8 Haziran 2011 Çarşamba

Selby'nin Gözü Yeni Sezonda

Bu sezon gösterdiği iyi performansa rağmen istediği sıralama turnuvası zaferlerine bir yenisi eklemeyi başaramayan Mark Selby gözünü yeni sezona çevirdi.Meksika'da kız arkadaşı Vikki ile evlenen Selby ayağının tozuyla açıklamalarda bulundu.



Önümüzde ki hafta düzenlenecek olan PTC-1 ile başlangıcını yapacak olan 2011-2012 sezonunda oyuncuları oldukça yoğun bir takvim bekliyor.Wuxi Classic ile sezonu açacak olan Selby ise yeni sezondan umutlu.

"Geçtiğimiz sezon iki sıralama turnuvasında final görmeme rağmen hiç birini kazanamadım ve bu büyük bir hayal kırıklığı.Ancak sezon boyu gösterdiğim yüksek performanstan mutluyum, artık tek mesele daha fazla turnuva kazanmak."

11-17 Temmuz tarihlerinde Tayland'da düzenlenecek olan Snooker Dünya Kupasında yer alan 20 takım her ülkenin sıralamada en yukarıda yer alan ikililerinden oluşacak.İngiltereyi temsil edecek isimler ise Selby ve Carter.

"Büyük sporların çoğunda bir Dünya Kupası organizasyonu var.Snookerda da farklı turnuva ve formatları görmek güzel bir şey.Takım arkadaşıyla beraber oynuyor olmak normalden daha farklı bir baskı oluşturacaktır.Daha önce Tayland'da turnuvalarda bulundum ve snooker adına herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, iyi bir atmosfer bizleri bekliyor."

Bu sezonla beraber takvime giren, uzak diyar turnuvalarından en yenisi Australian Goldfields Open 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"Yakın bir zamanda Avustralya'da bir sıralama turnuvası oynayacağımızı düşünmüyordum.Ancak bu durum Hearn'ün snooker üzerinde ki olumlu etkisini gösterir.Çok fazla turnuva var ve para ödülü neredeyse ikiye katlandı.Daha önceden Avustralya'da hiç bulunmadım ve ne kadarını gezebileceğim hakkında bir fikrim yok.Umuyorum ki orada iyi işler çıkaracağım.Oyunun yeni yerlere yelken açmasından mutluyum."

"Geçtiğimiz sezon 100'ün üzerinde maç oynadım ve bu sezon takvimine baktığımızda bu sayı daha da artabilir.Sıralama turnuvalarında ki başarıma göre bir kaç PTC'yi es geçebilirim."

Geçtiğimiz yaz Venedik'te kız arkadaşı Vicky'e evlenme teklif eden Selby Meksika'da ki evlilik töreninin ardından geçirdiği iki haftalık tatilin de sonuna geldi ve temmuz ayında başlayacak mesai ile ilgili olarak espri yapmaktan geri kalmadı;

"Daha yeni evlendim ama temmuz ayında bir hafta uzakta olacağım ama Vicky'nin boşanma kağıtlarını hazırlayacağını sanmıyorum."

"Kariyerim için neler yapmam gerektiğini o da anlıyor.Oldukça yoğun bir sezon olacak ve sürekli seyahatler gerekecek.Fakat bu oyun için oldukça iyi ve her nereye gitmem gerekirse gereksin orada olacağım."

5 yorum:

  1. Merhabalar Selby gene kazanamayacak sıralama turnuvası :D:D ya infazure ronnieden bir haber varmı ??_

    YanıtlaSil
  2. Öyle olacak gibi... Ronnie ile ilgili neler var söyleyeyim;

    Rocket duyumlara göre yeni bir kız arkadaş bulmuş kendine ve bulduğu kişi ise snooker efsanelerinden olan John Virgo'nun kızı Brook-Leah.İddialara göre yaklaşık 8 hafta önce ilişki şekillenmeye başlamış.Doğruysa Allah mesut etsin, Jo'dan ayrıldıktan sonra bi hayli etkilenmişti.

    Bir de Ronnie'nin kebap yeme alışkanlığı varmış.Geçen twitter'dan twit atıyordu, arkadaşlar gelince aşağıda ki kebapçıya gidebiliriz diye, enteresan.

    Yaklaşık 2-3 hafta önce de Ronnie annesiyle beraber bir çocuk esirgeme kurumu için yardım kampanyasına katıldı ve cadde üzerinde yürüyerek yardım topladılar.Ronnie 4 bin £ kadar para toplamış deniliyor.

    Ha bir de son olarak ekleyeyim, geçtiğimiz pazar günü finali oynanan ve Federer ile Nadal'ı karşı karşıya getiren Rolland Garros'ta Federer'in topa verdiği spinlere kafayı takmıştı. "Roger seems to be getting lots of spin on the balls.."

    Aynı gün içerisinde de John Higgins ile ilgili bir çok twit attı ve onu her zaman ki gibi övdü, twitlerden en önemli olanı ise şuydu;

    "John is a nice man.. Fantastic player.. We all make mistakes.. We should just try and remember all the good things he does.."

    "John harika bir oyuncu, iyi bir insan.Hepimiz hata yapabiliriz.Yapmamız gereken onun sadece gerçekleştirdiği iyi şeyleri hatırlamaya çalışmak."

    Güzel bir özet olmuştur senin için umarım.Resmen bloga yazı girer gibi uzun uzun yazdım.

    YanıtlaSil
  3. artıl selby nin turnuva kazanmasının vakit geldi diye düşünüyorum
    bu formda bi oyuncu nasıl bir sezonu boş geçer hayret...

    YanıtlaSil
  4. Finale gelene kadar tüm enerjisini tüketiyor neredeyse.Örneğin son WC'de Hendry karşısında yaptığı gereksiz hareketler.Sonrasında biraz iyi oynayan Ding rahat geçiyor Selby'i.German Masters benzer şekilde.Sürekli fantastik hareketler peşinde koşmanız için gençlikte ki heyecanın olması gerek; örnek Judd, Rocket'in gençlik yılları... Sezon içerisinde yüzden fazla maç oynamak size çok da fazla şeyler kazandırmayabiliyor.Yetenekli bir oyuncu gelip sizi paralayabilir.Örneğin aylardır antrenman yapmayan Rocket vs. çok konuşan ve sezonun en çok maç yapan oyuncusu olan Murphy. Ya da sezonu yarım geçirmiş Higgins.

    Böyle gitmeye devam ederse bir süre sonra bu durum psikolojik olarak da Selby'i etkileyecektir."Yine mi kazanamayacağım?" sorusu aklına gelecektir, maç içerisinde ani düşüşleri bile görebilir bu şartlar altında.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler infazure Selby hakkında söylediklerine %100 katılıyorum ronnie önümüzdeki sezon var yani bu gidişle dimi inşallah evlenirde mutlu olur oyununada yansır.PTC1e katılıyormu bilgi varmı ?

    YanıtlaSil