1 Nisan 2011 Cuma

World Snooker Yılın Oyuncusunu Seçiyor

World Snooker bu yıl, ilk kez düzenlenecek bir ödül töreniyle bu sezonun en iyi oyuncusunu seçiyor.İşin önemli yanı ise oyuncuların seçiminde snooker severlerinde söz hakkı olması.



6 Mayıs 2011 tarihinde, Londra'da bulunan Dorchester Hotel'de gerçekleştirilecek törende, kazanan oyuncu ödülüne kavuşacak.Bu sezon herhangi bir sıralama turnuvası kazanmış tüm oyuncuların aday gösterilebileceği seçim için ise snooker izleyicilerinden görüş bekleniyor.

İşin güzel yanı ise oy kullanan seyircilerden bir tanesinin ödül töreninde yer almak için hak kazanacak olması.Düşük bir ihtimal olsa da oylamaya katılmakta fayda var.Ancak ödül törenini izlemeye hak kazanan izleyici için herhangi bir konaklama ve ulaşım hizmeti bulunmuyor.

Gelelim oy kullanma şekline ve adaylara.Oy kullanmak için blog@worldsnooker.com adresine adayınızı yollamanız yeterli.Eğer çekilişte yer almak istiyorsanız, isim, adres ve doğum tarihinizi de mail ile yollamanız yeterli.

Adaylar ise bu sezonun sıralama turnuvası şampiyonları ve artı olarak World Seniors şampiyonu Jimmy White.

Shaun Murphy
8-2 geriye düştüğü Wuxi Classic maçında üst üste tam 7 frame kazanarak 8-9 ile kupaya uzandı.
PTC sıralamasında en sırada yer aldı ve PTC Büyük Finali kazanan isim oldu.

Ali Carter
Shanghai Masters şampiyonu.

Neil Robertson
Bu sezon ilk kez düzenlenen World Open'da şampiyonluğa adını yazdırarak bu turnuvada ki istikrarını sürdürdü.

Jimmy White
Efsane oyuncu World Seniors Championship'te şampiyonluğu kazanan isim oldu.

John Higgins
Geri dönüşünün ardından Uk Championship'te Mark Williams'ı 9-5 geriden gelerek mağlup etti ve kupaya uzandı.Dünya birinciliğini Neil'dan geri aldı ve Welsh Open'ı kazandı.

Ding Junhui
Snookerın en prestijli organizasyonlarından olan The Masters'da zafere ulaştı.

Nigel Bond
Bu sezonun yeni denemelerinden olan Shoot-Out'ta zafere ulaştı.

Mark Williams
Yaşadığı büyük düşüşün ardından, önce ilk 16'ya geri döndü ardından ise eski formunu yakalamaya başladı.Gallerliler için efsane niteliği taşıyan oyuncu Uk Championship'te final oynadı, zafere ise German Masters'da ulaştı.Dünya sıralamasında ikinci konumda.

Mark Selby
PTC'lerin en düzenli katılımcısı oldu.German Masters'da ki finalinden bu yana oynanan turnuvaların tamamında yarı final gördü.

2 yorum:

  1. fotodaki roketin hali durumu özetlemiş ronnie için :((.

    yılın oyuncusu kesinlikle Higgins olmalı bence.Adam dipden çıkıp en zirveye ulaştı.Skandaldan önce de robot gibi oynuyordu , hala da öle oynuyor

    YanıtlaSil
  2. Higgins'in yaptığı çok büyük bir iş ama benim için bu isim Mark Williams.Küllerinden doğdu adam adeta.Şu anda 1 numarayı kaptı.

    YanıtlaSil