7 Eylül 2011 Çarşamba

Shanghai Masters 2.Gün

Shanghai Masters'da ikinci gün geride bırakıldı ve son 16 turuna kalan tüm isimler belli oldu.



Ronnie'den sonra Çinlilerin merakla beklediği diğer isimlerden olan Judd, Avustralya Açık şampiyonu olan ve formu oldukça iyi devam eden Bingham karşısında sıkıntı dakikalar yaşayarak turnuva dışında kaldı.Judd 5-1 mağlup olduğu maçın dördüncü frameinde bir 147 denemesinde bulundu ancak kaçan 13. kırmızı ile seri 96'da kaldı.Art arda sıralama turnuvası kazanabileceğine inandığını söyleyen Bingham maça 129, 68 ve 112'lik serilerle turnuva için oldukça iddialı olduğunu gösterdi."Antrenmanlarda pek iyi değilim ancak maç için masaya geldiğimde Avustralya'da hissettiklerimi hissediyorum.Kazanamamam için herhangi bir sebep yok, Avustralya'da olduğu gibi oynarsam başarabilirim.18 aydır iyi bir oyun ortaya koyuyorum ve bunu sürdürmek istiyorum." . Açıklamada ki en ilginç nokta ise Bingham'ın iyi oynadığı ayları saymış olması.

PL ikinci hafta şampiyonu Williams ise turnuvaya oldukça iyi başladı.Andrew Higginson'a karşı 5-0 galip gelen Gallerli maçta fazla zorlanmadı.Özellikle Higginson'ın yaptığı bir çok hatanın ardından rahat şekilde frameleri alan dünya 1 numarası en yüksek serisini 77 ile geçirdi."Andrew çok fazla hata yaparak işi benim için kolaylaştırdı.Burada masalar Birleşik Krallık'ta olduğundan çok farklı ancak bu sene geçen seneye göre biraz daha iyi durumdalar."

Öğlen seansının diğer bir önemli maçında Higgins, Mark Davis'e karşı mücadele etti.Maçtan 5-2 galip ayrılan son Dünya Şampiyonu, burada yeni bir şampiyonluk yaşamak istediğini belirtti. "Bugüne kadar Asya'da sadece bir şampiyonluk yaşadım o da 1999 yılında Shanghai'deydi.Yani uzun bir zaman oldu ve şampiyon olmak güzel olur."

2009 Dünya Şampiyonası finali sonrasında tekrar küçük çapta bir düşüşe giren Dott, turnuvaya ilk turdan veda ederek bu konuda istikrarını sürdürdü.Holt'a karşı 3-0 geri düştükten sonra skoru 3-2'ye taşıyon İskoç, maçın kalanında aynı performansı koruyamadı ve 5-2 mağlup oldu."Bugün olduğu gibi oynarsam herkesi yenebilirim, oldukça iyi bir durumdayım."

Akşam seansında ise çaprıcı sonuçlar ortaya çıktı.Ev sahibi Çin'in en güçlü temsilcisi ve yeteneği de üst düzey olan Ding, Martin Gould ile karşı karşıya geldi.Seans arasına 3-1 ile gidilen maçta Gould maçı 5-3 kazanırken, geri dönüşe 3-0'lık skordan başladı.Sekizinci framede Ding oyunu karar frameine götürmeye çalışırken, Gould'da maçı almak için oldukça iyi bir mücadele gösterdi.Renklilere kadar giden oyunda Gould harika bir siyah potuyla oyuna noktayı koydu."3-0 geriye düştüğümde toplara iyi vurduğumu biliyordum.Dördüncü framei almak için çaba sarfettim ve seans arasında tekrar kendime geldim.Son framedeki siyahta güvenli oynamayı düşünüyordum ama pota gittim ve siyahı deliğe düşerken görmek harikaydı."

Geçici sıralamada ilk 16 dışında bulunan ve PTC6'ya katılmayarak puan kesimi öncesi son umutlarını Shanghai'ya ve PTC5'e bırakan Hendry, hüsranla salondan ayrıldı.Robert Milkins'e karşı basit hatalar yapan ve 5-1'lik skorla turnuvaya veda etti."Oyundaki en iyi dörtlü olan Hendry, Williams, Higgins ve Ronnie'ya karşı hiç kazanamamıştım.Bugün galibiyet almış olmak güzel.Yarın bir diğeriyle, Markla karşılaşacağım ve zor bir maç olacak."

