24 Ekim 2011 Pazartesi

Neil Rövanşı Aldı

PTC 8, Alex Higgins kupası finalinde Judd ve Neil karşı karşıya geldi.Rakibine geçtiğimiz perşembe günü PL finalinde kaybetmiş olan Neil, Dünya Şampiyonası ve PL'nin rövanşını aldı.



Killarney'de, snookerın gerçek efsanelerinden Alex Higgins'in adıyla düzenlenen PTC 8 sona erdi.Neil Robertson, finalde rakibi Judd karşısında fazla zorlanmadan 4-1 kazanırken, bu sezon ikinci kez PTC kazanarak duble yapmış oldu.

Bugüne kadar TV yayınlı finallerinin hiç birinde mağlup olmayan Avustralyalı oyuncu bu geleneğini de devam ettirdi.Geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirilen Premier League 7. haftası finalinde rakibine 3-1 mağlup olan Neil, son şampiyon ünvanıyla çıktığı Dünya Şampiyonası ilk turunda da yine kaybeden taraf olmuştu.Aussie maç sonunda şunları söyledi;

"Çok iyi bir final değildi ama güvenli vuruşlarda iyiydim.Finale kadar oldukça iyi oynadım.Geçtiğimiz sezon bir çok PTC'nin ilk turlarında kaybediyordum.O yüzden birden çok kez kazanmış olmak oldukça güzel.Yaklaşan Uk Championship ve Masters öncesinde formum iyi gözüküyor.Bu sezon daha iyi antrenman yapıyorum ve kötü oynarken bile sağlam şekilde oyuna devam edebiliyorum.Dünya Şampiyonu olan adam gitti ve daha iyi bir oyuncu yerine geldi."

Bu sezon PTC'lerle ilgili olarak bazı oyunculardan gelen olumsuz eleştiriler hakkında da konuşan Neil, aksine görüş bildirdi.

"Beni PTC'ler için olumsuz konuşurken duymayacaksınız çünkü oyunun ada dışında yayılması için bu turnuvalar çok önemli.Tabi ki daha yüksek ödüller için oynamayı istiyoruz ama bu zamanla turnuvaların TV ve sponsora kavuşmasıyla mümkün.O zaman biz de bu işten yararlanacağız."

Robertson, bu sezon ikinci kez kazandığı PTC ile "Order of Merit" sıralamasında Rocket'in hemen ardına yerleşti.Yarı finale kadar yükselen Mark Allen, karar frameinde şampiyon Neil'a kaybederken, diğer yarı finalist Selby, Judd karşısında pek varlık gösteremedi.Stuart Bingham'ı 2-0 geriden gelerek geçtiği çeyrek final mücadelesinden sonra yarı finalde Judd ile karşılaşan Shanghai Masters şampiyonu bu sezon tek PTC zaferine Paul Hunter Classic'de ulaştı.

Mark Williams, Ronnie, Matthew Stevens, Stephen Maguire gibi isimler turnuvaya erken veda ederken, Luca Brecel kendi evinde gerçekleştirilecek PTC 9 öncesinde üçüncü tura kadar yükselmeyi başardı.

Turnuvanın en yüksek yüzlük serisi 142 ile Lui Song'dan gelirken, hemen ardında 138 ile Judd Trump yer aldı.En çok yüzlük seri gerçekleştiren isim ise 5 taneyle şampiyon Neil oldu.

Uk Championship'e bir ay kala devam edecek olan PTC'lerin dokuzuncusu 10-13 Kasım tarihlerinde Belçika'da gerçekleştirilecek.Turnuva boyunca gerçekleştirilen tüm mücadelelerin sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder