30 Eylül 2011 Cuma

Premier League Snooker 4.Hafta

Premier League'de dördüncü haftada geride kaldı ve günün şampiyonu finalde Carter'ı enteresan son frame ile geçen Ronnie O'Sullivan oldu.



İkinci haftada Shaun'a 3-2 kaybederek gün finalinde yer alamayan Ronnie bu kez günün şampiyonluğu koltuğuna oturdu.

İlk turda finalist iki oyuncu da rakiplerini benzer skor olan 3-0 ile geçmeyi başardılar.Ronnie rakibine sadece 12 sayı vererek oldukça rahat bir galibiyet alırken, Carter'da tıpkı Ronnie gibi güçlü rakibi Ding karşısında rahat bir oyun ortaya koydu.Maçı 3-0 kazanmayı başaran Carter bir de 91'lik seri gerçekleştirerek galibiyetini taçlandırdı.

Gecenin final oyunununda maçın ilk framei Carter'a gitti.Ardından gelen iki framei kazanmayı başaran Ronnie günün şampiyonluğu için gerekli olan son framei hayal bile etmeyeceği bir şekilde kazandı.Bir çok kırmızının açık olduğu masada rakibine pozisyon bırakmamak için farklı bir vuruş deneyen Carter üst üste iki kez faul ve ıska gerçekleştirdi.Bu dakikadan sonra hakemin kendisini uyarması ve açıkta kırmızıların olduğunu hatırlatmasına rağmen eski Galler Açık şampiyonu anlaşılmayacak bir şekilde aynı vuruşu tekrarladı ve yine faul ve ıska gerçekleştirerek maçı rakibine hediye etti.

Kazandığı maç sonrasında Ronnie şunları söyledi;

"Dürüst olmak gerekirse Ali benden daha iyi şekilde maçı götürüyordu ve ben biraz arka plandaydım.Sadece onunla mücadele etmeye çalışıyordum.Puan durumunda biraz aşağıda olduğumdan herhangi bir galibiyet mutlu bir gün demek."

Günün en yüksek serisi olan 94'e imza atan Rocket bin £'luk ödülün sahibi oldu.Premier League'de mücadele 6 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek 5. hafta maçlarıyla devam edecek.Beşinci haftanın programı şöyle;

Mark Williams v Judd Trump
John Higgins v Matthew Stevens

Dün gerçekleştirilen 4. hafta maçlarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder