11 Temmuz 2011 Pazartesi

Wuxi'de Zafer Selby'nin

Geçtiğimiz sezon harika bir finalin yaşandığı Wuxi Classic'de bu sezon da oldukça çekişmeli bir mücadele ile kupa sahibini buldu.



Yarı finallerde Carter, Shaun Murphy karşısında 6-3 galip gelerek ilk finalist olurken, 5-2 geriye düştüğü maçı 5-5'e taşıyan ve ardından nefes kesen karar framei ile ev sahibi Ding'i 6-5 geçen Selby ikinci finalist olmayı başardı.

Oldukça kaliteli serilerin gerçekleştirildiği ilk sekiz framede eşitlik bozulmadan 4-4'lük skorla seans arasına gidilirken, Selby 100, 92, 89 ve 66'lık serilere imza attı.Maçın akşam seansı benzer şekilde başladı ancak Ali Carter bu kez cevap vermekte biraz geçikti ve 7-5 geriye düştü ancak, iki frame kazanarak skoru 8-7'ye taşımayı başardı.Maçı karar oyununa götürmek için 16. framede şans arayan Kaptan bu şansı bulamayınca 9-7 mağlubiyet ile kupaya uzanma şansını kaybetti.

Geride bıraktığımız sezonda iki final oynamasına rağmen istediği sıralama turnuvası zaferine ulaşamayan Selby sezon için iyi bir başlangıç yapmayı başardı.İkili aynı zamanda yarın başlangıcını yapacak olan Snooker Dünya Kupasın'da İngiltere takımını temsil edecekler.

Selby: "Geçtiğimiz sezonda finalde kaybettiğim turnuvaları göz önüne alırsak erken bir zaferle başlamak harika oldu.Bir sıralama zaferi olmasa bile zor rakipler vardı, bu yüzden kazanmış olmak önemli.Kendime olan güvenim adına iyi bir iş oldu.Bu sezonun daha başarılı geçmesini umuyorum."

Selby kupayla beraber 20 bin £'luk ödülün de sahibi oldu.Turnuvanın geçen sezon ki şampiyonu Ding'i 9-8 ile geçen Shaun Murphy olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder