18 Nisan 2011 Pazartesi

The Crucible'dan Son Haberler

Dünya Şampiyonasında dün ve bugün sabah seansında gerçekleştirilen maçlarla son 16 turuna kalan beş isim daha belli oldu.Bu sezon ha toplandım ha toplanıyorum görüntüsü veren Maguire, bugün oldukça zor dakikalar yaşadığı sabah seansında avantajlı sayılabilecek bir sonuçla masadan ayrıldı.



Dün sabah seansında turu geçen Jamie Cope'ın yanında ilk seans olmasına rağmen turu garantileyen bir başka isim Ding oldu.Masters şampiyonu rakibi Burnett karşısında 8-1'lik üstünlükle kapadığı ilk seansın ardından bugün yine sabah seansında üst tur için gerekli olan iki framei kazanarak 10-2 ile galip geldi ve üst tura yükseldi.İki yüzlük seri gerçekleştirmeyi başaran 25 yaşındaki oyuncu bunun yanında altı yarım yüzlük seriye de imza atmayı başardı.Seansın bir diğer maçında ise Cope 10-7 ile galip gelen taraf oldu.

Günün önemli maçlarından biri ise Hendry ve Perry arasında gerçekleştirildi.Geçici sıralama ilk 16 dışında kalan efsane oyuncu için oldukça büyük önem taşıyan maç kendisi için olumlu geçti ve sıkça hata yapmasına rağmen 6-3'lük üstünlükle ilk seansı önde kapadı.The Crucible tarihinde 122 yüzlük seri gerçekleştirerek bu alanda ki rekoru elinde tutan Hendry, maç içerisinde bu rekoruna iki kat daha çıktı.

Shaun Murphy ilk seansını 9-0 önde kapadığı maçı 10-1 ile kazanırken, farklı bir skoru önceden alan bir başka isim Carter 8-1'in ardından gelen seansta 10-3 ile galibiyete ulaşmayı başardı.Williams için zorlu geçmesi beklenen Ryan Day engeli ise oldukça rahat bir biçimde ortadan kalktı.German Masters şampiyonu, 6-3 önde kapadığı ilk seans sonrasında rakibine sadece iki frame vererek maçı 10-5 gibi rahat sayılabilecek bir skor ile galip bitirdi ve şampiyonluk için önemli bir adım attı.

Günün diğer maçında ise bir türlü kendine gelemeyen Maguire sahne aldı ve oldukça zorlu bir seans geçirdi.Bir ara 5-1 geriye düşmesine rağmen kendini biraz da olsa toparlayan İskoç oyuncu seans sonuna öpüp başına koyabileceği bir skorla, 6-3'le girdi.Hawkins'in iyi oyununa Maguire'ın kötü durumu da eklenince daha farklı bir skor çıkması içten bile değildi ancak Hawkins'in özellikle uzun maçlarda gördüğümüz, iyi başladığı oyunlarda sona doğru düşüş yaşama sendromu yine karşısına çıktı diyebiliriz.

Günün öğlen seansında Hendry-Joe Perry maçının galibi belirli olacak.Bunun yanı sıra herkesin merakla beklediği Rocket yaklaşık 15 dakika sonra sahne alacak.

4 yorum:

  1. murpyhinin ve roketin son açıklamaları varmış.Shaun neler söyledi roket hakkında ?.Baya kızdırmışa benziyor ronnieyi :D.
    Neil gene yumruk şovmu yaptı, o zaman bir kez daha dersini almış oldu zuhahaha zuhahahaha:D.Gelelim Dale e , ilk seans arasına gitmeden rokete atarmı yaptı ??

    YanıtlaSil
  2. Sorularının bir kısmına Rocket'le ilgili haberde cevap vereceğim.Evet Neil yine maç içinde eşitliği yakaladığında yaptı ve yine içinde kaldı yumruk, itici olmaya başladı iyice.

    Geri kalan cevaplar, az sonra...

    YanıtlaSil
  3. Eklemeyi unuttum, Dale bi hareket yaptı mı hiç görmedim ya da kaçırdım.

    YanıtlaSil
  4. benim gördüğüm kadarıyla, dale skoru 2-2 yapmış ,roketin 2 snookera ihtiyacı wardı.Roket masaya gelmez derken elinde ıstakasını tebeşirlemeye başladı.Masaya 5 yada 6 saniye baktıktan sonra eliyle masaya topları koydu ve seans arasına gitti.Sonra dale itiraz eder gibi hakeme bir şeyler söylemeye başladı tabi roket o sırada çoktan gitmişti.

    YanıtlaSil