3 Mayıs 2011 Salı

Hedef 7 Şampiyonluk

Şanslıydı, iyi değildi ... derken John Higgins kariyerinde ki dördüncü Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.İskoç oyuncu maçın son frameinde rakibinin geri dönüş umutlarını yerle bir ederek 18-15 ile zafere ulaştı.




Dün gece Crucible inanılmaz bir seyirci coşkusu yaşadı.Maçı BBC2'den takip ederken seyircilerden yükselen sesler snooker için mükemmel bir ortam oluşturdu.Oyuncular salona gelmeden dakikalar öncesinde ayağa kalkarak alkışa başlayan izleyiciler bu harika görüntüye seslerini de ekleyerek belki de bugüne kadar görülmüş en harika snooker atmosferine imza attılar.

Maça oldukça iyi giren ve arkasında harika bir seyirci desteği bulan Judd 14-12 sonrasında skoru 14-14'e taşıdı.Ancak John Higgins oldukça net oynadığı oyunda önce 16-14'ü buldu.Judd 16-15'e skoru taşımayı başardı.Ancak 21 yaşında ki oyuncunun finalin tümü boyunca yaşadığı dert yine başına bela oldu.Kısa bir serinin ardından yaptığı hatalar ile masayı rakibine bırakan Judd bu hatayı son seansta yine tekrarladı.17-15'e gelen skoru çevirmek için ilk adımı atan Trump, Higgins'in snookera ihtiyaç duyduğu son framede snookera düşerek framei 62-61 kaybetti ve hayalini şimdilik bir başka seneye erteledi.

Dördüncü kez bu turnuvada zafere ulaşan Higgins 7 şampiyonluğu bulunan Hendry ve 6 şampiyonluğu bulunan Steve Davis'in ardından dördüncü sırada yer alarak bu turnuvayı en çok kazanan oyuncular arasında Ronnie'yi geride bıraktı.

Higgins maç sonu açıklamalarında hedefinin Hendry'nin yedi şampiyonluğu olduğunu belirtti ve şunları söyledi;

"Şimdi ki hedefim Hendry'nin 7 şampiyonluğuna ulaşmak çünkü son 5 yılda üç kez bu turnuvayı kazandım.Geçtiğimiz kasım ayından sonra birileri bana böyle bir geri dönüş yapacağımı söylese gülerdim.Katıldığım neredeyse bir çok turnuvada zafere ulaştım.Bu inanılmaz bir 6 ay oldu.Bugüne kadar kazandığım en büyük zafer."

Genç rakibinden övgüyle söz eden Higgins son gece oluşan harika atmosferi Judd'a borçlu olduklarını belirterek;

"Girişte ki harika atmosferde inanılmazdı.Tabi ki bunda asıl pay sahibi oyun stiliyle seyircileri etkileyen Judd.Birden çok kez Dünya Şampiyonu olabilecek kadar iyi bir oyuncu.Çin'den bu yana aldığı yol takdire şayan.Onu izlemek keyif verici ve bugün de seyircilerin %99'u onu izliyordu.Yaptığı harika potları izlemek harika bir keyif.Snooker etkileyici yeni bir soluk daha kazandı."

Geçtiğimiz şubat ayında kanser nedeniyle kaybettiği babasının ardından The Crucible'da babası olmadan ilk kez sahne alan Higgins bu konuda konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı.

"Hep aklımında.Babam olmadan burada oynadığım ilk turnuva, eminim elinde ki bir kadeh viskisiyle yukarıda şampiyonluğu kutluyordur."

Higgins kazandığı dördüncü zafer ile 10 senelik dilim içerisinde 3. kez zafer kazanan dördüncü oyuncu oldu.Daha önce bunu Steve Davis, Hendry ve Rocket gerçekleştirmişlerdi.

Oyun tarzından ödün vermeden bizlerin harika bir turnuva seyretmesi konusunda en büyük pay sahiplerinden biri olan Judd ise şunları söyledi;

"Salona gelirken yaşadığım o atmosferin hayatım boyunca yaşamadım.Yanına yaklaşan benzerini bile görmedim.Oyunumu başından beri değiştirmedim ve her topu pot yapabileceğim düşüncesiyle oynadım eğer oyun tarzımı değiştirseydim maç sonunda saçma bir görüntüye bürünebilirdim."

Judd seyirci ile arasında olan iletişimi konusunda; "Sanıyorum salon maçta eğlendi ve beni de mutlu ettiler ve ben de maçtan keyif aldım.Tabi ki sadece kazananlar hatırlanır ve kaybedenler pek hatırlanmaz bu yüzden üzerinde çalışmak zorunda olduğum bir kaç şey var.Oyunu genç izleyiciler ve bir çok kişi için izlenebilir hale getirmeye çalışıyorum ve yaptığım şekilde işime devam edeceğim." sözlerini söyledi ve son olarak şunu ekledi;

"Oyunu seviyorum ve turnuvalarda bulunarak keyif almak istiyorum.Çocukken Ronnie'yi izlerdim ve bana snookerı sevdiren oydu.Umuyorum ki ben de insanlara sporu sevidirip onların bu spora girmesinde etken olacağım."

