3 Nisan 2011 Pazar

Kariyerim Şimdi Başlıyor

Çin Açık'ın son şampiyonu Judd Trump oldu.Genç oyuncu uzun zamandır kendisinden beklenen başarıya ulaşarak omuzlarında ki baskıyı hafifletti ve bundan sonrası için "Kariyerim şimdi başlıyor." dedi.



Maçın sabah seansından itibaren üstünlüğü elinden hiç bırakmayan genç oyuncu, maç sonunda kupayı kaldıran isim oldu.İyi oyununa rağmen, son anda yaptığı kritik hata ile sabah seansından 6-2 önde ayrılma şansını kaçıran Trump, 5-3'lük üstünlükle kupanın ucundan tuttu.İkinci seans ise oyuncuların sırayla frameler kazanmasıyla devam etti ve skor Selby'nin durumu 8-8'e getirmesiyle eşitlendi.Eşitlik sonunda sabırlı ve akıllı bir oyun sergileyen Trump, son framede geriden gelerek gerçekleştirdiği masa temizleme ile kupayı kucakladı.(Frame raporlarına buradan ulaşabilirsiniz.)

Trump, kariyerinde ki ilk sıralama turnuvası zaferine ulaştığı Çin ile beraber kariyeri adına önemli bir sayfa açtı.7 bin sıralama puanı kazanarak ilk 16 içerisinde yer edinen oyuncu, önümüzde ki sene turnuvalarda ön eleme oynamadan yer alma şansını büyük ölçüde elde etti.

Judd Trump: "Kariyerim şimdi başlıyor.Bir kaç yıldır işin sırrını öğreniyordum ve kendimi bu anlar için hazırlıyordum.Bu sezon bir türlü gösteremediğim formu burada ortaya koydum.Kendimi hep eve erken dönecekmişçesine hazırlardım.Bu bir güven eksikliğiydi.

Profesyonel olduktan sonra 4-5 sene içerisinde bir sıralama turnuvası kazanabileceğimi düşünüyordum.Çin basınında 'Harika Çocuk' olarak adlandırılmak çok güzel bir duygu ama bunu benden daha önce daha iyi şekilde yapmış Ding, Ronnie, Higgins gibi oyuncular var.Daha yirmilerine gelmeden kazanmaya başlamışlardı."


60 bin £'luk ödülün sahibi olan Judd Trump, ikinci seansta Selby'nin kendisini büyük bir baskı altına aldığını itiraf etti.

"İkinci seansta Selby beni büyük bir baskı altına aldı.Bir framelik fark olduğu için kendimi oldukça şanslı hissettim.Maç 9-9'a gidecekmiş gibi görünüyordu çünkü Selby ikinci seansa oldukça iyi girdi.Ben de kendimi son framede ki renklilere kadar çok iyi hissediyordum.O anda tüm gözler üzerime çevrildi ve ben de kazanma şansımın olduğunu biliyordum.Daha önce böyle bir baskıyı yaşamamıştım ve masa temizleyerek geriden gelme işini bir sıralama turnuvası finalinde gerçekleştirmiş olmak oldukça mutluluk verici."

36515 puana ulaşan Judd Trump 11. sıraya, yani Rocket'in hemen dibine yerleşti.Finalist Mark Selby ise ikinci sırada Williams'ın takipçisi olarak yoluna devam ediyor.Önümüzde ki son sıralama turnuvası ise Dünya Şampiyonası. 17 Nisan'da başlayacak turnuvayla beraber World Snooker'ın bu sezon ki sıralama turnuvaları tamamlanmış olacak.

13 yorum:

  1. Trump, turnuva boyunca harika özgüvenli hamleler deneyip-başararak mest etti. ama final maçını bu denli zevkli hale getiren adama (Selby) da bravolar göndermemek olmaz. taş gibiydi hele maçın 17. framesinde yaptığı snooker atışları inanılmazdı..

