14 Ağustos 2011 Pazar

Hearn Oyunculara Tepkili

World Snooker'ın patronu Barry Hearn, takvime bu sene giren Brezilya Masters'a katılım göstermeyen oyuncuları sert bir dille eleştirdi.



Hearn geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla snookerın önemli isimlerinin çoğunu ağır bir şekilde eleştirirken alışılagelmişin dışında bir yöntem kullandı ve tek tek oyuncuların ismini verdi.Hearn'ün açıklaması şöyle;

"Açıkçası Mark Williams, John Higgins, Ding Junhui, Neil Robertson, Stephen Maguire, Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen ve Matthew Stevens'ın Brezilya Masters için daveti geri çevirerek katılım göstermemeleri çok çok büyük bir hayal kırıklığı.

Bir kaç yıl öncesine kadar oyuncular turnuvaların azlığından yakınırken şimdilerde "Biraz zahmetli.","Ailemden ve çocuklarımdan ayrı kalmak istemiyorum." gibi bahaneler alıyorum.Oyuncuların bir kısmı özellikle de çok kazananlar snookerın bir hobi değil bir iş olduğunu ve kendilerinin de part time çalışanlar olmadığını anlamalılar.

Bu turnuva Amerika'nın herhangi bir yerinde düzenlenebilirdi ve bir sıralama turnuvası haline gelmesi için yukarılarda yer alan tüm oyuncuların desteğine ihtiyacı var.Biliyorum Shanghai'ın hemen ardına buraya gelmek uzun bir iş ancak sadece bu tarihler uygundu.Eğer oyuncular gelecekte başarı istiyorlarsa oyuna karşı olan sorumluluklarının farkına varmalılar.

Artık profesyonel gibi davranmaya başlayalım.Snooker adına gerçekten çok yoğun bir mesai var ancak 'sözde' yıldızlardan böyle bir destek görmek oldukça moral bozucu.

Diğer üzücü bir nokta da Judd'ın Brezilya Masters finaliyle aynı zamanda Ding ile Çin Tv'lerinde bir maç yapmaya niyetleniyor olması.Brezilya'ya gelmemelerinden ziyade sözleşmelerini okumamış olmaları daha da üzücü çünkü World Snooker'ın izni olmadan bu tip bir maça çıkamazlar.

Organizatörler bu konuda gecikmiş bir başvuru yaptılar, anlayışsız olmayacağız.Oyuncuların sözleşmeyi imzalamış olmaları zaten maçın getirdiği koşulları kabul ettiğini gösterir.

Bu olağan üstü durumlar ileride söz konusu olmayacak ve oyunculara dünyanın herhangi bir yerinde World Snooker'ın izni olmadan maça çıkmayacakları hatırlatılacak."


Bu çıkış snooker izleyicilerinin büyük kısmından da destek aldı.Şahsi kanaatim de Barry'nin kısmen haklı olduğu yönünde.Ancak burada sıkıntılı bir nokta mevcut, izleyicilerin çoğu snooker oyuncularını tenis ve golf oyuncuları ile kıyaslıyorlar.Tenis ve golf oyuncularının çok fazla seyahat ettikleri bir gerçek ama tenis için konuşacak olursak Avustralya Açık-Wimbledon ve US Open gibi üç Grand Slam'de kazanılabilecek para neredeyse tüm snooker sezonunun toplam ödül miktarına eşit.Golf'ün de farklı olduğunu söyleyemeyiz.O halde oyuncuların çok uzak mesafelerde olan turnuvalara, bir de üst üste biniyorlarsa, katılım göstermemeleri biraz kabul edilebilir.

Henüz sezonun başında Çin(Wuxi)-Tayland(World Cup) ve Avustralya ile büyük bir yorgunluk yaşayan  Maguire, Ding, Neil, Allen, Matthew, Higgins, Williams gibi oyuncuları anlamak mümkün.Ronnie zaten uzakta yer almayı pek sevmiyor.Bu nokta da hayal kırıklığı doğurabilecek tek konu Judd olabilir ama bu sorunu da Hearn kendisi çözmeli.Zira Dünya Şampiyonası öncesi onu yeni bayraktarı olarak seçmişti.

