27 Nisan 2011 Çarşamba

Judd Saçları Konuşturuyor

Dünya Şampiyonası heyecanında yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyoruz.Bugün başlayan çeyrek final mücadelelerinden ikisinde iki isim oldukça rahat şekilde maça ağırlıklarını koyarken, Hendry maçında ki çılgın performansının ardından Selby'e ise rakibi Ding'den "dur" emri geldi.



Son zamanların en çekişmeli son sekizine sahne olan The Crucible'da mücadeleler bugün başladı.Turnuva başından bu yana görmeye alıştığımız kaçan maksimum seriler arasına bir yenisi daha eklenirken, tüm maçlarda toplam 11 yüzlük seri gerçekleştirildi.

Çin Açık şampiyonu Judd, iddalı girdiği turnuvada galibiyete olan inancını bugün bir kez daha gösterdi.Dott gibi zorlu bir isim karşısında ilk seans sonunda 7-1 ile gitmeyi başaran genç oyuncu oldukça harika bir oyun ile rakibine adeta masayı dar etti.İkinci seansa da iyi giren Judd biraz da farkın açılmasıyla gelen rahatlık neticesinde seans sonuna doğru düşüne geçti ve bunun üzerine Dott'ın harika performansı da eklenince heyecan dolu dakikalara şahit olduk.Maçın 15. frameinde ise nefesler tutuldu ve herkes maksimum seriye odaklandı.Gerçekleşmesi takdirinde snooker tarihinin en ilginç 147'leri arasına girmeye aday seri yine istenilen şekilde sonuçlanmadı.Dott'ın orta cebe kesmeye çalıştığı kırmızının cebin çeperinden sekip yeşil cebe girmesiyle enteresan bir hale giren maksimum seri denemesinde tüm kırmızıları temizleyen Dott, 120'ye kadar gelmiş olmasına rağmen sarı için uygun pozisyonu bulamayınca izleyenlere yine kaçan bir maksimum denemesi kaldı.

Günün dikkat çeken maçı ise Higgins ve Rocket arasında gerçekleştirildi.İki oyuncunun yer yer harika performanslarına sahne olan mücadele de eşitlik ile seans sona gidildi.Maça oldukça etkili başlayan Higgins'e ilk iki frame sonunda cevap gecikmeden geldi ve benzer bir performansı ortaya koyan Rocket durumu 2-2'ye taşıdı.Bu dakikadan sonra yine kendine gelen Higgins durumu 4-2'ye getirerek seans arası öncesinde iyi bir avantajı yakaladığını düşünmeye başlamıştı ki kaçırdığı kolay pot ile masanın hakimiyetini Rocket'e bıraktı ve ilk 4 framein bir benzeri yaşanarak seans arasına 4-4 ile gidildi.


Günün tek seansı oynanan bir diğer maçında ise Selby ve Ding karşı karşıya geldiler.Dün gece harika bir geri dönüşle çeyrek finale yükselen Ding bugün Hendry karşısında harikalar yaratan rakibi karşısına çıktı.Maça hızlı ve yüzlük seriyle giren Selby üst üste dört frame kaybederek neye uğradığını şaşırdığı anda bulduğu şansları değerlendirerek seans arasına hiç de kötü olarak görmeyeceği 5-3'lük skorla gitmeyi başardı.

Günün tamamlanan son maçında ise Gallerli MJ Williams harika bir performans ortaya koyan bir başka isim oldu.Mark Allen karşısında yakın geçen ilk seansın ardından tüm kontrolü eline geçiren Williams, uzun mesafe potlarda çok etkili olmamasına rağmen arayı açarak 11-5'lik skorla seans arasına gitmeyi başardı.Güvenli vuruş yüzdesinde rakibinin gerisinde olan Mark Williams'ın maç içerisinde ki toplam 851 sayısına Allen'dan 789 sayı ile cevap geldi.Dott'ın maksimum seri denemesi sırasında maçı bırakarak monitör başına geçen Mark Williams ve Allen, maksimumun kaçması üzerine maça dönerek kalan frameleri tamamladılar.Williams maç içerisinde 125, 104, 113'lük serilere imza atarken Allen da geri kalmadı ve 100, 102 olmak üzere iki yüzlük seri gerçekleştirdi.

Çeyrek finaller yarın tamamlanacak tüm yarı finalistler belirlenmiş olacak. 27 Nisan Çarşamba günü maç programı ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Turnuva çok güzel geçiyor. Bugün de güzel karşılaşmalar izledik. Açıkçası Trump, daha doğrusu Dott, beni çok şaşırttı. O maçın o skora gelmesini hiç beklemiyordum.

    Higgins-Ronnie maçıysa tam bir derbi havasında ve çekişmeli geçti. İlk seansın eşitlikle bitmiş olması, sonraki seansların daha çok şey vadetmesine yol açtı.

    Hendry'yi emekliye yollayan Selby'nin, zar zor tur atlayan Ding'e karşı böyle ezilmesi de günün sürpriziydi. Ama Mark, yine de sonradan iyi toparladı.

    Williams, tahminimi karşıladı. Fazla uzatmadan maçı bitirecektir.

    Yarın, yine çok dolu ve güzel bir Snooker günü olacak. Keyifle bekliyorum...

    YanıtlaSil