2 Eylül 2011 Cuma

Premier League Snooker 2.Hafta

PL Snooker'da ikinci hafta dün gerçekleştirildi ve günün şampiyonu finalde Murphy'i geçen Mark Williams oldu.

Fotoğraf  Lawrence Lustig'e aittir.

İkinci hafta maçlarında sahneye snooker severlerin merakla beklediği isimler çıktı.Günün ilk maçında Jimmy White ve Mark Williams karşı karşıya gelirken, ikinci maçta ise Dünya Şampiyonası öncesinde söz düellosuyla araları gerilen ikili Ronnie ve Shaun kozlarını paylaştılar.

Mark Williams hızlı başladığı maçta 105'lik serisiyle ilk framei kazandı.Kalite olarak oldukça düşen ikinci framede oyuncular sadece kırmızı potu yapıp renkli kaçırmaya başlayınca oyun uzamaya başladı ancak Williams bulduğu şanslardan birini sonunda değerlendirince ikinci frame de onun oldu.Maç içerisinde neredeyse hiç varlık gösteremeyen Jimmy üçüncü framede de aynı sıkıntıları yaşayınca ikinci maçında yine 3-0'lık mağlubiyet aldı.

Günün merakla beklenen maçında ise yakın geçen frameler oynandı.Maçın ilk 1.5 frameinde iyi bir görüntü çizen Rocket geri kalanda ise oldukça basit hatalar yaptı.Zaman zaman Shaun da Ronnie'ye uyarak hatalara karşılık verdi.Oldukça yakın geçen ilk üç frameden ikisini kazanan Rocket 2-1'lik avantajı sağlamasına rağmen Shaun'dan cevap 115 ile geldi.Bu sene değişen kurallarla beraber karar oyunun Shootout formatında gerçekleştirildi.(Yeni kurallara buradan ulaşabilirsiniz.) Karar frameinde değişen önemli kurallardan biri de faul sonrası rakibin topu istediği yere koyarak başlama hakkıydı.Ronnie kuralları unutmuş ya da bilmiyor olacak ki beyazı banttan pakete doğru gönderdiği anda pembeye temas ederek faul gerçekleştirdi.Daha sonra gülerek yerine doğru ilerlerken Shaun beyazı uygun noktaya koyarak 85'lik serisiyle maçı 3-2 kazandı.

Bir önceki maçta başlayan yakın frameler bu maçta da oynandı.Williams geriden gelerek çaldığı iki önemli frame ile skoru 2-1'e taşırken, son framede bulduğu yüzlük seri şansını iyi değerlendirerek 101 ile maçı 3-1 kazandı ve günün şampiyonu oldu.Williams maç sonunda ;

"İyi bir oyun ile başladığım için oldukça memnunum.Pek kolay olduğunu söyleyemem çünkü yakın geçen frameler vardı.Shaun'un kazanabileceği bazı frameleri kazandım.Yüksek seriler yaparken framei almak kolaydır ancak yakın geçen frameleri de kazanmalısınız.Yarın Shanghai'a gideceğim ve turnuva öncesinde böyle bir galibiyet ile güven kazanmak güzel oldu.Umuyorum ki kazanmaya devam edebilirim."

İkinci hafta sonunda oluşan puan durumu şöyle;


Yarı final maçlarının ardından verilen arada ise Ronnie O'Sullivan ve Jimmy White'ın yakın arkadaşı Ronnie Wood'un katılımıyla World Seniors Championship kuraları çekildi.Eşleşmelere buradan ulaşabilirsiniz.

Premier League'de üçüncü hafta 22 Eylül günü gerçekleştirilecek.Üçüncü haftanın maç programı şöyle;

John Higgins v Neil Robertson
Ding Junhui v Shaun Murphy

8 yorum:

  1. Ronnie sonuncuda olsa her türlü davet edilecek dimi plye ?

    YanıtlaSil
  2. Eğer bu sezon herhangi bir turnuva kazanamaz, CLS'de şampiyon olamaz ya da PL'de şampiyon olamaz ise katılamayabilir.

    Gerçi PL de bu sezon ki format saçmalatmacalarından nasibini aldı.Seneye ilk 16'nın tamamını alırlarsa şaşırmamak gerek.

    YanıtlaSil
  3. Oda doğru ama bi şekilde girer illaki herhalde

    YanıtlaSil
  4. decerder da shootout saçmalaması yakışmamış pl ye .O kadar da piknik havasında geçen maçlar izlemek istemiyor insan.Onun yerine shootout u takvime koyabilirlerdi.Gelelim rokete, formattanmıdır bilinmez umursamaz tavırları devam ediyor.Gerçi pl yi 10 kez kazanması da cabası.Ayrıca roketo şhangay da olacakmı?

    YanıtlaSil
  5. ahhaa izledim youtube dan.roketle, juddu.hatta şu linkte de görüldüğü uzere http://www.youtube.com/watch?v=kjS6bIhCrZI&feature=related , ronnie acayip sıkılmış.Orası neresi öğrenci evi gibi dağınık olmuş .roketin tavırları mimikleri acayip komik olmuş.Bu capon lar redcarpet seremony falan düzenliyorlar sanki oscar töreni :D.Bide imza falan atıyolar.Heralde ilk maçta bilerek kaybetme falan gibi :D.

    YanıtlaSil
  6. Evet ya ortalık karman çorman bi tek masanın üstünde duran çorap eksik :)) Bu sırada küçük bi ayrıntı vereyim turnuvayı Çinliler düzenliyor :D

    YanıtlaSil
  7. evet hatırlatman iyi oldu :D.Sonuçta ikiside çekik gözlü olsada onlar birbirlerini ayırtedebiliyor.Bize göre hepsi aynı :D.roketle juddun karşılaşma ihtimali warmı ?

    YanıtlaSil
  8. Evet var ama en erken finalde karşılabiliyorlar :D

    YanıtlaSil