Kaynak

17 yorum:

  1. Hearn giydirmiş bayağı aslında haklı ama ronnie ptclere katılıyor daha ne istesin :D

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ptc3 için link verebilirmisin sağlam :D

    YanıtlaSil
  3. Yayına henüz başlamadı World Snooker. 19'undan itibaren yani ana turdan itibaren başlayacak.

    YanıtlaSil
  4. Tmm o zaman kesin izleriz dimi sıkıntı olmaz

    YanıtlaSil
  5. Hearn sonuna kadar haklı.Turnuvaların az olduğundan yakınan oyuncular şimdi turnuva beğenmiyorlar.Ronnie nin şımarıklığını bir kenara bırakırsak
    diğer oyuncularada hiç yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
  6. Ronnie nin şımarıklığı derken adam 1992den beri aynı tavırda...

    YanıtlaSil
  7. Ronnie'nin gençliğinden beri yaşadıkları ortada olduğu için şımarıklık demek 'bana göre' doğru değil.

    Yazıda belirttiğim gibi oyuncuların Tayland-Avustralya sonunda yorgun olduğunu ve bu sebepten katılım göstermediğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bana görede doğru değil bi kere çizgisini bozmayan biri nasıl şımarık olabilir bu sene vurgunu yapıcak ronnie öyle gözüküyor sizce infazure

    YanıtlaSil
  9. Daha önce de belirtmiştim, büyük turnuvalardan birinde şampiyonluk bekliyorum Uk Championship-Masters-WC.Uk'de şampiyon olursa Masters yatabilir :) Kalanında da Çin Açık ya da Shanghai'de olabilir kanaatindeyim. 10. kez Premier League de kazanır.

    YanıtlaSil
  10. Birde duble yapıyomuş :) 3ünüde alıp ptc3 ten çekilmedi dimi oynayacak

    YanıtlaSil
  11. Birde oynarsa ne zaman oynayacak saatleri bide linki unutmassın dimi ya :D

    YanıtlaSil
  12. tmm çok teşekkürler Ronnienin maçını yayınlamamazlık yapmazlar herhalde

    YanıtlaSil
  13. İnfazure maçlar ücretlimi yayınlaanıyor 5 dolar falan diyor bedava izleyemiyormuyuz?

    YanıtlaSil
  14. Pehh olmadı bu iş :D ordada yok gibi yada ben göremiyorum olursa yazarmısın?

    YanıtlaSil
  15. Demiyorum ki yeni şımarık oldu.92 den beri şımarık:)Ceza aldıktan sonrki basın açıklamlarını video paylaşım sitelerinden izleyebilirsiniz.Düşünün ki Avustralya da yaşıyorsunuz ve Ronnie yi izlemek için bilet almışsınız fakat beyefendi gelmiyor.Bu izleyenlere olduğu kadar diğer oyuncular içinde ayıp.Oyununa gelince zaten eleştiremem.Kesinlikle dünyanın en yetenekli oyuncusu.

    YanıtlaSil
  16. Adam taylanda kadar geldi oradan geri döndü gitmek istemese o kadar yormazdı kendini.Ceza aldıktan sonraki açıklamalarıda gayet doğal ne desin adam kendini küçükmü düşürsün.Yaptıkları ortada onun maçlarındaki atmosfer seyirci reaksiyonu kimin maçında var sizin,.Ama dediğiniz gibi bazen garip davranışlarda bulunabiliyor ama bence şımarıklık denmemeli...

    YanıtlaSil
  17. Zaten bu kadar sevilmesinin nedeni birazda bu haraketlerinden kaynaklanıyor.Bu benim tabirimle şımarıklık ve tamamen kendi düşüncem.başka bir kelime kalıbı bulabilirseniz buyrun adını koyun:)

    YanıtlaSil