Judd 125 bin £'luk ödülün sahibi olurken kazanan Higgins ise finalistin iki katı para ödülüne yani 250 bin £'a sahip oldu.Turnuvanın en yüksek serisi rekoru 138 ile Mark King ve Ding tarafından gerçekleştirildi ve en yüksek seriye verilen 10 bin £ ikiye bölünerek oyuncuların kazandıkları para ödülüne eklendi.

19 yorum:

  1. Trump kazanabilirdi ama higgins yaptı gene yapıcağını ya yanlız herkez ronnie snookerı bırakmış gibi konuşuyor nedenini hiç anlamıyorum çeyrek finalde kötüde oynamadı o kadar seneye rocket şov inşallah :D

    YanıtlaSil
  2. Trump kaybettiği bir çok framede hep aynı sıkıntıyı yaşadı, bu ortada küçük bir sorun olduğunun göstergesiydi ama her şeye rağmen bize harika bir snooker izletti.formda bir ronnie ile judd finalini her hangi bir turmuvada izlemek harika olur.

    YanıtlaSil
  3. Inşallah ya peki yeni sezon ne zaman başlayacak ve sizce steve peters rocketin oyununda bir etkisi olurmu

    YanıtlaSil
  4. Temmuz ayında düzenlenecek ptc 1 ile yeni sezon başlangıcını yapacak.Ardından Snooker Dünya Kupası, muhtemelen avusturalya da bir sıralama turnuvası, ağustos ortasında premier league ve eylülde shanghai ile devam edecek.

    YanıtlaSil
  5. Snooker dünya kupasında ronnie yer alabiliyormu takımlar içinde

    YanıtlaSil
  6. Sıralamaya yanlış bakmadıysam Mark Selby ve Ali Carter, İngiltere'yi temsil edecekler.

    YanıtlaSil
  7. finali trump hak etti ama şans yanında deildi. bu tempoyla devam ederse crucible de birçok şampiyonluk yaşayacağına inanıyorum

    YanıtlaSil
  8. Saçmalık ronnie ile trump temsil etmeliydi usta çırak :)

    YanıtlaSil
  9. @idris, ben de seninle aynı fikirdeyim.Burada birden çok kez şampiyonluk yaşayacaktır.İzlemesi harika bu çocuğu.

    @Srhn, katılımcı ülkelerin sıralama da en üst sırada yer alan iki oyuncusu o ülkeyi temsil edeceği için bu mümkün değil. :) Ama ikisi katılımcı olsa harika olurdu.Judd uzak mesafeden potu yapar Ronnie'de masayı temizlerdi.

    YanıtlaSil
  10. siteyi hazırlayanlara teşekkürler.
    2011-2012 sezonu takvimini nasıl bulabiliriz.

    YanıtlaSil
  11. Evet çok doğru söyledin ya ama selby ile carter ne yapabilirki biri yok öğütücü öbürü kaptan bir cacık olmaz birde şeyi merak ediyorum rocketin eski videolarında uzun potları fişek gibi ben 2006 dan beri takip ediyorum ne zaman başladı bu belirgin düşüş

    YanıtlaSil
  12. Ronnie zaten uzak mesafe potlarda çok harika bir dönemi hiç yaşamadı.İyi antrenmanlı ve konsantrasyonlu olduğu dönemlerde başarılı oluyor.2008 WSC'den sonra sıkıntı ayyuka çıkmaya başlamıştı ve bu sezon Premier League sonrası tavan yaptı.

    YanıtlaSil
  13. 2008 güzeldi gerçekten eskiden banta yapışık kırmızılarıda atıyormuş rahat rahat ama orta cep konusunda ondan iyi yok sanırım değilmi bence öyle

    YanıtlaSil
  14. Ronnie insanlara şov izletmek konusunda bir numaradır.Bir de orta ceplere iyi kesmeler atar evet ama orta cebe son pembeyi kaçırarak ulaşamadığı bir maksimum serisi vardır Ronnie'nin 134 'de kalmıştır o seride :) http://www.youtube.com/watch?v=lvxHs4Pr-0w

    Bir de yüksek toplarda oldukça başarılıdır mesela siyaha çok kez yüksek kaldığı halde rahat bir şekilde cebe gönderdiğine şahit olmuşsundur.

    YanıtlaSil
  15. ewet o pembeyi biliyorum ama orda dikkat etmedi bence ama infazure üzülüyorum ya herkez trump diyor ama ronnienin yeri farklıdır herhalde herkezin gönlünde ronnie is the best alayına rest :D

    YanıtlaSil
  16. Yok yok üzülmeye hiç gerek yok.Çünkü herkes için Ronnie başka ;) Ronnie elbet bir gün snookerı bırakacak o zaman yeni yıldızımız olan Trump'a daha bir sıkı sarılacağız.İkisi de en büyük doğal yetenekler.

    YanıtlaSil
  17. Evet ya haklısın of şu steve peters britanya bisiklet takımına yaptığını ronnieyede yapsa ya bütün turnuvaları kazansa :)

    YanıtlaSil
  18. o'sullıvan mükemmeliyetci bir insan
    hemen morali sıfırlanabiliyor ve biranda maçtan kopabiliyor
    inş steve peters sayesinde bu sorunu aşacaktır
    ve özlenen o'sullıvan en kısa zaman eski performansına kavuşacaktır

    YanıtlaSil
  19. İnşallah wc olmasa bile mastersta ve uk de hendryi geçicek inşallah

    YanıtlaSil