    YanıtlaSil
  2. Evet bende katılıyorum 3 snookerdan geri geldiği framei kazansa ibre selbye dönecekti iyice

    YanıtlaSil
  3. Selby iyi hoş oyuncu da nereye kadar böyle gidecek?Sadece "sert maç oyuncusu" v.s olmak yetmiyor yani bu besbelli.30 yaşına direk dayadı ve halen 1 sıralama turnuvası zaferi var.Üst düzey olarak anılan bir oyuncunun 1 sıralama turnuvasında kalmış olması üzücü.Yine de WC'de ilk finalist adayım kendisi bu sezon.

    Gelelim Judd'a; çok temiz oynadı adam.:)

    YanıtlaSil
  4. Aynen katılıyorum kariyerinin en önemli başarısı masters şampiyonlukları o kadar onun haricinde pek bi numarası yok .

    Sizce sullivan son bir patlama yaparmı son kez :)

    YanıtlaSil
  5. iki super oyuncuya da tebrikler...Bize oyunun iki yonunu de gösterdiler. Biri yeteneğine güvenip , çılgın vuruşlar yapan iyi seriler çıkaran Trump, diğeri maçtan asla kopmayan ne zaman kaybettiğini bilmeyen , all-rounder olma yolunda hızla ilerleyen Selby.Masters turnuvası bence kazanması en zor 2. turnuvadır.Direk top-16 katılıyor, dahası ilk turdan çok zor rakiplere karşı oynuyorsunuz daha da dahası Roketin en sevdiği turnuva diyebilirim :D.Evet Selby çok fazla ranking title kazanamamıs olabilir ama adam bu isi biliyor beyler.Trumpa gelince roketin eski videolarını izlerseniz ne kadar oyun stillerinin benzediğini fark edeceksinizdir.

    YanıtlaSil
  6. evet bende katılıyorum eurosport spikeri ondanda bahsetti tam bir sullivan performansıydı :D ama sanki rocket ölmüş gibi konuşuluyor biraz sinir bozucu

    YanıtlaSil
  7. @Srhn, şu an ölü taklidi yapıyor ondan olsa gerek :)

    @Cue Boy, oyunun her alanını iyi oynaması önemli değil, bunu kullanamadıktan sonra işe yaramayacak malesef :) Ama belli de olmaz tabi bakarsın 30'undan sonra kazanmaya başlar.

    YanıtlaSil
  8. Eskiden selbyi pek sevmezdim.Frame calınca yumruk sovlar falan, ama sonra bunları yapmamaya basladı adama benzedi artık.Bana göre şımarık robertsondan 100 kat fazla hak ediyor dünya sampiyonu kupasını.Ama ondan once diğer oyuncular var daha çok hakeden mesela roket :D

    Rokete gelince , sanki roketin jo ile evliği bitmeden daha iyi oynuyor gibiydi.Adam ayrıldı esinden bi değisik oldu.Konu hakkında fazla bilgim yok.Ama gece hayatı yaramamıs gibi rokete :D

    YanıtlaSil
  9. Neil konusunda hem fikiriz, ben de kendisinden pek hazzetmiyorum.Selby'nin neşeli bir tarafı olduğundan her zaman sevilebilecek bir tip:))

    Jo meselesine gelince, evet etkilediği gerçek, neticede hep ayrılıklar üzerine dönemler geçirmiş bir adam bu olaydan muhakkak etkilenmiştir.Ancak ne olduysa geride bıraktığımız WC'den sonra oldu.Ne oldu ben de bilmiyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  10. Evet geçen sene selbye oynadığı maçta 10-5 olucakken bütün hesaplar değişti ondan sonrada biliyoruz zaten ama wcdede ilk turda elenmez herhalde ne kadar kötü oynarsa oynasın :)

    YanıtlaSil
  11. Ya bişi sorucam eurosportta judd trumpın ronnie ile ilgili röportajı var lavuk bayabi giydirmiş rockete onu yayınlamanız mümkünmü

    YanıtlaSil
  12. Allah Allah, adamın idolu Ronnie :) Röportajı ne zaman izlemiştin?

    YanıtlaSil
  13. 10 nisan gördüm röportajı eurosportta idolü midölü ama 1 turnuva kazandı diye kalktı bi tarafı herhalde gene görmen lazım laflarını sanki çok büyük oyuncu olmuşta rocketi eleştiriyo bide ya zaten eleştirilsel bi yazı görürseniz anlarsınız

    YanıtlaSil