18 Nisan 2011 Pazartesi

Ve Rocket Geri Döndü

Evet, bugün masada tam görmek istediğimiz adam vardı.Ne desem, nasıl başlasam tam olarak bilemiyorum ama herkese "İşte Rocket bu." dedirtecek bir performans vardı.


Şöyle olaylara kısa bir bakış atacak olursak şunları söyleyebiliriz; Rocket'in gelip gelmeme arasında kararsız kalması ancak daha sonra gelme kararı vermesi, herkesin kafasında birer soru işareti bırakmıştı.Ronnie belki buraya bir şeyleri yapmak için zaten gelecekti ama sanırım onu daha da hırslandıran, boş vakitlerini Ronnie'ye sallamakla geçiren Shaun Murphy oldu.Son zamanlar formda olması ve ilk turda rahat bir galibiyet almış olmasının rehavetiyle mi konuştu bilemem ama "Ronnie uzun zamandır maç kazanamıyor ve maç yapmıyor.Burada zaten üç şampiyonluğu var, yani artık tehlikeli bir rakip değil." sözleri Ronnie'den önce sözlü bir cevap aldı; "Benim kolay bir kura olduğumun söylenmesi hiç hoşuma gitmiyor.Bu sene fazlaca maç oynamış, kupayı kazanma hayalleri olan ve beni hafife alan birileriyle oynayabilirim."

Karşılıklı açıklamalar derken maç saati geldi çattı.Masa başında gördüğüm Rocket bana WC 2008'de şampiyonluğu yaşamış adamı hatırlattı bir anda.Oyunu oldukça ciddiye alan, potları kaçırınca üzülen biri vardı salonda.Tabi yetmedi Ronnie iki kez de 147 denemesi yaptı ancak biri 78 diğeri de 96'da sonuçlandı.Bir de yüzlük seri gerçekleştiren Ronnie, The Crucible'da ki 100. yüzlük serisine imza atmayı da başardı.

Uzun potlarda başarılı, güvenli vuruşları iyi, oyunu ciddiye alan Ronnie'nin bu oyunu Shaun hariç herkesin içini kıpır kıpır etti eminim.Seans sonuna 7-2'lik skorla giden Rocket, üst tur için oldukça büyük bir avantajı da yakalamış oldu.

6 yorum:

  1. bu adamın maçlarının mesai saatleri içinde olması ne acı.umarım shaun murphy maçı 21 00 de oynanır.bu gün ancak son 4 frame'e yetişebildim.ayrıca yayıncı kuruluşun snooker saatimiz sona erdi deyişinide hazımsıyamadım(stephen handry-joe perry maçının son 4 frame)işin yoksa sonucunu bildiğin maçı banttan izle şimdi.

    YanıtlaSil
  2. suat, eminim roketin maçını netten izleyebilirsin video paylaşım sitelerinden.ROketin de neden böyle oynadığıda belli oldu.Roket , Shaunu elerse Robertson gibi el kol hareketlerimi yollayacağım türkiyeden.Murpy inin tekniği üst düzey ve uygulaması zor bir teknik.Bunun sebebi limajdan sonra ıstakayı 1-2 saniye bekletip atışını yapıyor.Bunu yapmak zor.Murpy, kişilik olarak sınıfta kalıyor malesef.Zamanında ,Maguire ile olan munasebeti belli.

    YanıtlaSil
  3. Bunun için çok bekledik. Allah nazarlardan saklasın... :)

    YanıtlaSil
  4. @Sportman, amin.

    @Cue Boy, PL maçları öncesi salladı, finallerde adeta yerinden sadece Ronnie'yi izledi yetmedi.

    @Suat Bey, evet gün ortasına denk geldiğinde izleyemeyen çok isim oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Benim çok merak ettiğim rocket nasip olursa 2.turda murphyi yi yenince shaun ne diyecek yada ne diyebilecek gerçi o yüzsüz biraz ama olsun

    YanıtlaSil
  6. şampiyon ronie olacak....bu böyle bilinsin... her baba yiğidin harcı değildir, maçı düşünmeyip 14 seriye gitmek..baba ronie oyunun hakkını veriyor öyle güvebli vurşmuş yok snoker bırakmakmış yok.. asıl olan pot onuda en iyi ronie yapıyor...

    YanıtlaSil