23 Haziran 2011 Perşembe

İlk PTC Ronnie'nin

Ronnie O'Sullivan yeni sezonun açılış turnuvası olan PTC1'de iyi bir performans ortaya koyarak zafere ulaştı ve bu sene daha da uzun olan snooker sezonuna iyi bir başlangıç yaptı.



Geride bıraktığımız sezonun büyük kısmını sıkıntı ile geçiren ve kariyerini gözden geçirmeye kadar varan kararlar vermesine rağmen Dünya Şampiyonası öncesinde Steve Peters ile başladığı çalışmalar sonunda kafasını tekrar oyuna vermeye başlayan Rocket bıraktığı yerden tekrar başladı.

Sezonun açılış turnuvası PTC1'de sekiz yüzlük seri gerçekleştiren Ronnie finalde rakibi Joe Perry'i sadece 55 dakikada geçerek zafere ulaştı.Son olarak 2009 Shanghai Masters'da bir sıralama zaferine imza atan Ronnie uzun bir aradan sonra ulaştığı zaferin ardından 10 bin £ ve 2 bin sıralama puanıyla evinin yolunu tuttu.

Rocket finalde Joe Perry olmak üzere, sırasıyle Joe Jogia, Stuart Bingham, Martin Gould, Bjorn Haneveer, Andy Hicks ve Mike Hallet'ı geride bıraktı.Rocket zafer sonrası açıklamalarında şunları söyledi;

"Oyunum çok kötü değildi.Herkes hamlamış bir biçimdeydi ve ben sadece elimden geleni ortaya koyarak en iyi performansıma ulaşmayı denedim.Benim için önemli bir sezon, gelişim kaydedip kaydetmediğimi görmek için kendime bir ya da iki sene veriyorum.Çalışmalar devam ediyor ve daha iyimser hissediyorum.Steve Peters ile halen görüşüyorum.Şu an daha iyi durumda olmama rağmen hala onunla görüşmeye ihtiyacım var."

İlk 16'dan düşme ihtimaliyle ilgili olarak endişe duyup duymadığı sorusuna ise Rocket şu cevabı verdi; "Üst sıralarda yer almak güzel bir şey ama bu konuda pek endişe duymuyorum.Ancak ilk 16 dışında kalarak ön eleme oynamak zorunda kalırsam sorun olmayacak çünkü sadece bir maç oynuyorsunuz ve ön elemelerde koşullar gayet iyi.Kimi oyuncular buradan gelip şampiyonluğa kadar uzanabiliyor, yani bu turnuva kazanamayacağım anlamına gelmiyor."

Turnuvanın en çok yüzlük serisine imza atan Rocket yarı finalde ki rakibi Joe Jogia karşısında bir maksimum seriye de imza atmak üzereydi ancak 120'de kaldı.Rocket ayrıca kazandığı 2 bin sıralama puanı ile planlanan sıralamada 9. sıraya yükseldi.

PTC1'e erken veda eden isimlerden biri Judd Trump olurken, Mark Williams da QSchool ile bu sezon ilk 96 arasında yer almak hakkı kazanan Li Yan'a ilk turda 4-3 mağlup olarak erken veda eden bir diğer oyuncu oldu.36 yaşında ki Joe Jogia kariyerinde ki ilk sıralama finali için oldukça iyi bir performans ortaya koydu ancak Rocket engeline takıldı.

Bu sezon wild card hakkı kazanarak turnuvalarda ön eleme için mücadele hakkı kazanan genç yetenek Luca Brecel ilk turda Antony Hamilton'ı 4-0 geçmesine rağmen ikinci turda Peter Lines'a 4-3 kaybetti.Geçtiğimiz sezon profesyonel olan Lisowski de bir tur atlamayı başardı ancak Maguire'ı geçemedi.

Avustralya Açık'ta Daniel Wells ile ön elemelerin ilk turunda mücadele edecek olan James Wattana ise son 16'ya kadar gelmeyi başardı ancak bu turda finale yükselmeyi başaran Joe Perry'e karşı 4-0 kaybetti.

Bir sonraki PTC 6-10 Ağustos tarihlerinde Gloucester'de gerçekleştirilecek.Turnuva boyunca alınan tüm sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Ronnie'nin çok önceden bir açıklaması vardı: "Eğer 16'nın dışında kalırsam Snooker'ı bırakırım." diye... Allah korusun, diyelim. İnşallah öyle bir felaket hiç yaşanmadan Ronnie kendini bir an önce toparlar...

    YanıtlaSil
  2. Git gelleri çok sık yaşadığı dönemlerde bunu hep söyledi ama bu aralar iyi, Allah nazardan saklasın :)

    YanıtlaSil
  3. roketin tek rakibi kendisi idi.Onu da yavaş yavaş yenmeye başladı.Steve peters ne yapıyorsa işe yarıyor gibi :D.Kesin şov yapmıştır maçlarında ama hala iyi oynamıyorum diyor adam 15 red 15 black yapmış daha ne olsun :D

    YanıtlaSil
  4. o'sullıvan ın turnuva kazanması sevindirici
    snooker onsuz hiç çekilmez...

    YanıtlaSil
  5. İnşallah rocket estirecek bu sene aslında wcde higginside yenecekti ama tutmuyor işte şansı higgins şans potuyla kazandı.Maksimumu nasıl kaçırdı acaba :D?

    YanıtlaSil
  6. Yayın olmadığı için fikrim yok ama anlaşılan sarıyı kaçırmış :P :)

    YanıtlaSil
  7. :D Öylede bu sene şova başlıyormuş ronnie uk masters wsc yanlış bilmiyorsam hendrynin masters 6 uk 5 değilmi ?

    YanıtlaSil
  8. Aynen söylediğin gibi, kafası rahat olursa Uk ve Masters'da yakalayabilir.Dünya Şampiyonası biraz zor tabi.

    YanıtlaSil
  9. Ya evet dünya şampiyonası zor ama en azından 5 şampiyonlukla filan bitirse kariyerini çok güzel olur birde 147 tahmini isteyeceğim senden hatta anket bile açsan olur sitede kaç 147 ile bitirecek sence kariyerini rocket :D

    YanıtlaSil
  10. Söz konusu Ronnie olunca tahmin yapmak zor.13'e ulaşabilir diye düşünüyorum ama biz buna yuvarlak olarak 10+ diyelim :))

    YanıtlaSil
  11. 13 az değilmi ya :D dediğin gibi tahmin zor ama yüzlük serilerde geçebilme ihtimali fazla dimi hendryi??

    YanıtlaSil