18 Temmuz 2011 Pazartesi

Judd'dan Erken Veda

Snooker takviminin yeni sıralama turnuvası olan Avustralya açık başlangıcını bugün yaptı.Altı maçın gerçekleştirildiği birinci günde sürprizler peşi sıra geldi.


Daha önceden Ronnie ve Dott'ın katılım göstermeyeceğini açıkladığı Avustralya Açık'ta ilk gün geride bırakıldı.Shaun Murphy açılış maçında 5-3'lük Andrew Higginson galibiyetiyle tur atlarken, yan masada mücadele eden ev sahiplerinden James Mifsud, David Gilbert'e 5-1 mağlup oldu.Geçtiğimiz sezon kariyerinde ilk kez Masters'da yer alan Jamie Cope 5-3 mağlup olarak turnuvaya erken veda eden isimler arasına girdi.

Çin Açık şampiyonu ve son Dünya Şampiyonası finalisti, snookerın yeni yıldızı Judd, Mark Davis'le gerçekleştirdiği ilk tur mücadelesinde sürprize izin veren taraf oldu.Maça oldukça kötü başlayan 22 yaşındaki oyuncu 3-0 geriye düştükten sonra geri dönmek için mücadelesini sürdürdü.Skoru önce 3-2'ye taşıyan Judd ardından 4-3'ü bulsa da 5-3 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu sezon hedefini ilk 8 olarak belirleyen efsane isim Hendry ise Martin Gould ile karşı karşıya geldi.Beşinci frame dışında maçta kontrolü büyük ölçüde elinde tutan Hendry, 3-3'ten sonra 5-3'e ulaşarak tur atlayan taraf oldu.Maç içerisinde %92 pot başarısıyla oynayan İskoç oyuncu, uzun mesafede de oldukça iyi bir yüzde olan %71'i buldu ve bu başarının neticesinde 120'lik bir yüzlük seriye imza attı.

Diğer masada yavaş geçmesi beklenen McLeod-Ebdon mücadelesi gerçekleştirildi.Ebdon'ın rahat başlayarak 3-0 öne geçtiği maçta, Rory harika bir geri dönüşe imza atarak 5-3 galip geldi.McLeod bu galibiyetiyle son 16 turunda Shaun'ın rakibi oldu.

Günün toplu sonuçları şöyle;

Shaun Murphy 5-3 Andrew Higginson
Dave Gilbert 5-1 James Mifsud
Judd Trump 3-5 Mark Davis
Jamie Cope 3-5 Tom Ford
Stephen Hendry 5-3 Martin Gould
Peter Ebdon 3-5 Rory McLeod

Turnuvanın ikinci gün yayın akışına buradan ulaşabilrisiniz.

5 yorum:

  1. Bu çocuğun huyuda sanırım Ronnie ye benziyor eve gitmek istiyormuş erkenden :D Ya o değil Ronnie sıralama turnuvası kazanmayalı 2 sene oldu dimi ?

    YanıtlaSil
  2. Küçük sıralama olan PTC1'i kazandı ama 2009 Shanghai'den beri sıralama zaferi yok 2 sene :|

    Evet dediğin gibi "eve gitmek için bekleyemeyeceğim." twitini gönderdi hemen.

    YanıtlaSil
  3. Vay be tam adam forma girdi diyoruz gene bir şeyler oluyor peki şey geçen söylemiştin ya yeni bir ilişkisi varmış diye devam ediyormu o bilgi varmı

    YanıtlaSil
  4. Valla onu bilmiyorum ama bu hafta beraber koşmak için birilerine twit atıyordu.Sırtından çok fazla sıkıntı yaşarken koşma aşkını kaybetmemesi de ilginç.

    YanıtlaSil
  5. O işte bir filifot var o zaman :D bu sene higgins de bozuk gibi ama onunda sağı sollu belli olmuyor kapalı adam :D

    YanıtlaSil