World Open sonrasında ortadan kaybolan ve bir numaradan yedinciliğe kadar gerileyen Neil, ev sahibi oyuncuların sonuncusu olan Wenbo ile son 16 mücadelesi verdi.Dördüncü framede Wenbo tarafından oldukça sıkıntıya düşürülmesine rağmen seans arasında toparlanıp salona gelen Neil maçı 5-1 kazanmayı başardı."Burada Wenbo'yu destekleyen bir çok seyirci olduğunu biliyorum ama bu aynı zamanda onun için baskı da oluşturuyor.Güzel bir galibiyetti, çok fazla pot kaçırmadım."

İlk turun en dikkat çekici eşleşmesinde Matthew Stevens İngiliz rakibi Stephen Lee karşısında 5-3 galip gelerek ikinci tura yükselen diğer isim oldu.Alınan sonuçlardan sonra oluşan ikinci tur eşleşmeleri şöyle;

Stuart Bingham v John Higgins
Mark J. Williams v Robert Milkins
Jamie Cope v Mark Selby
Mark King v Fergal O'Brien
Matthew Stevens v Martin Gould
Ronnie O'Sullivan v Anthony Hamilton
Shaun Murphy v Mark Allen
Neil Robertson v Michael Holt

Son 16 maçları yarın tamamlanacak ve cuma günü çeyrek finalistler sahne alacak.Yarının maç programına ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum:

  1. İnfazure maçı izledinmi bilmiyorum ya ilk turda rahattı ne güzel bugün gene bozdu son 16 dışında kalacak bu gidişle şimdi kaç sıra düşecek en kötü

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten tuhaf.Daha dün maksimum seri yapmaktan bahseden adam bugün umursamaz tavırlarına geri döndü.Demek ki her şey yolunda değil. Herhalde 14. sırada kalır turnuva sonunda.

    YanıtlaSil
  3. roketin bilindik duygusallığı tuttu.işler biraz ters gitsin, pek uğraşmıyor come back için.Hamilton da yetenekli bir oyuncu, bir ronnie değil tabi ki.Dişçimle randevum olduğu için 3-3 den sonrasını bilmiyorum ama.bence ronnie de biraz da olsa ilerleme var en azından ilk turda kaybetmedi :D(Ama wattana da öle iyi bir oyuncu değil, williams ile eşleşseydi ilk turda veda edebilirdi.Umudum gouldun şampiyon olması bu adamda iş war arkadaş.

    YanıtlaSil
  4. Umutlarını kırayım o zaman, Gould 5-1 kaybetti maçı.:)) Maçtan sonra yine yuvarlak açıklamalar yaptı Ronnie. Bu sırada geçmiş olsun. :)

    YanıtlaSil
  5. üzülerek söyliyeyim ronnie'nin elenmesini bekliyordum.sürpriz olmadı benim için.nedenine gelince,şu yanar döner haline o kadar alıştırdıki benide,adam gibi izleyemeden elendi yine.(malum mesai saatlerinde maçlar)bide bu turnuvalar neden hep uzak doğu yada uzak batıda.sonucunu bildiğin maç hiç zevkli olmuyop maalesef:)

    YanıtlaSil
  6. İnfazure maç sonu neler dedi buraya yazarmısın yada yayınlayabilirmisin mastersa katılıyor dimi her türlü 14de olsa?

    YanıtlaSil
  7. @Suat Bey, Çin'de maç ortamı biraz soğukmuş gibi oluyor :)) Ancak Almanya gerçekten güzel.

    @Srhn, bugünün yazını az sonra göndereceğim Rocket'in açıklamalar orada yer alıyor. 14. olsa da katılıyor.Zaten daha PTC5 ve 6 var bakalım oralarda neler olacak.

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler yani benim asıl sorduğum oradada işler iyi gitmezse işte puan kesimi cart curt 16dan aşağı düşermi mastersa kadar?

    YanıtlaSil
  9. Yok, ilk 16 garanti şu anda.

    YanıtlaSil