8 Temmuz 2011 Cuma

Wuxi Classic İlk İki Gün Raporu

Resmi takvimin ikinci sırasında yer alan Wuxi Classic başlangıcını dün gerçekleştirdi.İlk günde çeyrek final için mücadele verilirken ikinci gün sonunda yarı finalistler belirlendi.


Ebdon, Matthew Stevens, Maguire ve Dott'ın çeyrek final için mücadele verdiği ilk günde sürpriz Yu Delu'dan geldi.Gallerli rakibi Stevens'ı karar frameine uzanan oyunda deviren 24 yaşında ki oyuncu çeyrek finalde Ali Carter ile karşı karşıya geldi.Geride bıraktığımız PTC1'de yine Carter'a karşı mücadele vermiş olan Delu rakibini zorlamasına rağmen 5-3 mağlup oldu.

Uzun süren düşüşüyle beraber ilk 16 dışında kalan Liang Wenbo ise İskoç Maguire ile karşı karşıya geldi ve maçtan 5-2 mağlup ayrıldı.Son 1.5 sezondur tekrar kendine gelmeye çalışan Maguire bu galibiyetinin ardından ev sahibi Ding'in rakibi oldu.Karar frameine giden ve oldukça kaliteli geçen maç Ding'in zaferi ile sonuçlandı.Maçta 3-1 geriye düşen Maguire üst üste gerçekleştirdiği iki yüzlük seri ile durumu 3-3'e taşırken, dördüncü framede 137'lik bir yüzlük seri de son Masters şampiyonu Ding'den geldi.

Turnuvaya ilk turdan başlayan bir başka İskoç Graeme Dott da tıpkı Maguire gibi ilk turu rahat geçen bir isim oldu.İkinci turda geride bıraktığımız sezonu kendisi için fena geçirmeyen Selby ile karşı karşıya geldi ancak sonuç hüsran oldu.Maçtan 5-0 yenik ayrılan Dott rakibine karşı gerçekleştirdiği son 7 maçta ki 6. mağlubiyetini aldı.

Peter Ebdon'da turnuvaya ilk turdan başlayan bir başka isim oldu.Maimaiti ile karşı karşıya gelen Ebdon, rahat sayılabilecek bir mücadele ile rakibini 5-3 geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.İlk turda ki rahat oyununu geride bıraktığımız sezonun en çok maç yapan oyuncusu ve son şampiyon Shaun'a karşı sergileyemeyen tecrübeli oyuncu maçtan 5-1'lik skorla mağlup olarak ayrıldı.

Alınan bu skorlarla Carter, Shaun, Selby ve Ding yarı finalist olarak bir üst tura yükseldiler.Shaun Murphy son olarak Championship League'de karşılaştığı ve 3-2 ile geçtiği Carter ile eşleşirken, Selby Dünya Şampiyonasında ki hayallerini suya düşüren rakibi Ding ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvanın yarı final yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder