14 Nisan 2011 Perşembe

Ronnie Az Kalsın Gelmiyordu

Yaşadığı mental sorunları herkes tarafından iyi bilinen Ronnie O'Sullivan az kalsın Dünya Şampiyonasında da yer almayacaktı.



World Snooker'ın da doğrulamasıyla beraber olay netleşti ve Rocket'in Dünya Şampiyonasından çekilmek istediği ancak sonradan vazgeçtiği öğrenildi.WS sözcüsü "Ronnie geçtiğimiz perşembe bizi aradı ve turnuvadan çekilmek istediğini söyledi." sözleriyle olayın ilk aşamasını aktardıktan sonra şöyle devam etti; "Kendisinden prosedür gereği yazılı bir metin istedik.Ancak cuma günü bizi tekrar aradı ve fikrini değiştirdiğini ve artık turnuvadan çekilmek istemediğini bildirdi." dedi.

Bunun ardından ise Ronnie, yaşadığı psikolojik sorunları aşmak için yeni bir psikiyatriste de başvuracak.Daily Mail'de çıkan habere göre Çin'de bulunduğu sırada bir arkadaşı tarafından önerilen isim 2008 Pekin Olimpiyatları öncesinde İngiltere'ye 8 altın madalya kazandıran bisiklet takımına da mental destekte bulunmuştu.

"İyi bir ünü var.Ona karşı dürüst olacağım, yardım edip edemeyeceği konusunda emin değilim ama küçük bir şans bile olsa denemeye değer.Problemim turnuvaları kazanmak ya da iyi olduğuma inanmamak değil.İyi oynarsam turnuvaları kazanabilir ve herkesi yenebilirim."

Rocket bu sezon toplam 12 turnuvadan çekilerek kendi alanında rekor kırmıştı.Premier League finalinden bu yana WS turnuvalarında maç kazanamayan Rocket, kararından vazgeçmesi ve mental destek almak istemesiyle sporun içerisinde kalma konusunda kararlar almışa benziyor.

Önümüzde ki hafta başlayacak olan Dünya Şampiyonası ilk turunda Rocket, Gallerli oyuncu Dale'e karşı mücadele edecek.

9 yorum:

  1. öncelikle herkese selam ederim,çok eski snooker izleyicisi olmamakla birlikte iyi bir noktaya geldiğimi (nacizane)umuyorum.bu benim üçüncü turnuvam.ilki çırak izleyici olarak olayı kavramakla geçti,ikincisinde heyecanla takipteydim uykularım kaçarcasına,bu üçüncüde usta bir izleyiciyim:)bloğunuzu sürekli takipteyim ancak sürekli ronnie'nin ikinci turu göremiyeceği satırları okumaktayım.bence ronnie olmassa snooker ben dahil birçok izleyenini kaybedecek.dileyim bu oyun için yaşının henüz genç olmasıdır.favorim elbette ronnie,plasede mark j williams olmazlarsa sürprizim son oyunuyla benide hayranları sınıfına sokan judd trump.herkese heyecanı bol bir turnuva diliyorum.(allah nettlerimize zeval vermesin)

    YanıtlaSil
  2. Aramıza hoş geldiniz Suat Bey:) Maalesef Ronnie ile ilgili yorumlar bu sezonun Rocket için özeti gibi o yüzden devam ederse önünmüzdeki seneye ümitlerimizi taşımaya devam edelim.

    Hemen şunu belirteyim WC'de sizi daha uykusuz günler bekliyor :)) Gece yarılarına kadar süren maçlar...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlısı artık infazure ya rocketin maçı hangi günün bellmi ve ne seansında

    YanıtlaSil
  4. Belli belli, pazartesi 18 nisan yani saat 16.30'da başlayacak ilk seans.İkinci seans da ertesi gün yine aynı saatte.

    YanıtlaSil
  5. Çok saol ilk seanslarda 8 frame oynanıcak değilmi?

    YanıtlaSil
  6. suat , ne yazıkki roketin yaşı ilerledi.Snooker için çok genç değil ama çok yaşlı da değil.Roketin, yorumları umut vadedici.Bakalım, terapist rokete yardım edebilecekmi?.Roket herkezi yenebilir , hatta şampiyon bile olabilir.Sen Roketsin büyük düşün!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  7. Cue Boy, roket'in yaşının geçmiş olduğuna ben şahsen katılamıyacağım.(en azından benden 1 yaş küçük;)her dahi biraz problemli olur diye duymuştum.bence öyle bir durumda kendisi.ufak bir el vermeyle(terapi olabilir)bu durum düzelecektir.dediğin gibi büyük düşünüp gerçeğe dönecektir....

    YanıtlaSil
  8. Valla bende yaşlı olduğunu düşünmüyorum futbolda bile o yaşta oynayanlar ver snooker oyunu için normal bir yaş şu terapiyle düzelir inşallah.

    YanıtlaSil