2 Mayıs 2011 Pazartesi

Finalde İlk Gün

WC Finali dün başlangıcını yaptı ve snooker severler yeni şampiyonu merakla beklemeye koyuldu.Yarı finalde bıraktığı gibi devam eden Judd, başından sonuna üstün götürdüğü maçta yeni güne avantajlı giren taraf oldu.



Maçın ilk seansında Judd harika bir oyun ortaya koymasına rağmen hep aynı küçük hatayı yaparak 6-2, 7-1 gibi farklı bir skorla akşam seansına gitme şansını kaçırdı.2-0 öne geçtikten sonra yine masada olan ve 50-60'lık serilerinin ardından kaçırdığı potlarla masayı rakibine devreden genç oyuncu 4-4'lük ilk seans skoruna razı oldu.Maçın en dikkat çeken bölümü ise 7. frame oldu.Judd maksimum seri şansını yakalamışken bırakmamak adına, zor bir kırmızıyı denedi ve kaçırarak masayı Higgins'e bıraktı.8 kırmızı siyah oyununu başarıyla gerçekleştiren ancak 147 için frame kaybeden genç oyuncu bu yönü ile idolüne ne kadar benzediğini bir kez daha izleyenlere hatırlattı.

İkinci seansta Higgins'in ortaya koyduğu görüntü çeyrek finalde Rocket ile yaptığı maça eş değer şekildeydi.Maçtan oldukça kopuk şekilde oyuna devam eden İskoç oyuncuya cezayı Judd kesti.Bu kez şansını da yanına alamayan Higgins seans sonunda 10-7'lik skora boyun eğmekten başkasını yapamadı.Gerçekleştirdiği olağan üstü vuruşlarla akşam seansında seyircilerin yanında snooker oyuncularının da desteğini yanına alan Judd için twitter'dan bir çok oyuncu destek mesajlarını ve övgülerini ilettiler.Bazıları şöyle;

Ronnie O'Sullivan;
"Eğer John kendi oyununu bulamazsa Judd kazanacak."
"Böyle potlar yapan hiç kimseyi görmedim.Ürkütücü!"
"Judd'ın en önemli özelliği oyununun rakibini endişlendirmesi.Ona karşı çözüm üretemiyorlar."
"Judd bundan daha iyi oynayabilir.Antrenmanlar buna şahitlik ettim."


Steve Davis;
"Ronnie'den daha etkileyici bir oyuncuyu göreceğimi hiç düşünmüyordum.Ama hoş geldin Trumpton!"

Finalin son seansları bugün saat 16:00(8 frame), 21:00(10 frame) olarak gerçekleştirilecek.

5 yorum:

  1. Bugün ilk seans 8 frame oynanacak.

    YanıtlaSil
  2. Doğru, düzeltme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ya herşey güzelde ronnieden etkili değil bence steve davis usta abartmış biraz

    YanıtlaSil
  4. Trump 12-9 öndeyken bir anda 12-13 geriye düştü. daha yaşı çok küçük olduğu için özgüvenini kontrol edemiyor. zaten o işi de becerse önümüzdeki 5 yıl bahis siteleri Trump'un winner ihtimalini 1.2'den yukarıya çıkarmazlardı. ama bu kontrolsüzlükteki en büyük pay Higgins'in...

    söylemek istediğim şudur ki Higgins inanılmaz mental öğütücüsü. çeyrek finalde, yarı finalde 5-6 frame farkla kaybetmemesi rakiplerinin özgüven odaklarıni acayip derece yükseltip yere çaktırmasından kaynaklı. o kadar çok basit hata yapıyor ve mimiksel zihin bulandırıyor ki rakipleri pot olma ihtimali düşük atışlara yönlendirmesiyle kafalarından güvenlik unsurunu yavaş yavaş siliniyor. ardından cezalandırıcılığını harika yönetiyor.
    aynı işi Trump'a da uyguluyor. bugünün ilk seansında Trump imkansız seviyesinde atışlar denerken güvenliğe olan konsantresi sıfıra yakındı.

    yine çeyrek, yarı hatta finalde oynanan seanslarda kurulan ortak cümleyi yazıyorum.

    Higgins çok şanslıydı. eğer Sullivan-Williams-Trump seans sonlarında biraz daha az basit hata yapsaydı iş diğer seansa kalmazdı. ama yinede Sullivan-Williams-Trump seansa iyi başlar ve Higgins'i İskoçya'ya gönderir.

    şuan için Higgins taktiğinde 2-0 önde ama çoğu zaman delilik seviyesinde pot sokan, beyazı kontrol eden Trump bu zinciri kırabilir.

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir bakış açısı ve açıkçası bu yönden olaya bakmamıştım.Ancak şanslı olduğu gerçeği sanırım çok farklı.Yani oyuncu paketi dağıtıyor ardından bir kırmızı geliyor diğerinin önünü kapıyor ya da Higgins pata küte vuruyor ama neredeyse sonunda tam snooker bırakıyor ... vs şeklinde uzar gider bu liste.Mesela bugün öğlen seansında pembeyi keserken siyaha çarpması onun cebe yönelmesi ve kontrolsüz şekilde ileryleyen beyaz da çarpıcı bir örnek.

    Judd'ın kazanmasını gerçekten çok isteyenlerden biriyim umarım 3-4 saat sonra kupayı kaldıran bu eleman olacaktır.

    YanıtlaSil