnie eşleşmesi için ne diyorsun :)

    YanıtlaSil
  2. Davis'i orada görecek olmak harika bir de Ronnie ile oynayınca daha da bi güzel oldu. :))

    YanıtlaSil
  3. Evet umarım ronnie işi ciddiye alır :)

    YanıtlaSil